NRK Meny
Normal

Utsetter Northug-fristen

​Norges Skiforbund utsetter fristen for Petter Northug til å skrive under en landslagskontrakt.

Petter Northug

I SPILL: Petter Northugs skiframtid er fortsatt ikke avklart, dagen før landslagsavtalene trer i kraft.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Vi er i en god dialog og håper på en rask avklaring, sier generalsekretær i Norges Skiforbund, Stein Opsal til NRK.

Fristen for å få langrennsstjerna til å signere var opprinnelig 1. mai, men skiforbundet har gitt Northug forlenget frist.

Northug

GULLGROSSIST: Petter Northug herjet i VM i Falun, og tok hele fire gull.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det vil ikke ta måneder, men kanskje et par uker. Vi håper på en rask avgjørelse og prosessen er god, fortsetter Opsal.

Vil lande en avtale

Senest i forrige uke var det dialog mellom partene, men 1. mai er ikke lenger en absolutt frist.

– Hva om Northug profilerer Coop-produkter etter 1. mai?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere. Det viktigste nå er at vi kommer i mål med en avtale med Petter Northug, sier Opsal.

Skistyret har vedtatt en regel som tilsier at Northug ikke vil få anledning til å fortsette sitt sponsorsamarbeid om kongen av Falun-VM vil gå verdenscuprenn kommende sesong. Avtalen med Coop er verdt omkring 10 millioner kroner i året

Trodde på en løsning

Petter Northug har flere ganger bekreftet overfor NRK at han ønsker å gå verdenscuprenn også neste sesong og at Tour de Ski og Tour de Canada vil være naturlige mål.

Flere medier har spekulert i at Northug selv kun ønsker å gå langløp kommende vinter, men i øyeblikket er det ingen ting som tyder på det.

Under Tour de ski sa Northug følgende til NRK:

– En avtale med Skiforbundet vil ordne seg.

De siste ukene har skistjerna slettes ikke ligget på latsiden. 28-åringen har deltatt på en rekke rulleskirenn og gateløp etter andre del av NM i Harstad, og er svært motivert for videre satsing.

Den forrige landslagsavtalen Petter Northug underskrev utløp 7. april i år, og allerede neste dag ble Northug brukt i reklameoppdrag for sin personlige sponsor Coop.

Den nye avtalen skulle opprinnelig virke fra 1. mai, men Petter Northug har igjen fått utsatt fristen.

– Han er vår mann

Om Northug kommer til å skrive under en ny landslagskontrakt vil Coop forholde seg til avgjørelsen, men for Coop er det ikke et alternativ å si opp avtalen.

– Petter Northug har gitt mye tilbake til oss. Det han gjorde i Falun var fantastisk. Vi var stolte og han var vår mann, sier kommunikasjonsdirektør i Coop, Kristin Paus, til NRK.

– Hvilke planer har dere markedsføringsmessig for Northug framover?

– Vi sender allerede noen reklamefilmer, og vi vil bruke han i reklamefilmer i forbindelse med grillsesongen, fortsetter Paus.

– Har Northug vært lønnsom for dere?

– Det er veldig vanskelig å måle, men han har gitt oss enormt mye oppmerksomhet som vi ellers ikke ville fått. Reklameverdien er veldig stor og Petter gir oss også intern stolthet, avslutter Coop-direktøren.

Siste nytt

 • Bøkko går lagtempo

  Håvard Bøkko ersatter Sindre Henriksen på lagtempoen. Det bekrefter landslagssjef Sondre Skarli til NRK. Henriksen hadde store problemer på kvartfinalen. De to andre på laget er Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen.

  Bøkko
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Kasai sikter mot to nye OL

  Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 53 år når han hopper under OL i 2026.

  Kasai
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Gull-Krüger: – Surrealistisk

  Simen Hegstad Krüger viste frem OL-medaljene da han landet på Gardermoen mandag.

  – Hele OL har vært en surrealistisk opplevelse. Jeg trenger noen dager for å lande litt. Jeg tror fortsatt ikke helt at medlajene er mine når jeg ser på dem, sier han.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: MARTIN JUTKVAM

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang