NRK Meny
Normal

Utøverne forvirret av EM-programmet: – Ingen skjønte noe

GLENEAGLES (NRK): For første gang arrangeres det EM i golf. Men utøverne har slitt med å forstå spilleprogrammet som er oppsatt.

Norsk lag, EM golf

EM-DEBUT: Marita Engzelius (f.v.), Jarand Ekeland Arnøy, Marianne Skarpnord og Kristian Krogh Johannessen utgjør Norges utøvere under golf-EM på Gleneagles.

Foto: Morten Stenberg / NRK

Aldri før er det blitt arrangert EM i golf, men i Skottland prøver de ut mesterskapsformen for første gang. Men det er ikke helt som en vanlig, individuell golfturnering man er vant til å se på TV, for på den ærverdige golfbanen Gleneagles nord for Glasgow, er det lag som gjelder.

– Jeg tror ingen av spillerne hadde skjønt noe, forteller Marianne Skarpnord til NRK.

Marianne Skarpnord

FOR NORGE: Marianne Skarpnord.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hun visste riktig nok at hun skulle spille mot tre ulike motstandere sammen med golfkollega Marita Engzelius, og at det også for første gang arrangeres en mixed lagkonkurranse.

– Vi fikk en mail tirsdag ettermiddag om når vi skulle gå ut og hvem vi skulle gå med, så da tenkte vi at da tar vi det derfra, sier Skarpnord og ler.

Liker formatet

De spiller såkalt fourball matchplay, som enkelt fortalt er at spilleren med færrest slag på hvert hull teller. Skarpnord og Elgzelius startet første dag på lag mot svenske Linda Westberg og Cajsa Persson. Seieren gikk til Sverige, 5/4.

– Vi hadde absolutt ikke forstått spilleoppsettet, men vi tar det bare dag for dag, innrømmer Westberg.

Men selv om programmet kan virke forvirrende, liker spillerne oppsettet.

– Vi synes det er veldig gøy med lag- og matchformat, for vi spiller 99 prosent vanlig slagspill. Det er kjempebra, mener Skarpnord, som sammen med Elgzelius gikk på et nytt tap torsdag

– Det er fantastisk kult. Man trenger ikke tenke «score», bare hull for hull, sier Cajsa Persson.

De beste ikke med

De norske herrene, Kristian Krogh Johannessen og Jarand Ekeland Arnøy, har fått en langt bedre EM-start. De åpnet med seier mot Italia, og slo også Belgia torsdag. Med seier over Island fredag, er de klare for semifinale.

Krogh Johannessen og Ekeland Arnøy

GOD START: Kristian Krogh Johannessen (f.h.)og Jarand Ekeland Arnøy åpnet EM to seire og tror de kan ta medalje hvis spillet sitter enda litt bedre de neste dagene.

Lørdag skal Krogh Johannessen/Skarpnord og Arnøy/Engzelius spille lagkonkurranse, før de beste lagene opp om medaljene med semifinaler og finaler søndag. Men heller ikke i lagkonkurransen er de norske deltakerne sikre på hvordan hverken utslagssted, rekkefølge eller det totale poengsystemet fungerer.

– Men det er ekstra hyggelig reise på tur med jentene. Det blir en bra uke, så vi skal kose oss og spille så god golf som mulig, sier Krogh Johannessen.

Golferne i EM spiller som oftest til daglig på European Tour. De beste i sporten er denne helgen på plass i USA for PGA Championships.

– Dette er jo helt nytt for oss, så det er vanskelig å si hvor viktig et EM vil bli, men det kan jo bli viktig om et par år og da er det kult å ha vært de første som har spilt her, fastslår Arnøy.

 • Se oppsettet for golf-EM på arrangørens hjemmeside her.
 • NRK viser golf fra fredag klokken 09.00

Siste nytt

 • Inter vil saksøke La Liga-sjefen

  Inter liker svært dårlig uttalelsene til La Liga-president Javier Tebas om Milano-klubbens forsøk på å kjøpe Luka Modric fra Real Madrid. – Inter bekrefter at klubben vil ta rettslige skritt mot Javier Tebas i forbindelse med uttalelsene han kom med til pressen i dag, heter det i en melding lagt ut på Inters nettsted.

  Estonia Super Cup Soccer
  Foto: Pavel Golovkin / AP
 • Bolt på plass i Australia

  Usain Bolt gir ikke opp drømmen om å bli profesjonell fotballspiller. Sprintlegenden ankom Australia lørdag for å trene med Central Coast Mariners. – Jeg har helt siden min siste friidrettssesong sagt at jeg vil spille fotball, og jeg vet hva jeg kan, sa Bolt til et stort medieoppbud på flyplassen i Sydney.

  Australia Soccer Bolt
  Foto: Rick Rycroft / AP
 • Sarpsborg vil ha 8000 sitteplasser

  Sarpsborg er kun to kamper mot Maccabi Tel-Aviv unna gruppespillet i Europaligaen. Østfoldklubben planlegger stadionutvidelse hvis den kommer over siste hinder. Klubben vil da øke stadionkapasiteten fra nåværende 6863 til 8000 sitteplasser.

  UEFA Europa League-kvalifisering: Sarpsborg 08 - St. Gallen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Aquabike, finaler
NM-veka
NM-veka: Aquabike og speedcross
NM-veka: Aquabike
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting