NRK Meny
Normal

Utsetter stafettuttak etter Bjørgen-kollaps

SOTSJI (NRK.no): Landslagstrener Egil Kristiansen fikk noe å tenke på etter en litt skuffende 10-kilometer. Nå må han finne ut om Marit Bjørgen er frisk.

Intervju med langrennstrener Egil Kristiansen etter 10 kilometer klassisk i Sotsji. Reporter: Harald Thingnes.

Planen var å gjøre det endelige uttaket til lørdagens OL-stafett etter torsdagens klassiske 10-kilometer. Men rett etter løpet bestemte landslagstrener Kristiansen for å gi seg selv kvelden og natta før han spikrer det endelige laget.

– I utgangspunktet er alle sikre, men vi må se om det er noe spesielt med noen av løperne før vi skriver under og leverer inn laget klokka ett fredag, sier Kristiansen til NRK.no

Marit Bjørgen under 10-kilometeren

HADDE IKKE DAGEN: Marit Bjørgen fikk det tungt på torsdagens 10-kilometer.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Det første han må få klarhet i, er hva som var årsaken til at Marit Bjørgen kollapset på ti-kilometeren.

Frykter for Bjørgen-sykdom

Femteplass høres kanskje ikke ut som noen fiasko, men det hele stiller seg litt annerledes når det dreier seg om en løper som ikke har vært utenfor pallen i et distanserenn siden mars 2011.

– Er Marit hundre prosent frisk?

– Det er det jeg sier, at vi må bruke dagen i dag til å finne ut om det er noe som bryter ut eller om det var en tilfeldig dag. Det får vi ikke svar på før det har gått litt tid.

Kristiansen legger ikke skjul på at han er småbekymret.

– Når Marit sier hun er tung, så er det ting som tyder på at det er noe, sier landslagstreneren.

Johaug ikke bekymret

Bjørgen innrømmer at hun rett og slett kollapset på de siste kilometerne, på en måte hun aldri før har gjort.

Kowalczyk og Bjørgen

TOTALT UTMATTET: Marit Bjørgen ble liggende lenge i snøen etter 5.-plassen på 10-kilometeren. Her får hun en hjelpende hånd av gullvinner Justyna Kowalczyk.

Foto: TOBIAS RÖSTLUND / NTB Scanpix

– Jeg kan ikke huske å ha hatt en sånn følelse noen gang, sier hun til NRK.no.

Bjørgen understreker samtidig at hun gleder seg til lørdagens stafett. Det meste tyder dermed på at ankerkvinnen er klar.

Torsdagens bronsevinner Therese Johaug er i hvert fall ikke bekymret.

– Nei, overhodet ikke. Jeg er ikke bekymret for henne på stafetten. Selv Marit kan bli sliten, påpeker bronsevinner Johaug, som selv opplevde et av sine aller vondeste løp i de blytunge forholdene.

Jacobsen eller Steira

Med mindre de blir syke, er Johaug og Bjørgen sikre på stafettlaget sammen med Heidi Weng.

I den grad landslagstrener Egil Kristiansen har vært i tvil om Astrid Uhrenholdt Jacobsen eller Kristin Størmer Steira skulle gå den siste etappen, er han ikke blitt klokere underveis i OL.

Steira skuffet enormt med en 23.-plass på 15 km fellesstart med skibytte lørdag, mens Jacobsen ble nummer 19 på torsdagens 10-kilometer.

– Vi må finne ut hvor mye som var ski og hvor mye som var andre ting for Astrid, sier Kristiansen.

Med de nye usikkerhetsmomentene, er det ikke lenger gitt at kvinnestafetten blir den parademarsjen den er forventet å bli for de norske langrennsjentene.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal