Utelatt, men ikke bekymret: – Uttaket er en formalitet

To av tre OL-uttak er gjennomført, men fortsatt har ikke Henrik Ingebrigtsen blitt tatt ut. Det bekymrer ikke team Ingebrigtsen nevneverdig.

Henrik Ingebrigtsen

FORBEREDER SEG: Forberedelsene går som normalt for Henrik Ingebrigtsen før OL i Rio.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

–​ Jeg er ikke i tvil om at han kommer til OL. Det er ikke noe vi stresser med, sier pappa Gjert Ingebrigtsen til NRK.

For team Ingebrigtsen var det ikke noen overraskelse at eldstebror Ingebrigtsen ikke var tatt ut. Tvert i mot - dette var etter planen.

– Vi har en avtale med Olympiatoppen om at vi skal snakkes senere. Han har slitt med noen småskavanker, så vi må bare se an at han faktisk er oppe og går, sier pappa Ingebrigtsen.

– Har noe i OL å gjøre

Planen er at Henrik skal trene og forberede seg som normalt frem til EM i friidrett i Amsterdam i starten av juli. Deretter skal de snakke med Olympiatoppen om helsesituasjonen til Henrik.

Per dags dato sliter nemlig Henrik Ingebrigtsen med en liten skade i hamstringen. Det er visstnok eneste grunnen til at han foreløpig ikke er tatt ut.

– Vi snakker med dem (OLT) i forbindelse med EM. Da snakker vi om den lille kjenningen han har bak i hamstringen. Hvis han er fit for fight i EM, vil han også være klar for OL. Da er uttaket en formalitet, sier Gjert.

Gjert og Henrik i Beijing

DUO: Pappa Gjert er sikker på at han skal få bli med sønnen Henrik til OL senere i sommer. Her fra OL i Beijing i 2012.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

For kroppen må fungere 100 prosent om Ingebrigtsen skal til OL.

– Vi er i tett dialog med han og treningsmiljøet rundt han. Han skal få gjennomført treningstiltakene sine, også deltar han i de stevnene han skal. Så tar vi en samtale om hva vi skal gjøre etter EM, sier toppidretssjef Tore Øvrebø.

Sportssjef i friidrettsforbundet, Ronny Nilsen, hadde innstilt Ingebrigtsen til OL. Han er klar på at mellomdistanseløperen bør til Rio.

– Selv om han ikke er tatt ut nå, så har han absolutt noe i OL å gjøre, sier sportssjef i friidrettsforbundet, Ronny Nilsen.

Har ikke tatt kravet

«Alle» er altså enige om at Henrik Ingebrigtsen kommer til å bli tatt ut til OL. Det til tross for at han ikke har tatt kravet.

Det er Olympiatoppen som har satt opp kravene for de norske utøverne. Øvrebø tok søndag ut kappgjenger Erik Tysse, selv om heller ikke han har klart kravet.

– Han (Henrik Ingebrigtsen) er også i nærheten av kravet, men har også en skadesituasjon. Han har en skade på baksiden av låret som kan være problematisk, sier Øvrebø.

Og for de som er bekymret for at det sene uttaket skal påvirke Ingebrigtsens forberedelser til OL, dere kan slappe helt av.

– Definitivt ikke. Vi har lagt et løp som i hovedsak går frem til EM. Vi følger den planen vi har lagt, forsikrer Gjert Ingebrigtsen.

– Dere er sikre på at han kommer til OL?

– Ja, 100 prosent.

Siste nytt

 • Ruud tok seg enkelt vidare

  Casper Ruud leverte knallsterkt og vann 6–1 og 6–2 mot Carlos Berlocq i første runde i ATP-turneringa i Rio de Janeiro tysdag. 20-åringen hadde få problem med den 16 år eldre argentinaren.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • 5.-plass til Foss-Solevåg

  Amerikanske Mikaela Shiffrin vinn parallellslalåmen i Stockholm og sikrar seg dermed også krystallkula i verdscupen i slalåm denne sesongen. På herresida vinn Ramon Zenhaeusern føre svenske André Myhrer. Sebastian Foss-Solevåg blir beste norske med ein 5.-plass, etter å ha slått ut Henrik Kristoffersen.

 • Vil ta laggull

  Tyskland har tatt alle de syv siste gullmedaljene i mesterskap i kombinert. Det vil Jan Schmid gjøre noe med. – Hvis jeg får med meg en medalje skal jeg være fornøyd, og så synes jeg vi som lag skal ha et mål om å ta det laggullet, det begynner å bli litt for mange år siden, sier den norske veteranen.

  Jan Schmid og Jørgen Graabak
  Foto: Andrea Solero / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal