LeBron brølte til publikum: – Dette er for lett!

Stjerne-lagkameratene er skadet. Medspillerne er middelmådige og begrensede. Men det gjør ikke noe for LeBron James, som er på vei mot sin femte strake NBA-finale.

LeBron James

LeBron James har akkurat dundret inn til to poeng og fått straffe i tillegg, og roper til publikum.

Foto: Mike Zarrilli / Afp

«Come on, man! That's too easy!».

For lett, altså. Det brølte Cleveland Cavaliers-forward LeBron James til publikum etter to av sine 30 poeng mot Atlanta Hawks natt til lørdag.

Verdens beste basketspiller de siste årene gjorde akkurat som han ville i den andre av syv kamper i NBA-semifinalen, og Cavaliers vant 94-82.

– Han dominerte fullstendig, de hadde ikke noe svar for ham, sier ESPN-ekspert Stephen A. Smith.

I tillegg til alle scoringene noterte «Kong James» seg for elleve målgivende pasninger og ni returer.

Vinner med middelmådige lagkamerater

James' korstog mot sin femte strake NBA-finale (!) er blitt en av de mest interessante historiene i årets sluttspill.

Begge hans to beste lagkamerater, Kevin Love og Kyrie Irving, er ute med skade. Derfor må 30-åringen gjøre det meste selv.

I går nærmest dro han med seg ukjente og begrensede medspillere til seier.

James var direkte involvert i imponerende 60 av 94 poeng, enten med scoring eller målgivende pasning. Dette herlige videoklippet fra NBA.com viser hvordan han i tillegg dirigerer og forteller lagkameratene akkurat hvor de skal være til enhver tid.

– Et mesterverk av LeBron, tvitret NBA-journalist Zach Lowe.

Laster Twitter-innhold

Ingen svar

Enten dundret han til kurven for enkle poeng, ellers fant han åpne lagkamerater for trepoengsskudd - den lekreste av dem med en pasning bak ryggen.

– Atlanta satte Carroll på ham. Han kunne ikke håndtere ham. De satte Bazermore på ham. Han kunne ikke håndtere ham. De satte Scott på ham. Han kunne ikke håndtere ham. De prøvde å sette to mann på ham. Det hjalp ikke. LeBron gjorde alt han ville, akkurat når han ville det, sier Stephen A. Smith.

LeBron James

Hver gang Atlanta satte to eller flere mann på James, fant han den perfekte pasningen.

Foto: Kevin C. Cox / Afp

– Jeg har et rimelig godt vokabular, men jeg er i ferd med å gå tom for superlativer om den mannen, sier trener David Blatt til ESPN.

I fjor var ikke Cavaliers i sluttspillet engang, men med James på laget er de plutselig bare to kamper unna finale.

– Det er det de største spillerne gjør, de hjelper spillerne rundt seg å heve spillet sitt, sa Cavs' Tristan Thompson etter kampen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Får svar fra helsedirektøren onsdag

  Idrettspresident Berit Kjøll har bedt om en straksavklaring fra helsedirektøren om stenging av forskjellige anlegg og aktiviteter. Onsdag får hun svar.

  – Vi gjør en vurdering av dette akkurat nå. Vi har vært i dialog med Berit Kjøll i dag, og så vil vi i løpet av morgendagen komme med en anbefaling når det gjelder idrett, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NRK under tirsdagens pressekonferanse.

  41pK-zrGQoU
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud
 • Ingen fotball for Haaland før mai

  Bundesligaklubbene godtok tirsdag anbefalingen om å utsette den tyske seriefotballen til 30. april som følge av koronaviruset. Det ble bestemt i et møte mellom klubbene i 1.- og 2. Bundesliga. Den tyske ligaen ble stanset 13. mars.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters
 • Viking trekker permitteringer

  Onsdag starter Viking opp treningen igjen. Permitteringene er trukket tilbake. Etter to uker uten fellestreninger kan trener Bjarne Berntsen samle troppene igjen, melder Stavanger Aftenblad.

  – Dette er en veldig god løsning for alle. For en arbeidsgiver er det veldig positivt å kunne trekke tilbake varslede permitteringer. Så får vi gjøre det så godt vi kan når det gjelder treningene, sier Berntsen, som kan planlegge treningene, men ikke selv være aktiv på feltet etter de siste retningslinjene som er kommet fra Norsk Toppfotball. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2019: Viking - Rosenborg
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal