Hopp til innhold

– Helt idiotiske regler

GÅLÅ (NRK): Førstemann som ble disket i et renn med stakefrie soner er lite fornøyd med de nye reglene. Flere utøvere synes det nå er blitt vel mange regler å forholde seg til i langrenn.

Staking Gålå

HISTORISK (se video): For først gang i langrennshistorien ble det lørdag arrangert et renn med stakefrie soner. Det skjedde under sprinten i Norgescupen på Gålå. Men langt i fra alle utøverne var fornøyd med de nye reglene. (Foto: NRK/Mats Sparby / Frode Meskau)

– Jeg synes det er helt idiotiske regler. Det som går fortest i den løypa her er å stake, det er det alle har lyst til, sier Sivert Knotten til NRK.

Han er nettopp blitt disket for å ha brutt reglene i den stakefrie sonen under sprinten i Norgescuprennet på Gålå lørdag.

– De som setter reglene har bare lyst til å beholde diagonalgangen, sier Knotten som går for Svarstad IL.

Sivert Knotten

KRITISK: Sivert Knotten fra Svarstad IL ble disket under lørdagens sprint på Gålå fordi juryen mente han staket i den stakefrie sonen.

Foto: Sparby/Meskau / NRK

Alle ble filmet

Aldri før er det blitt arrangert et langrenn i Norge der det er lagt inn soner i løypa hvor man ikke har lov til å stake, men på Gålå i Gudbrandsdalen skjedde det for første gang i historien lørdag.

– Bakgrunnen er at man ser at klassisk teknikk er i ferd med å utvikle seg til en ren stakekonkurranse og da er den potensiell trusselen at klassisk på sikt vil utgå, sier Arne Sandvold som var teknisk delegert for Det internasjonale skiforbundet (FIS) lørdag.

På to planker i bunn av en bratt kneik i sprintløypa på Gålå var det stiftet på et hvitt A4-ark med påskriften «Start Zone». Før løperne kom til en rød strek på toppen, hvor de kunne starte å stake igjen, passerte de et kamera satt opp av juryen.

Her skulle ingen slippe unna.

Start sone Gålå

START: Dette skiltet møtte løperne i bunn av bakken der den stakefrie sonen startet.

Foto: Sparby/Meskau / NRK

– For mange regler

– Jeg synes det begynner å bli vel mye regler i idretten her, sier tidligere landslagsløper Katrine Harsem som gikk Gålå-sprinten.

Som NRK har omtalt tidligere er det også nytt av sesongen at man ikke kan ha så lange staver man vil. Nå må alle løpere måle både seg selv og lengden på stavene før start.

Også dette et tiltak for å hindre at stakingen tar helt over.

– Jeg synes ikke det skal være for mye greier. Vi må gjøre det enkelt, sier Harsem.

Lørdagens rennleder er ikke enig i at det er for mye regler å forholde seg til.

– Det blir mye nytt for løperne, men jeg synes det har fungert veldig bra, sier rennleder for Gålå-sprinten Audun Skattebø.

Det ble totalt gitt 28 advarsler under rennet på lørdag. To løpere ble disket.

Staking Gålå

KAMERA: Juryen hadde plassert et kamera i den stakefrie sonene. Slik kontrollerte de alle løperne.

Foto: Sparby/Meskau / NRK

Siste nytt

  • Sabalenkas kjæreste bekreftet død: – Må han hvile i fred

    Den tidligere NHL-spilleren Konstantin Koltsov har gått bort. Det bekreftes av det belarusiske ishockeyforbundet.

    Koltsov var også kjæresten til verdenstoer i tennis, Aryna Sabalenka.

    I en kort uttalelse skrev forbundet at Koltsov «døde plutselig», uten å si hvordan eller hvor han gikk bort.

    «Vi er i sorg. Det belarusiske hockeyforbundet uttrykker sin dypeste medfølelse til familien, venner og alle som kjente og jobbet med Konstantin», heter det i uttalelsen.

    Koltsov spilte tre sesonger i NHL med klubben Pittsburgh Penguins, samt i to OL med det belarusiske landslaget.

    I tillegg til sin spillerkarriere, var Koltsov også trener for KHL-klubben Salavat Yulayev Ufa og det belarusiske landslaget.

    «Han var en sterk og positiv person, han var elsket og respektert av spillere, kolleger og supportere. Må han hvile i fred,» skriver Salavat Julajev Ufa i en uttalelse.

    Konstantin Koltsov ble 42 år gammel.

    Aryna Sabalenka
    Foto: AP
  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP
  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

    De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

    Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

    Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

    Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

    Curling VM Norge
    Foto: Darren Calabrese / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal