NRK Meny
Normal

– Selv Jesus kunne ikke stoppet ham

Kevin Durant (25) herjer med resten av NBA om dagen. Mange mener han har gått forbi LeBron James som verdens beste basketspiller.

Kevin Durant

Kevin Durant er så god at LeBron James får oppdateringer på mobilen hver gang Durant har spilt en kamp. Her dunker 25-åringen i en kamp mot Houston Rockets.

Foto: Mark D. Smith / Reuters

Kevin Durant

Kevin Durants silkemyke distanseskudd er noe av det som gjør ham umulig å stoppe. Han slipper ballen så høyt oppe han kan, så nesten ingen forsvarere kan nå opp og blokkere skuddet.

Foto: Sue Ogrocki / Ap

Det er ikke hver dag eplekjekke NBA-spillere innrømmer at de er sjanseløse, men etter nattens kamp mellom Oklahoma City Thunder og Portland Trailblazers greide ikke Blazers-veteran Mo Williams å holde seg:

– Sånn som han spilte, kunne han antageligvis ha scoret selv med Jesus i forsvar, utbrøt en rundspilt og imponert Williams etter kampen, ifølge ESPN.

Scorer som Jordan

Durant er ikke den første som får motspillerne til å hente fram bibelreferanser. I 1986, da Michael Jordan scoret 63 poeng, var Larry Bird sikker på at «det der var Gud forkledd som Michael Jordan».

Og i det siste har Durant plukket poeng som nettopp Jordan, viser tall fra ESPN Stats and Info.

 • Han har scoret vanvittige 40,6 poeng i snitt de siste fem kampene, nesten 31 poeng gjennom hele sesongen. Til sammenligning har ingen andre mer enn 26,2 i snitt - selv ikke LeBron James.
 • Det har bare skjedd fire ganger i år at noen har scoret mer enn 45 poeng i én kamp. Alle fire gangene er det Durant som har gjort det.
 • Han har scoret over 30 poeng i åtte kamper på rad. Ingen andre spillere har greid mer enn fire slike kamper på rad i år.

– Han er den beste i verden

Høydepunktene fra Durants innsats i natt, gjengitt med tillatelse fra Viasat, viser hvordan den enorme mannen gang på gang treffer nærmest umulige langskudd:

Mannen som dekket opp Durant i forsvar i natt, Nicholas Batum, er ikke Jesus. Han er likefullt regnet som en av NBAs mest solide forsvarsspillere, men ble redusert til sjanseløs tilskuer da 206 centimeter høye Durant traff langskudd etter langskudd.

– Han er den beste spilleren i verden akkurat nå, sa Batum etterpå.

Tallene viser at han har vært best

Dét har lenge vært en nesten blasfemisk uttalelse i NBA, hvor LeBron James i en årrekke har vært regnet som verdens klart beste.

Men nå er altså den fire år yngre Durant i ferd med å flekke tenner. I en lang artikkel på ESPN.com går statistikk-fantasten Tom Haberstroh gjennom tallene som viser at Durant har gått forbi LeBron på nesten alle områder denne sesongen, og han får støtte av en rekke eksperter.

James følger med

James har tidligere manglet en skikkelig rival, men etter nattens kamp avslørte han at han følger ekstremt nøye med på hva Durant får til.

Han uttalte tidligere denne uka at han er misunnelig på hvor mange skuddforsøk Durant får lov til å ta, og etter sin egen kamp mot Boston Celtics i natt kunne James gjengi alle detaljene om Durants innsats, over 2000 kilometer unna.

Han avslørte at kompisene hans sender ham statistikken til Durant etter hvert oppgjør.

– Jeg har mobilen min på KD-utkikk, flirte James etter kampen, ifølge Bleacher Report.

Laster Twitter-innhold

– Jeg er velsignet

Durant var lenge en tynn, litt stille spiller, men nå har han blitt tøffere. Under kampen mot Trailblazers slengte han kommentarer i retning motstanderbenken og tilskuere gjennom hele kampen.

– Vi er i ferd med å se en utrolig spiller utvikle seg foran øynene våre, sier treneren Scott Brooks.

Etter kampen var Durant sitt vanlige, høflige jeg. Og ordvalget passet ikke så aller verst med motspillernes Jesus-kommentar.

– Jeg har det bare gøy der ute. Jeg er velsignet, sa Kevin Durant.

Kevin Durant

Kevin Durant er 206 centimeter høy og har solid spenst.

Foto: Kevin C. Cox / Afp

Siste nytt

 • Ny nedtur for Djokovic

  Novak Djokovic jager forgjeves gammel form etter sine skadeproblemer. Onsdag slo 140.-rankede Martin Klizan ham ut av Barcelona Open, melder NTB.

  TENNIS-ATP-BARCELONA
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Eckhoff til Sør-Trøndelag skikrets

  Stian Eckhoff blir Sør-Trøndelag skikrets nye administrasjonssjef. Den avtroppende landslagstrener for de kvinnelige skiskytterne starter i jobben til høsten, melder NTB.

  Stafett 4 x 6 km skiskyting damer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Carlsen-remis mot Karjakin

  Med sorte brikker spilte Magnus Carlsen remis mot Sergej Karjakin i Shamkir Chess i Aserbajdsjan onsdag. Partiet endte uavgjort etter 30 trekk.

  Nordmannen står med fem remis og én seier etter seks runder.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid