NRK Meny
Normal

Ustjugov: – Vi er russere, vi er sterke, vi er rene

Sergej Ustjugov er skuffet over at IOC ikke ønsker å invitere ham til OL, men melder det føltes tyngre da hans tre lagkompiser fikk samme beskjed i november.

Tour de Ski.

SVARER: Sergej Ustjugov har kommentert at OL nå ser ut til å ryke på sin Instagram-konto tirsdag kveld.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Siden begynnelsen av desember har jeg ikke kommentert mine OL-planer.

Slik innleder Sergej Ustjugov et langt innlegg på bildedelingstjenesten Instagram tirsdag der han poserer sammen med tidligere utestengte Maxim Vylegzjanin, Jevgenij Belov og Aleksandr Legkov.

Tidligere samme dag ble det kjent at langrennsløperen ikke står på listen over utøvere IOC anser som rene og som kan inviteres som nøytrale utøvere til OL.

– Jeg ønsket og var motivert for å ta gull i OL. Selv uten flagg og nasjonalsang. Alt dette er i hjertet mitt. Alle vet hvor jeg er født og for hvem jeg vil vinne, skriver Ustjugov.

Føler med kompisene

Hverken Ustjugov eller Anton Sjipulin ble nevnt i McLaren-rapporten som er bakgrunnen for utestengelsen av Russland fra OL, men nå ser lekene i Sør-Korea ut til å ryke for begge.

Utsjugov forteller at han ble «skuffet og lei seg» da han fikk beskjeden tirsdag, men at det føltes tyngre da lagkompisene Vylegzjanin, Belov og Legkov ble utestengt i november.

– At mine venner og kolleger ble utestengt fra IOC, fikk meg til å tenke. Jeg er like sikker på deres renhet som min egen. Jeg er ikke sterkere enn dem, men jeg har konkurrert mens de har vært hjemme. Derfor var jeg ikke sikker på om de (IOC) kom til å gjøre dette mot meg.

Sergej Ustjugov

IKKE TIL OL: Sergej Ustjugov.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

President Vladimir Putin og Stanislav Pozdnyakov, visepresident i den russiske olympiske komité, er to av dem som har reagert sterkt på dagens IOC-liste.

– Jeg skal fortsette å gjøre min jobb. Livet stopper ikke med OL. Det kommer andre konkurranser der vi skal vinne og bevise at vi er russere, vi er sterke, vi er rene, skriver Ustjugov.

Strenge krav

Kravene som IOC stiller til de utøverne som får delta i OL under nøytralt flagg er strenge.

 • De må ha kvalifisert seg i henhold til kvalifikasjonsstandardene for deres respektive sport.
 • De må ikke være diskvalifisert eller erklært uberettiget for brudd på anti-dopingreglene.
 • De må ha gjennomgått alle tester anbefalt av «Pre-Games Testing Task Force».
 • De må ha gjennomgått andre testkrav spesifisert av panelet for å sikre likeverdige vilkår.

Hvilke av disse kravene Sergej Ustjugov, Anton Sjipulin, Pavel Kulizjnikov og Denis Juskov ikke oppfyller, er enda ikke sikkert.

Laster Instagram-innhold

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal