Utestengte Belov knuste svenskene: – Har ikke noe her å gjøre

GÄLLIVARE (NRK): Jevgenij Belov er utestengt fra OL på livstid, men fredag ledet han russerne inn til storeslem under den svenske sesongåpningen.

Belov

VANT: Jevgenij Belov.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– De som er utestengt bør ikke få konkurrere, sier svenske Jens Burman til Aftonbladet.

IOC har slått fast at Belov er skyldig i brudd på dopingreglementet under OL i Sotsji i 2014, og russeren er i likhet med Alexandr Legkov utestengt fra OL på livstid.

Åtte russere foran beste svenske

Det internasjonale skiforbundet (FIS) har imidlertid ikke tatt stilling til en utestengelse ennå, og dermed kunne Belov stille til start i Gällivare, hvor svenskene holdt sin nasjonale åpning med 10 kilometer fristil.

Resultatlisten ble imidertid svært skuffende lesning sett med svenske øyne. Samtidig sendte Russland et realt skremmeskudd:

FIS

– Ulykkelig for sporten

Belov vant foran landsmann Sergej Ustiguov og Dario Cologna, og hele åtte russere var foran Marcus Hellner, som ble beste svenske på 10.-plass.

«Sjokkresultat», skriver Aftonbladet.

– Det er klart at Russland skal være med å konkurrere, men de som er utestengt av IOC, har ikke noe her å gjøre, sier Burman til Expressen.

Han får støtte av Daniel Rickardsson.

– Denne situasjonen er ulykkelig for sporten, sier Rickardsson.

Martin Johnsrud Sundby, som tok en overlegen seier på Beitostølen, kommenterer maktdemonstrasjonen slik overfor NRK:

– Da er ikke svenskene fornøyd med starten. Vi får en veldig, veldig god utfordrer i Russland fremover.

Siste nytt

 • Dønnum må stå over mot Aalesund

  Vålerengas Aron Dønnum må stå over en kamp etter å ha fått karantene for sine medieuttalelser om dommer Tom Harald Hagen etter kampen mot Aalesund 4. juli.

  – Det er selvfølgelig kjipt, jeg føler jeg skuffer gutta. Må tydeligvis passe på litt hva jeg sier i etterkant av kamper, sier Dønnum til Nettavisen etter dommen kom tirsdag.

  Uttalelsene kom etter at Vålerenga og Aalesund hadde spilt uavgjort 2-2. Vålerenga måtte spille de siste 20 minuttene av kampen med ti mann etter at Samuel Adekugbe angivelig hadde filmet seg til sitt andre gule kort.

  Aron Dønnum mot Aalesund
  Foto: Fredrik Hagen / Fredrik Hagen
 • Glesnes vann - Deila tapte

  Jakob Glesnes spela heile kampen då Philadelphia slo David Beckhams Inter Miami 2-1 i turneringa «MLS is back» i natt. Philadelphia har vunne begge sine kampar hittil, og er klar for utslagsrundane.

  For New York City, med Ronny Deila som trenar, gjekk det ikkje like bra. Dei tapte 1-3 for Orlando, og har tapt begge sine kampar. Dermed må dei slå Inter Miami måndag for å ha sjanse til å gå vidare.

  «MLS is back» er eit gruppespel som skal leie fram til sluttspel med cuprundar. MLS-sesongen er avkorta og endra på grunn av pandemien.

  Jakob Glesnes, Philadelphia Union
  Foto: Peter Casey / Reuters
 • Giroud fikset Chelsea-luke

  Olivier Giroud sørget for tre poeng til Chelsea med kampens eneste mål mot nedrykksklare Norwich.

  Chelsea fikk hull på byllen to minutter på overtid av første omgang, og en solid Tim Krul sørget for at det var spenning helt til siste slutt.

  Chelsea har nå fire poeng ned til Manchester United og Leicester med en kamp mer spilt, og har en fot i neste sesongs mesterliga.

  Alexander Tettey spilte 78 minutter for Norwich.

  Giroud
  Foto: RICHARD HEATHCOTE

Sendeplan

Kl. Program Kanal