NRK Meny
Normal

Utøverne uten stemmerett

Når idrettspresidenten skal velges på idrettstinget om snaue to uker, får ikke toppidretts-utøverne komme med sin stemme. Deres representant nektes adgang.

Hausken
Foto: NRK

Leder i utøverkomiteen Anne Margrete Hausken skulle delta på tinget, men for et par uker siden fikk hun beskjed om at hun nå nektes adgang.

- De henviser til en regel hvor det kreves at utøveren må ha representert norge i OL i løpet av de siste åtte årene, sier Hausken til NRK.

Akkurat det kravet er det vanskelig for orienteringsløper Hausken å oppfylle, ettersom orientering ikke er en OL-gren.

Hun synes det er en underlig regel som gjør at hun ikke får delta på idrettstinget der den nye idrettspresidenten skal velges.

Hver stemme blir ekstremt viktig men det blir altså uten at toppidretts-utøverne får sagt hvem de ønsker.

55 særforbund med stemmerett

- Jeg må bare forholde meg til det, sier Hausken som ikke har klart å finne en erstatter.

- Nå fikk vi vite om dette ganske sent og det viser seg at de andre i utøverkomiteen ikke har mulighet til å stille den aktuelle helgen. Det er midt i sesongen for mange av dem, forteller hun.

55 særforbund får delta på idrettstinget og alle har stemmerett.

Mange av dem representerer idretter som ikke er OL-grener.

Ingen fra idrettsforbundet kunne stille til intervju i dag, men de bekrefter at Hausken ikke får delta på idrettstinget.

Siste nytt

 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag