LeBron brølte til publikum: – Dette er for lett!

Stjerne-lagkameratene er skadet. Medspillerne er middelmådige og begrensede. Men det gjør ikke noe for LeBron James, som er på vei mot sin femte strake NBA-finale.

LeBron James

LeBron James har akkurat dundret inn til to poeng og fått straffe i tillegg, og roper til publikum.

Foto: Mike Zarrilli / Afp

«Come on, man! That's too easy!».

For lett, altså. Det brølte Cleveland Cavaliers-forward LeBron James til publikum etter to av sine 30 poeng mot Atlanta Hawks natt til lørdag.

Verdens beste basketspiller de siste årene gjorde akkurat som han ville i den andre av syv kamper i NBA-semifinalen, og Cavaliers vant 94-82.

– Han dominerte fullstendig, de hadde ikke noe svar for ham, sier ESPN-ekspert Stephen A. Smith.

I tillegg til alle scoringene noterte «Kong James» seg for elleve målgivende pasninger og ni returer.

Vinner med middelmådige lagkamerater

James' korstog mot sin femte strake NBA-finale (!) er blitt en av de mest interessante historiene i årets sluttspill.

Begge hans to beste lagkamerater, Kevin Love og Kyrie Irving, er ute med skade. Derfor må 30-åringen gjøre det meste selv.

I går nærmest dro han med seg ukjente og begrensede medspillere til seier.

James var direkte involvert i imponerende 60 av 94 poeng, enten med scoring eller målgivende pasning. Dette herlige videoklippet fra NBA.com viser hvordan han i tillegg dirigerer og forteller lagkameratene akkurat hvor de skal være til enhver tid.

– Et mesterverk av LeBron, tvitret NBA-journalist Zach Lowe.

Laster Twitter-innhold

Ingen svar

Enten dundret han til kurven for enkle poeng, ellers fant han åpne lagkamerater for trepoengsskudd - den lekreste av dem med en pasning bak ryggen.

– Atlanta satte Carroll på ham. Han kunne ikke håndtere ham. De satte Bazermore på ham. Han kunne ikke håndtere ham. De satte Scott på ham. Han kunne ikke håndtere ham. De prøvde å sette to mann på ham. Det hjalp ikke. LeBron gjorde alt han ville, akkurat når han ville det, sier Stephen A. Smith.

LeBron James

Hver gang Atlanta satte to eller flere mann på James, fant han den perfekte pasningen.

Foto: Kevin C. Cox / Afp

– Jeg har et rimelig godt vokabular, men jeg er i ferd med å gå tom for superlativer om den mannen, sier trener David Blatt til ESPN.

I fjor var ikke Cavaliers i sluttspillet engang, men med James på laget er de plutselig bare to kamper unna finale.

– Det er det de største spillerne gjør, de hjelper spillerne rundt seg å heve spillet sitt, sa Cavs' Tristan Thompson etter kampen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Mann omkom i Vasaloppet

  En mann i 70-årene døde i skisporet da han deltok i «Vasaåket 90», et av rennene i årets Vasaloppet.

  Mannen ble funnet livløs i sporet et par kilometer før kontrollsjekken i Hökberg, skriver nyhetsbyrået TT.

  Det ble raskt gjort hjerte- og lungeredning på stedet av ambulansepersonell, men mannens liv var ikke mulig å redde, opplyser Vasaloppet i en pressemelding.

  Det gås en rekke løp i Vasaloppet denne uken. Eliteløpet arrangeres kommende søndag.

  Vasaløpet 2020
  Foto: ULF PALM / TT NYHETSBYRÅN / NTB
 • Politirazzia i Barcelonas lokaler

  Katalansk politi gjennomfører mandag formiddag omfattende søk i fotballklubben Barcelonas lokaler i tilknytning til såkalte «Barcagate», melder spanske medier.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder.

  Avisen AS skriver at deler av klubbkontorene er stengt av mens politiet gjennomfører sitt søk. Det er foreløpig ikke kommet opplysninger om at Barcelona-ansatte er pågrepet.

  «Barcagate» er avsløringen av at daværende klubbpresident Josep Maria Bartomeu angivelig brukte et PR-selskap for å styrke hans eget rykte og samtidig sverte klubbens stjernespillere, blant dem Lionel Messi og Gerard Pique. Disse beskyldningene har klubben benektet i en offisiell uttalelse.

  Camp Nou
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Lie unngikk alvorlig kneskade

  Alpinisten Kajsa Vickhoff Lie har ikke fått noen alvorlig skade utover beinbruddet som holder henne ute av drift det neste halvåret.

  Det opplyser Norges Skiforbund til NTB. Lie ble søndag operert for et brudd i leggbeinet etter at hun falt stygt i verdenscuprennet i super-G i italienske Val di Fassa.

  Man fryktet også en alvorlig kneskade for Lie, men hun slapp unna med et lite brudd der.

  – Etter nærmere undersøkelser er det ikke funnet noen leddbåndsskade i kneet, men et lite brudd. Nå venter rehabilitering og opptrening hjemme i Norge, sier landslagslege Marc Jacob Strauss.

  Han vurderer at Lie er tilbake i trening om cirka seks måneder. Det vil gå ytterligere tre måneder før hun er tilbake i konkurranse.

  Kajsa Vickhoff Lie
  Foto: Alessandro Trovati / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal