NRK Meny
Normal

Idrettsutøvere vil endre meldepliktsystemet

Flere norske idrettsutøvere krever endring i meldepliktsystemet etter at den første dommen kom i går.

Bjørn Einar Romøren
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Dommen på seks måneders utestengelse for bryteren Gudrun Høie er et eksempel på at meldeplikten er for streng, mener hopperen Bjørn Einar Romøren.

- Jeg mener det er drastisk å gå sånn til verks at man tar fra folk sjansen, sier han til nrksport.no.

- Noe må gjøre noe

Gudrun Høie er utestengt i seks måneder for ikke å ha rapportert hvor hun til enhver tid befant seg. Sandvolleyballspiller Vegard Høidalen reagerte sterkt på dette i går og gikk ut og sa at noen i Idretts-Norge må gjøre noe. Romøren er enig.

- Jeg synes man må gå inn på hver enkel idrett, se på systemet og på de enkelte sesongene, det er veldig mange ting man må vurdere, sier Romøren.


- Er systemet i dag for ekstremt? 


- Det synes jeg, sier han.

Mange er enige 

- Det er helt klart endel utøvere som er enig med disse to. Det sier Anne Margrethe Hausken som er leder i Olympiatoppens utøverkomite. En stor del av de 300 toppidrettutøverne hun representerer har uttrykt misnøye med meldepliktsystemet. Komiteen vil derfor oppfordre Antidoping Norge til å gjøre endringer.

- Først og fremst en differensiering blant utøverne, slik at enkelte utøvere kan slippe den meldeplikten de har i dag. Vi tror ikke det er nødvendig med en så omfattende meldeplikt, sier hun.

Antidoping Norge vil ikke kommentere saken før de har lest dommen.

Siste nytt

  • Roerne har fått båtene til VM

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami torsdag. – Endelig skal vi få sitte i riktig båt, sier Olaf Tufte til NRK.

    Landslagets assistent Johan Lidberg har kjørt 160 mil for å hente båtene som på grunn av orkanen Irma landet i Housten, Texas i stedet for Miami.

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM
VM-kveld