NRK Meny
Normal

Utøverne forvirret av EM-programmet: – Ingen skjønte noe

GLENEAGLES (NRK): For første gang arrangeres det EM i golf. Men utøverne har slitt med å forstå spilleprogrammet som er oppsatt.

Norsk lag, EM golf

EM-DEBUT: Marita Engzelius (f.v.), Jarand Ekeland Arnøy, Marianne Skarpnord og Kristian Krogh Johannessen utgjør Norges utøvere under golf-EM på Gleneagles.

Foto: Morten Stenberg / NRK

Aldri før er det blitt arrangert EM i golf, men i Skottland prøver de ut mesterskapsformen for første gang. Men det er ikke helt som en vanlig, individuell golfturnering man er vant til å se på TV, for på den ærverdige golfbanen Gleneagles nord for Glasgow, er det lag som gjelder.

– Jeg tror ingen av spillerne hadde skjønt noe, forteller Marianne Skarpnord til NRK.

Marianne Skarpnord

FOR NORGE: Marianne Skarpnord.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hun visste riktig nok at hun skulle spille mot tre ulike motstandere sammen med golfkollega Marita Engzelius, og at det også for første gang arrangeres en mixed lagkonkurranse.

– Vi fikk en mail tirsdag ettermiddag om når vi skulle gå ut og hvem vi skulle gå med, så da tenkte vi at da tar vi det derfra, sier Skarpnord og ler.

Liker formatet

De spiller såkalt fourball matchplay, som enkelt fortalt er at spilleren med færrest slag på hvert hull teller. Skarpnord og Elgzelius startet første dag på lag mot svenske Linda Westberg og Cajsa Persson. Seieren gikk til Sverige, 5/4.

– Vi hadde absolutt ikke forstått spilleoppsettet, men vi tar det bare dag for dag, innrømmer Westberg.

Men selv om programmet kan virke forvirrende, liker spillerne oppsettet.

– Vi synes det er veldig gøy med lag- og matchformat, for vi spiller 99 prosent vanlig slagspill. Det er kjempebra, mener Skarpnord, som sammen med Elgzelius gikk på et nytt tap torsdag

– Det er fantastisk kult. Man trenger ikke tenke «score», bare hull for hull, sier Cajsa Persson.

De beste ikke med

De norske herrene, Kristian Krogh Johannessen og Jarand Ekeland Arnøy, har fått en langt bedre EM-start. De åpnet med seier mot Italia, og slo også Belgia torsdag. Med seier over Island fredag, er de klare for semifinale.

Krogh Johannessen og Ekeland Arnøy

GOD START: Kristian Krogh Johannessen (f.h.)og Jarand Ekeland Arnøy åpnet EM to seire og tror de kan ta medalje hvis spillet sitter enda litt bedre de neste dagene.

Lørdag skal Krogh Johannessen/Skarpnord og Arnøy/Engzelius spille lagkonkurranse, før de beste lagene opp om medaljene med semifinaler og finaler søndag. Men heller ikke i lagkonkurransen er de norske deltakerne sikre på hvordan hverken utslagssted, rekkefølge eller det totale poengsystemet fungerer.

– Men det er ekstra hyggelig reise på tur med jentene. Det blir en bra uke, så vi skal kose oss og spille så god golf som mulig, sier Krogh Johannessen.

Golferne i EM spiller som oftest til daglig på European Tour. De beste i sporten er denne helgen på plass i USA for PGA Championships.

– Dette er jo helt nytt for oss, så det er vanskelig å si hvor viktig et EM vil bli, men det kan jo bli viktig om et par år og da er det kult å ha vært de første som har spilt her, fastslår Arnøy.

 • Se oppsettet for golf-EM på arrangørens hjemmeside her.
 • NRK viser golf fra fredag klokken 09.00

Siste nytt

 • Djokovic og Federer møtes i finalen

  Novak Djokovic kan bli den første som vinner alle ATP Masters 1000-turneringene når han møter Roger Federer til finalen i Cincinnati. De to har ikke har møtt hverandre siden januar 2016. Finalen spilles søndag kveld klokken 22.00.

  Cincinnati Tennis
  Foto: John Minchillo / AP
 • Mareritt for Skjelvik og Kamara

  Zlatan Ibrahimovic ville ikke spille på kunstgresset i Seattle. Uten ham tapte Los Angeles Galaxy 0-5 for Sounders i lørdagens MLS-kamp. Jørgen Skjelvik og Ola Kamara spilte begge fra start.

  Minnesota United Galaxy Soccer
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP
 • VM-sølvvinner må ta pause

  Milans kroatiske landslagsforsvarer Ivan Strinic har fått konstatert et hjerteproblem og tar pause fra fotballen på ubestemt tid. Det opplyste den italienske fotballklubben lørdag kveld. Hjerteproblemet ble oppdaget i en rutineundersøkelse.

  strinic
  Foto: Rebecca Blackwell / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Baseball, finale
NM-veka
NM-veka: Baseball
NM-veka: Baseball
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
NM-veka: Friidrett og cricket
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo