NRK Meny
Normal

Utrolig scenario for Sverige – kan nå semifinalen ved loddtrekning

ZAGREB (NRK): For Sverige er det flere måter å komme seg til semifinalen i EM på. En av dem er ved loddtrekning.

HANDBALL-EUROPE-SWE-BLR/

HVEM SKAL VIDERE? Sverige slo Hviterussland i forrige EM-kamp og står med seks poeng i hovedrunden i EM.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters

– Det er jo helt sykt! Jeg visste ikke at det var så ille, sier Norges Espen Lie Hansen om det spesielle scenarioet for Sverige i håndball-EM.

For Norge er det relativt «enkelt» å forstå hvordan man kommer seg til en semifinale i Kroatia: De må slå Sverige med fem mål onsdag, samtidig som Frankrike vinner mot Kroatia.

Da blir Norge gruppetoer med seks poeng. Seks poeng ender da også Kroatia og Sverige på, men Norge står bedre etter innbyrdes oppgjør.

 • Hør Norge – Sverige på P1 og NRK Sport fra kl. 18.10 onsdag.

For Sverige er det flere muligheter. De kan til og med tape mot Norge, men gå videre. Og i verste fall kan det blir avgjort med loddtrekning.

– Risikoen finnes, men det skal ekstremt mye til, forteller Sveriges pressesjef Daniel Vandor til NRK.

Ifølge Aftonbladet, vil resultatene 32–28 til Norge og 23–19 til Frankrike, gjøre at Sverige og Kroatia havner på samme poengsum, med lik innbyrdes målforskjell, like antall innbyrdes mål og samme totale målforskjell og samme totalt scorede mål.

– Grusomt

Det samme skjer hvis Sverige vinner 30–28 over Norge og Kroatia slår Frankrike 21-19, bekrefter Det europeiske håndballforbundet til Dansk TV 2.

– Det er ikke noe vi kan gjøre noe med og ikke noe vi har hatt fokus på. Vi forsøker å tenke på det vi kan påvirke, og vinne kampen. Etter det får vi se på forutsetningene, forteller Vandor.

NRKs håndballekspert Håvard Tvedten liker loddtrekningsmuligheten dårlig.

– Merkelig! Det vile jo være helt grusomt å miste en semifinaleplass på loddtrekning. Det kan ikke være et slikt spillesystem der det i det hele tatt finnes en mulighet for at det er en tilfeldighet om man spiller finale eller ikke, slår han fast.

Ønsker cupspill

Heller ikke Norges landslagssjef Christian Berge er heller ikke begeistret for oppsettet i EM, hvor man først går gjennom et gruppespill hvor man får med seg poeng inn i en mellomrunde, og de to beste går til semifinaleplass, fremfor et cupspill som i VM.

– Det er bedre med VM-måten, for det er en del smutthull man kan benytte seg av i et europamesterskap. Jeg lurer på om man ikke må finne veien tilbake til VM-oppsettet, sier Berge.

– Ulike scenarioer er ikke noe vi tenker vanvittig mye på, men selvfølgelig skal man ha det med i bakhodet og underveis, legger landslagssjefen til.

Siste nytt

 • Klare for EM-kvartfinale

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-kvartfinale etter at de slo belgiske Dries Koekelkoren/Tom Van Walle med settsifrene 21-18, 19-21, 15–11 – 2–1 sammenlagt i åttedelsfinalen. Kvartfinalen spilles klokken 16.00.

  Switzerland Beach Volleyball
  Foto: Peter Schneider / AP
 • Tap for Manchester City

  Manchester City tapte 0-1 mot tyske Borussia Dortmund i sin første kamp i sesongoppkjøringen. Mario Götze scoret på straffe i første omgang. Forrige sesongs seriemestere stilte uten flere av sine største stjerner, men Riyad Mahrez spilte fra start.

  FOC-SPO-SOC-MANCHESTER-CITY-V-BORUSSIA-DORTMUND---INTERNATIONAL-
  Foto: ELSA / AFP
 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale