Utsetter stafettuttak etter Bjørgen-kollaps

SOTSJI (NRK.no): Landslagstrener Egil Kristiansen fikk noe å tenke på etter en litt skuffende 10-kilometer. Nå må han finne ut om Marit Bjørgen er frisk.

Intervju med langrennstrener Egil Kristiansen etter 10 kilometer klassisk i Sotsji. Reporter: Harald Thingnes.

Planen var å gjøre det endelige uttaket til lørdagens OL-stafett etter torsdagens klassiske 10-kilometer. Men rett etter løpet bestemte landslagstrener Kristiansen for å gi seg selv kvelden og natta før han spikrer det endelige laget.

– I utgangspunktet er alle sikre, men vi må se om det er noe spesielt med noen av løperne før vi skriver under og leverer inn laget klokka ett fredag, sier Kristiansen til NRK.no

Marit Bjørgen under 10-kilometeren

HADDE IKKE DAGEN: Marit Bjørgen fikk det tungt på torsdagens 10-kilometer.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Det første han må få klarhet i, er hva som var årsaken til at Marit Bjørgen kollapset på ti-kilometeren.

Frykter for Bjørgen-sykdom

Femteplass høres kanskje ikke ut som noen fiasko, men det hele stiller seg litt annerledes når det dreier seg om en løper som ikke har vært utenfor pallen i et distanserenn siden mars 2011.

– Er Marit hundre prosent frisk?

– Det er det jeg sier, at vi må bruke dagen i dag til å finne ut om det er noe som bryter ut eller om det var en tilfeldig dag. Det får vi ikke svar på før det har gått litt tid.

Kristiansen legger ikke skjul på at han er småbekymret.

– Når Marit sier hun er tung, så er det ting som tyder på at det er noe, sier landslagstreneren.

Johaug ikke bekymret

Bjørgen innrømmer at hun rett og slett kollapset på de siste kilometerne, på en måte hun aldri før har gjort.

Kowalczyk og Bjørgen

TOTALT UTMATTET: Marit Bjørgen ble liggende lenge i snøen etter 5.-plassen på 10-kilometeren. Her får hun en hjelpende hånd av gullvinner Justyna Kowalczyk.

Foto: TOBIAS RÖSTLUND / NTB Scanpix

– Jeg kan ikke huske å ha hatt en sånn følelse noen gang, sier hun til NRK.no.

Bjørgen understreker samtidig at hun gleder seg til lørdagens stafett. Det meste tyder dermed på at ankerkvinnen er klar.

Torsdagens bronsevinner Therese Johaug er i hvert fall ikke bekymret.

– Nei, overhodet ikke. Jeg er ikke bekymret for henne på stafetten. Selv Marit kan bli sliten, påpeker bronsevinner Johaug, som selv opplevde et av sine aller vondeste løp i de blytunge forholdene.

Jacobsen eller Steira

Med mindre de blir syke, er Johaug og Bjørgen sikre på stafettlaget sammen med Heidi Weng.

I den grad landslagstrener Egil Kristiansen har vært i tvil om Astrid Uhrenholdt Jacobsen eller Kristin Størmer Steira skulle gå den siste etappen, er han ikke blitt klokere underveis i OL.

Steira skuffet enormt med en 23.-plass på 15 km fellesstart med skibytte lørdag, mens Jacobsen ble nummer 19 på torsdagens 10-kilometer.

– Vi må finne ut hvor mye som var ski og hvor mye som var andre ting for Astrid, sier Kristiansen.

Med de nye usikkerhetsmomentene, er det ikke lenger gitt at kvinnestafetten blir den parademarsjen den er forventet å bli for de norske langrennsjentene.

Siste nytt

  • Halden kriget seg til cupfinale

    Halden snøt ØIF Arendal for cupfinalebillett i håndball da de tirsdag kveld gikk opp i ledelsen og vant 27-26 i kampens siste sekund. Det andre cupfinalelaget blir vinneren av onsdagens semifinale mellom Elverum og Bækkelaget.

  • Thorsnes signerte for LSK

    Ifølge RB har Elise Thorsnes (30) blitt enig med LSK Kvinner om en ettårskontrakt. Veteranen kommer fra spill i amerikanske Utah Royals og oppgir at kjemien med landslagskollega Guro Reiten var en viktig årsak til klubbytte.

    VM kvalifisering fotball damer Norge - Slovakia (6-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal