Hopp til innhold

Her er taklingen som ga 25 kampers utestengelse

Phoenix-spilleren Raffi Torres blir utestengt i hele 25 NHL-kamper etter den stygge taklingen av Chicagos Marian Hossa tirsdag.

Raffi Torres takler Marian Hossa

Her er den omstridte taklingen som gir Raffi Torres (nummer 37) 25 kampers utestengelse

Foto: Nam Y. Huh / Ap

Torres hoppet inn i taklingen med skulderen først og traff Hossa med full kraft. Hossa ble liggende på isen i flere minutter før han ble båret av isen med hjernerystelse.

NHLs disiplinærnemnd begrunner den strenge straffen dels med
skadeomfanget, dels med at Torres en rekke ganger tidligere er blitt straffet for lignende taklinger.

Inn i neste sesong

Straffen vil nesten helt sikkert fortsette inn i neste sesong. Dermed vil Torres heller ikke kunne spille Phoenix' oppkjøringskamper foran sesongstarten til høsten.

Hvor langt inn i neste sesong straffen vil fortsette, er uvisst. Hvis Phoenix skulle gå hele veien til finalen og spille sju kamper i alle rundene, gir det nøyaktig 25 kamper. Men det er svært lite sannsynlig.

Torres har allerede sonet de to første kampene av straffen, etter å ha stått over både kamp fire torsdag og kamp fem i natt.

Forlengning for femte gang på rad

For Chicago Blackhawks er tapet av Hossa et merkbart slag. Den 33 år gamle slovaken var klubbens fremst poengplukker i grunnspillet.

Men det hindret ikke Chicago i å vinne 2–1 i nattens bortemøte. Den gikk til forlengelse på samme måte som alle de fire foregående har gjort i denne rekordjevne åttedelsfinalen.

Nå kan Chicago avgjøre det hele hjemme mandag kveld. Gjør de det, må Torres stå over de 22 første kampene i neste sesong.

Torres sier han vil ta noen dager for å avgjøre om han skal anke straffeutmålingen.

Hjemmefansen støttet Torres

Demonstranter for Torres

Phoenix-fansen synes straffen er altfor streng, og viste det tydelig i nattens kamp

Foto: Ross D. Franklin / Ap

I nattens kamp i Phoenix stilte ellers hjemmefansen mannsterke opp med plakater til forsvar for Torres. De mener straffen er langt over det spilleren skal ha.

Torres selv har sendt ut en pressemelding der han uttrykker håp om at Hossa snart er på isen igjen.

– Jeg er lei for skaden jeg påførte ham. Jeg håper at han kommer tilbake på isen igjen snart, sier Torres.

Tredje utestengelsen siste året

Phoenix-manager Don Maloney synes Torres skal straffes for taklingen, men at straffen er svært streng. Likevel aksepterer klubben straffen – Raffi spiller en hard og fysisk hockey, men dette var over streken for det som kan aksepteres, sier Maloney.

Raffi Torres er straffet tre ganger tidligere bare det siste året. Forrige sesong spilte han i Vancouver. Da ble han utestengt i fire kamper for et slag mot en Edmonton-spiller. I desember ble han suspendert i to kamper for et alg mot en Minnesota-spiller, bare to dager etter å ha blitt bøtelagt for en stygg albuetakling i en kamp mot Colorado.

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal