NRK Meny
Normal

Idrettsutøvere vil endre meldepliktsystemet

Flere norske idrettsutøvere krever endring i meldepliktsystemet etter at den første dommen kom i går.

Bjørn Einar Romøren
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Dommen på seks måneders utestengelse for bryteren Gudrun Høie er et eksempel på at meldeplikten er for streng, mener hopperen Bjørn Einar Romøren.

- Jeg mener det er drastisk å gå sånn til verks at man tar fra folk sjansen, sier han til nrksport.no.

- Noe må gjøre noe

Gudrun Høie er utestengt i seks måneder for ikke å ha rapportert hvor hun til enhver tid befant seg. Sandvolleyballspiller Vegard Høidalen reagerte sterkt på dette i går og gikk ut og sa at noen i Idretts-Norge må gjøre noe. Romøren er enig.

- Jeg synes man må gå inn på hver enkel idrett, se på systemet og på de enkelte sesongene, det er veldig mange ting man må vurdere, sier Romøren.


- Er systemet i dag for ekstremt? 


- Det synes jeg, sier han.

Mange er enige 

- Det er helt klart endel utøvere som er enig med disse to. Det sier Anne Margrethe Hausken som er leder i Olympiatoppens utøverkomite. En stor del av de 300 toppidrettutøverne hun representerer har uttrykt misnøye med meldepliktsystemet. Komiteen vil derfor oppfordre Antidoping Norge til å gjøre endringer.

- Først og fremst en differensiering blant utøverne, slik at enkelte utøvere kan slippe den meldeplikten de har i dag. Vi tror ikke det er nødvendig med en så omfattende meldeplikt, sier hun.

Antidoping Norge vil ikke kommentere saken før de har lest dommen.

Siste nytt

 • Hoelgaard kolliderte med skilt

  Daniel Hoelgaard kolliderte med et reklameskilt noen hundre meter fra mållinjen under Tour Down Under. Ifølge ProCycling.no ble nordmannen liggende på bakken, men undersøkelser viser at han ikke har alvorlige skader. Andre Greipel vant etappen.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Jamaicas kvinnelag i bob til OL

  For første gang i historien har et jamaicansk kvinnelag kvalifisert seg til å konkurrere i toerbob i OL. I årets OL deltar Jazmine Fenlator-Victorian, Carrie Russell og Audra Segree. Jamaica har stilt med boblag i vinter-OL siden Calgary i 1988.

 • EM-smell for Danmark

  Danmark var store favoritter mot Tsjekkia mandag, men endte opp med å tape 28-27 i EM-duellen. Tsjekkerne avsluttet kampen med to utviste spillere, men klarte likevel å spille seg frem til straffe i siste sekund. Det endte med en ubetydelig bom.

  Men's EHF European Handball Championship
  Foto: Ognen Teofilovski / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Frankrike-Hviterussland
EM håndball menn: Før kampen Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Etter kampen Norge - Østerrike