Hopp til innhold

Utelatt, men ikke bekymret: – Uttaket er en formalitet

To av tre OL-uttak er gjennomført, men fortsatt har ikke Henrik Ingebrigtsen blitt tatt ut. Det bekymrer ikke team Ingebrigtsen nevneverdig.

Henrik Ingebrigtsen

FORBEREDER SEG: Forberedelsene går som normalt for Henrik Ingebrigtsen før OL i Rio.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

–​ Jeg er ikke i tvil om at han kommer til OL. Det er ikke noe vi stresser med, sier pappa Gjert Ingebrigtsen til NRK.

For team Ingebrigtsen var det ikke noen overraskelse at eldstebror Ingebrigtsen ikke var tatt ut. Tvert i mot - dette var etter planen.

– Vi har en avtale med Olympiatoppen om at vi skal snakkes senere. Han har slitt med noen småskavanker, så vi må bare se an at han faktisk er oppe og går, sier pappa Ingebrigtsen.

– Har noe i OL å gjøre

Planen er at Henrik skal trene og forberede seg som normalt frem til EM i friidrett i Amsterdam i starten av juli. Deretter skal de snakke med Olympiatoppen om helsesituasjonen til Henrik.

Per dags dato sliter nemlig Henrik Ingebrigtsen med en liten skade i hamstringen. Det er visstnok eneste grunnen til at han foreløpig ikke er tatt ut.

– Vi snakker med dem (OLT) i forbindelse med EM. Da snakker vi om den lille kjenningen han har bak i hamstringen. Hvis han er fit for fight i EM, vil han også være klar for OL. Da er uttaket en formalitet, sier Gjert.

Gjert og Henrik i Beijing

DUO: Pappa Gjert er sikker på at han skal få bli med sønnen Henrik til OL senere i sommer. Her fra OL i Beijing i 2012.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

For kroppen må fungere 100 prosent om Ingebrigtsen skal til OL.

– Vi er i tett dialog med han og treningsmiljøet rundt han. Han skal få gjennomført treningstiltakene sine, også deltar han i de stevnene han skal. Så tar vi en samtale om hva vi skal gjøre etter EM, sier toppidretssjef Tore Øvrebø.

Sportssjef i friidrettsforbundet, Ronny Nilsen, hadde innstilt Ingebrigtsen til OL. Han er klar på at mellomdistanseløperen bør til Rio.

– Selv om han ikke er tatt ut nå, så har han absolutt noe i OL å gjøre, sier sportssjef i friidrettsforbundet, Ronny Nilsen.

Har ikke tatt kravet

«Alle» er altså enige om at Henrik Ingebrigtsen kommer til å bli tatt ut til OL. Det til tross for at han ikke har tatt kravet.

Det er Olympiatoppen som har satt opp kravene for de norske utøverne. Øvrebø tok søndag ut kappgjenger Erik Tysse, selv om heller ikke han har klart kravet.

– Han (Henrik Ingebrigtsen) er også i nærheten av kravet, men har også en skadesituasjon. Han har en skade på baksiden av låret som kan være problematisk, sier Øvrebø.

Og for de som er bekymret for at det sene uttaket skal påvirke Ingebrigtsens forberedelser til OL, dere kan slappe helt av.

– Definitivt ikke. Vi har lagt et løp som i hovedsak går frem til EM. Vi følger den planen vi har lagt, forsikrer Gjert Ingebrigtsen.

– Dere er sikre på at han kommer til OL?

– Ja, 100 prosent.

Sportsnyheter

Da supertalentene trollbandt Norge: – Jeg har prøvd å slette det fra minnet

For ti år siden herjet to 17-åringer med erfarne landslagsspillere i cupfinalen, og lørdag stod duoen ansikt til ansikt i mesterligafinalen. Der var de toneangivende for hvert sitt lag.

Siste nytt

 • La Liga klager mot Mbappé-kontrakt: – Skandaløst

  Kylian Mbappé (23) har valgt å bli i Paris Saint-Germain i stedet for å gå til Real Madrid, opplyser klubbens president. Det får La Liga til å reagere.

  Nå klager den spanske ligaen mot Uefa, franske myndigheter og EU.

  La Liga skriver at det er skandaløst at en klubb som Paris Saint-Germain kan forlenge med en av sine best betalte spillere tross tap på over 2 milliarder kroner sist sesong.

  – Denne typen avtaler er et angrep på den økonomiske stabiliteten i europeisk fotball og setter flere hundre tusen arbeidsplasser og sportens integritet i fare, skriver La Liga i en uttalelse.

  La Liga påpeker at Det europeiske fotballforbundet (Uefa) tidligere har straffet PSG etter klager fra La Liga. Straffen er senere omgjort av Idrettens voldgiftsrett (CAS).

  – PSG tar på seg en umulig investering med tanke på at klubben har uakseptable lønnskostnader og hadde store økonomiske tap de forrige sesongene. Det er brudd på Uefa-regler og franske økonomiske regler, skriver La Liga.

  La Liga skriver at dette viser at statseide klubber ikke respekterer eller vil respektere reglene i fotballen.

  Mbappé sa sist sommer at han ville bort fra PSG, og Real Madrid ønsket å hente ham. Lørdag ble det kjent at han i stedet forlenger med PSG fram til 2025.

  France Soccer League One
  Foto: Michel Spingler / AP
 • Stavnar på 20. plass i europatour

  Tiia Koivisto vant helgens turnering på kvinnenes europatour i golf og sikret seg billett til to majorturneringer. Finnen seiret etter omspill.

  – Det føles fantastisk, sa Koivisto, som med seieren er klar for Evian-mesterskapet og British Open. Hun har aldri tidligere spilt en majorturnering.

  Madelene Stavnar var den eneste av de fem norske deltakerne som greide cuten. Hun endte på delt 20.-plass etter serien 70-74-71. Det var åtte slag opp til teten.

  Golfspiller Madelene Stavnar fotografert på Oslo Lufthavn torsdag kveld etter hjemkomst fra en golfturnering i Marokko.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
 • Molde vant lokalderby – krise for KBK

  Kristiansund BK var på desperat poengjakt, men det viste seg å bli tøft mot Molde.

  Hjemmelaget fikk en drømmestart på kampen, med scoring allerede etter åtte minutter. Den stod Kristoffer Haugen for. Han stod på første stolpe og kunne styre corneren fra Magnus Wolff Eikrem enkelt inn i nettet.

  Magnus Grædem kopierte nærmest Haugen ti minutter seinere, da han doblet fra samme posisjon på corner som EIkrem slo.

  Servitøret forsikret om at cornertrekket ikke var innøvd.

  – Det er lenge siden vi har øvd på. Vi har så mange kamper. Jeg tror vi må øve mindre på det, sa Eikrem.

  Helt på tampen kunne Bendik Bye redusere fra kloss hold.

  Kampen endte 2-1 i favør Molde.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Kristiansund
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste