Hopp til innhold

Utelatt, men ikke bekymret: – Uttaket er en formalitet

To av tre OL-uttak er gjennomført, men fortsatt har ikke Henrik Ingebrigtsen blitt tatt ut. Det bekymrer ikke team Ingebrigtsen nevneverdig.

Henrik Ingebrigtsen

FORBEREDER SEG: Forberedelsene går som normalt for Henrik Ingebrigtsen før OL i Rio.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

–​ Jeg er ikke i tvil om at han kommer til OL. Det er ikke noe vi stresser med, sier pappa Gjert Ingebrigtsen til NRK.

For team Ingebrigtsen var det ikke noen overraskelse at eldstebror Ingebrigtsen ikke var tatt ut. Tvert i mot - dette var etter planen.

– Vi har en avtale med Olympiatoppen om at vi skal snakkes senere. Han har slitt med noen småskavanker, så vi må bare se an at han faktisk er oppe og går, sier pappa Ingebrigtsen.

– Har noe i OL å gjøre

Planen er at Henrik skal trene og forberede seg som normalt frem til EM i friidrett i Amsterdam i starten av juli. Deretter skal de snakke med Olympiatoppen om helsesituasjonen til Henrik.

Per dags dato sliter nemlig Henrik Ingebrigtsen med en liten skade i hamstringen. Det er visstnok eneste grunnen til at han foreløpig ikke er tatt ut.

– Vi snakker med dem (OLT) i forbindelse med EM. Da snakker vi om den lille kjenningen han har bak i hamstringen. Hvis han er fit for fight i EM, vil han også være klar for OL. Da er uttaket en formalitet, sier Gjert.

Gjert og Henrik i Beijing

DUO: Pappa Gjert er sikker på at han skal få bli med sønnen Henrik til OL senere i sommer. Her fra OL i Beijing i 2012.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

For kroppen må fungere 100 prosent om Ingebrigtsen skal til OL.

– Vi er i tett dialog med han og treningsmiljøet rundt han. Han skal få gjennomført treningstiltakene sine, også deltar han i de stevnene han skal. Så tar vi en samtale om hva vi skal gjøre etter EM, sier toppidretssjef Tore Øvrebø.

Sportssjef i friidrettsforbundet, Ronny Nilsen, hadde innstilt Ingebrigtsen til OL. Han er klar på at mellomdistanseløperen bør til Rio.

– Selv om han ikke er tatt ut nå, så har han absolutt noe i OL å gjøre, sier sportssjef i friidrettsforbundet, Ronny Nilsen.

Har ikke tatt kravet

«Alle» er altså enige om at Henrik Ingebrigtsen kommer til å bli tatt ut til OL. Det til tross for at han ikke har tatt kravet.

Det er Olympiatoppen som har satt opp kravene for de norske utøverne. Øvrebø tok søndag ut kappgjenger Erik Tysse, selv om heller ikke han har klart kravet.

– Han (Henrik Ingebrigtsen) er også i nærheten av kravet, men har også en skadesituasjon. Han har en skade på baksiden av låret som kan være problematisk, sier Øvrebø.

Og for de som er bekymret for at det sene uttaket skal påvirke Ingebrigtsens forberedelser til OL, dere kan slappe helt av.

– Definitivt ikke. Vi har lagt et løp som i hovedsak går frem til EM. Vi følger den planen vi har lagt, forsikrer Gjert Ingebrigtsen.

– Dere er sikre på at han kommer til OL?

– Ja, 100 prosent.

Siste nytt

 • Forsvarstabbe sørget for ny Tottenham-nedtur

  Tottenham fortsetter å tape poeng i Premier League. Torsdag gikk laget sin femte kamp på rad uten seier i 1-2-tapet for West Ham på eget gress.

  Tottenham leverte en strålende sesongstart med ti kamper uten tap, men deretter har det gått tyngre for Ange Postecoglous menn. De står med fire tap på sine fem siste kamper, og de har tapt tre strake hjemmekamper. Noe av grunnen til det har vært skader og suspensjoner på sentrale spillere.

  De hvitkledde ligger på femteplass etter 15 kamper. Opp til serieleder og rival Arsenal skiller det ni poeng.

  Cristian Romero var torsdag tilbake fra en tre kamper lang suspensjon, og argentineren svarte med å sende hjemmelaget i ledelsen etter elleve minutter med en godt plassert heading.

  Etter hvilen kom gjestene ut med energi og seks minutter senere var lagene like langt. Jarrod Bowen plukket opp en retur og banket ballen i nettet.

  Tottenham presset for seier og kom til en stor sjanse 20 minutter før slutt. Men headingen til Richarlison strøk stolpen, og det skulle vise seg å koste fem minutter senere.

  Destiny Udogie sendte et horribelt tilbakespill til keeper Vicario, som kom ut og slo ballen unna foran en jaktende Bowen. Den gikk imidlertid bare til James Ward-Prowse, som skjøt i stolpen før han satte sin egen retur i mål.

  Med seieren har West Ham unngått nederlag i fire strake kamper, der to har endt med tre poeng.

  Tottenham skal møte Newcastle i neste runde, mens West Ham gjester Fulham.

  (NTB)

  4d20LNfRL54
  Foto: AP
 • Everton med kruttsterk seier over Newcastle etter dobbel Trippier-blemme

  Everton utnyttet grove forsvarsfeil hos Newcastle og tok seg over nedrykksstreken med 3-0-seier i Premier League.

  Det er en solid seier for Sean Dyches menn mot formsterke og normalt defensivt solide Newcastle. Everton hadde brent store sjanser, men det løsnet mot slutten da backen Kieran Trippier begynte å slurve på egen halvdel.

  78 minutter var spilt da han regelrett ga bort ballen til Dwight McNeil. Evertons venstreving avanserte framover og hamret ballen i nota til 1-0 fra 15 meters hold.

  Sju minutter senere gjentok miseren seg for Trippier. Han stresset og spilte ballen i beina på Jack Harrison, som fikk kranglet den med seg og serverte Abdoulaye Doucouré. Malieren var trygg og plasserte inn 2-0.

  Alexander Isak viste fram dribleferdigheter og kom nær redusering mot slutten, men var akkurat ikke rask nok til å få skutt på mål.

  Det var en av ganske få Newcastle-muligheter i kampen. Selv om gjestene hadde ballen mye, var Everton mer gjennombruddshissig og farligere kampen gjennom.

  Den aller største sjansen fikk Dominic Calvert-Lewin etter 38 minutter. Han vendte opp og blåste ballen høyt over mål fra fire meters hold.

  Da hjalp det at lagkameratene ordnet seier i annen omgang. Langt på overtid trillet innbytter Beto inn sitt første Premier League-mål.

  (NTB)

  GVzhZ9XSqeo
  Foto: AP
 • Dansk sjokktap for Japan: – Det så simpelthen komisk ut

  Danmark gikk på en real smell i første hovedrundekamp i håndball-VM på hjemmebane. Japan og norskfødte Sakura Kametani Hauge vant 27-26 i Herning.

  Danmark er sammen med Norge og Frankrike en av favorittene til å gå helt til topps i mesterskapet. I første kamp i hovedrunden måtte de tåle nederlag for et hardt kjempende Japan.

  Danske medier var alt annet enn barmhjertige med eget lag etter sjokktapet.

  – Hvor skal vi starte?

  – Det så simpelthen komisk ut.

  Det er deler av dommen som danske BT kom med etter kampslutt.

  I mål leverte Hauge, som går under navnet Sakura Kametani i Japan, en god prestasjon. 36-åringen er født i Bergen og spilte for en rekke norske lag før hun i 2018 gjorde overgang utenlands. Til daglig spiller hun i franske Besancon.

  Til pause sto det 12-12, men etter hvilen giret Japan opp og skaffet seg en god luke. På et punkt ledet de 21-17, og til slutt vant de 27-26 med et ellevilt siste angrep.

  Japans beste resultat i VM er sjuendeplass i 1965. I OL på hjemmebane i 2021 ble det 12.-plass.

  Danmark hadde kjørt over all motstand fram til hovedrunden. Foran hjemmepublikumet i Herning fikk de til tider bank i annen omgang.

  (NTB)

  3D74FjJXuas
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal