Ute mot Romania

Kristine Lunde-Borgersen og Kari Aalvik Grimsbø spiller ikke torsdagens kamp mot Romania i håndball-VM.

Kari Aalvik Grimsbø
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Norge - Romania kast for kast

Lunde-Borgersen har hatt problemer med lysken i det siste.

Hun slet med knærne i VM-oppkjøringen, og lyskeproblemene er trolig et resultat av opptrappingen av håndballspill de siste ukene.

- Skal gi dem kamp

Katrine Lunde Haraldsen og Terese Pedersen blir Norges keepere i
torsdagens kamp.

- Norge er best, men vi skal gi dem kamp, sier Lunde-tvillingenes lagvenninne i Viborg, Cristina Varzaru.

Det blir tøft

Norge har hatt en grei vei å gå hittil i gruppespillet, men i dag møter de VMs andre favoritt.

Både Kristine Lunde-Borgersen og søster Katrine Lunde Haraldsen vet at Norge får det tøft mot klubbvenninnen Cristina Varzaru og Romania.

- De har veldig mange gode spillere. Jeg synes at vi har spilt jevne kamper mot dem, men jeg er litt usikker på hvem som er sterkest av oss, faktisk, sier Lunde-Borgersen.

Følg kampen

Og når det er tittelen gruppevinner det står om, legger man igjen vennskapet - utenfor banen, konkluderer de.

Kampen mot Romania er den siste i gruppespillet.

Følg kampen mål for mål på NRKsport.no og rapporter i P1 fra kl 12.15.

Siste nytt

 • Ba spillerne om å godta lønnskutt

  Premier League ba lørdag spillerne om å godta lønnskutt på 30 prosent under en telefonkonferanse med spillerforeningen (PFA) og managernes fagforening (LMA).

  De fikk beskjed om at ligaen kan tape 8,5 milliarder kroner om sesongen ikke kan fullføres og TV-rettighetshaverne krever refusjonen de da har rett på.

  Nå skal det diskuteres videre mellom spillere og enkelte klubber. Premier League har ikke rett til å beslutte lønnskutt for hele ligaen, og spillerne må gå med på det om det skal gjennomføres.

  I en uttalelse fra PFA står det at spillerne ønsker å ta ansvar og bidra økonomisk i koronaviruskrisen og at fagforeningen er villig til å fortsette diskusjonene med Premier League, men at det er en komplisert situasjon som krever tid. (NTB)

  nX8JRWJeVnE
  Foto: ISABEL INFANTES / AFP
 • Bryant valgt inn i Hall of Fame

  Basketballstjernen Kobe Bryant, som mistet livet i en tragisk helikopterulykke i januar, er valgt inn i sportens Hall of Fame. Bryant vant fem NBA-titler med Los Angeles Lakers og var allstar-uttatt 18 ganger.

  Kobe Bryant
  Foto: Martin Rickett / Pa Photos
 • Ny landslagssjef i fotball i Irland

  Stephen Kenny er Irlands nye landslagssjef i fotball. Han avløser Mick McCarthy før nasjonsligaomspillet om EM-plass. Det melder Irlands fotballforbund lørdag. Kenny rykker opp fra jobben som U21-trener og skulle etterfølge McCarthy etter sommerens EM-sluttspill, men nå er omspillet om EM-plass utsatt til høsten og selve sluttspillet til 2021.

  Stephen Kenny
  Foto: Ole Martin Wold

Sendeplan

Kl. Program Kanal