Utøverne uten stemmerett

Når idrettspresidenten skal velges på idrettstinget om snaue to uker, får ikke toppidretts-utøverne komme med sin stemme. Deres representant nektes adgang.

Hausken
Foto: NRK

Leder i utøverkomiteen Anne Margrete Hausken skulle delta på tinget, men for et par uker siden fikk hun beskjed om at hun nå nektes adgang.

- De henviser til en regel hvor det kreves at utøveren må ha representert norge i OL i løpet av de siste åtte årene, sier Hausken til NRK.

Akkurat det kravet er det vanskelig for orienteringsløper Hausken å oppfylle, ettersom orientering ikke er en OL-gren.

Hun synes det er en underlig regel som gjør at hun ikke får delta på idrettstinget der den nye idrettspresidenten skal velges.

Hver stemme blir ekstremt viktig men det blir altså uten at toppidretts-utøverne får sagt hvem de ønsker.

55 særforbund med stemmerett

- Jeg må bare forholde meg til det, sier Hausken som ikke har klart å finne en erstatter.

- Nå fikk vi vite om dette ganske sent og det viser seg at de andre i utøverkomiteen ikke har mulighet til å stille den aktuelle helgen. Det er midt i sesongen for mange av dem, forteller hun.

55 særforbund får delta på idrettstinget og alle har stemmerett.

Mange av dem representerer idretter som ikke er OL-grener.

Ingen fra idrettsforbundet kunne stille til intervju i dag, men de bekrefter at Hausken ikke får delta på idrettstinget.

Sportsnyheter

Siste nytt

 • Ingebrigtsen testet negativt

  Brann-trener Kåre Ingebrigtsen testet negativt på koronaviruset og kan dermed lede laget mot Sandefjord søndag.

  Det opplyser Brann på sitt nettsted.

  Ingebrigtsen hadde tidligere i uken milde symptomer på forkjølelse og valgte dermed å teste seg for korona onsdag morgen. Fredag ettermiddag ble han klarert for aktivitet sammen med spillerne igjen.

  Kåre Ingebrigtsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Markeng operert på nytt

  Skihoppar Thomas Aasen Marken har på nytt måtte legge seg under kniven og stiller ikkje under NM i Oslo i helga.

  – Eg har fjerna ei skrue og litt vev i kneet. Håpet er at eg skal vere tilbake i bakken når snøen kjem, seier 20-åringen til NRK.

  Aasen Markeng rauk korsbandet i desember i fjor, men kom raskt tilbake i hoppbakken. Han har likevel bestemt seg for å reduserte hoppinga i vinter.

  – Eg kjem nok ikkje til å hoppe alle verdscuphelger i vinter. Eg er framleis ung, og det kjem eit OL neste år, fortel han til NRK.

  Verdencup i Holmenkollen. Individuelt hopp menn Raw Air
  Foto: Tore Meek
 • Fire cupfinaler på Ullevaal i 2021

  Styret i Norges Fotballforbund har bestemt at fotball-NM i 2021 gjennomføres som i tidligere år, og at hele fire finaler skal spilles på Ullevaal stadion.

  I år ble NM for menn, samt for begge kjønn i junior- og 16-årsklassen, avlyst på grunn av koronapandemien. Derfor ble det satt ned et utvalg som skulle vurdere gjennomføringen av NM i 2021.

  Det planlegges for et «vanlig NM», med noen foreslåtte endringer. Det legges blant annet opp til at finalene for G19 og J19 skal spilles på Ullevaal stadion. Dermed ligger det an til at begge senior- og juniorfinalene spilles på nasjonalarenaen.

  NM fotball, menn (finale): Haugesund - Viking (0-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal