Ustjugov har hatt koronavirus

Russland-trener Markus Cramer bekrefter til NRK at Sergej Ustjugov har tatt en antistofftest som viser at han har hatt koronaviruset.

Ifølge treneren har den russiske VM-kongen fra Lahti 2017 i en lengre periode hatt lette symptomer som vondt i hodet og en tendens til å bli lett sliten. De tror han ble smittet en gang i september eller oktober.

Det ble spesielt synlig under et testrenn i Finland før verdenscupåpningen i slutten av november.

– Han var virkelig dårlig da, sier Cramer.

Cramer sier de tror han ble smittet en gang i september eller oktober. Det var da symptomene slo inn.

– Vi vet ikke hvor lang tid han vil kjenne på problemene. Nå begynner han å føle seg litt bedre. Annenhver dag trener han ved å gå eller løpe veldig rolig. Vi må ta det dag for dag. Vi kan håpe han kan trene så smått neste uke. Og vi håper han kan gå i VM. Det er hovedmålet, sier Cramer.

Sprint verdenscup finaler
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Siste nytt

 • City stilte med 35-årig debutant

  Ferrán Torres gjorde hattrick i Manchester Citys 4-3-seier borte mot Newcastle fredag. Torres scoret vinnermålet på en returball etter 66 minutter. City stilte med keeper Scott Carson, som spilte sin første kamp for de lyseblå. Oppgjøret var faktisk engelskmannens første Premier League-kamp siden 2011.

  Premier League - Newcastle United v Manchester City
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • Vellykket operasjon for Pedersen

  Skøyteprofilen Sverre Lunde Pedersen ble fredag kveld operert for to mindre brudd i venstrehånden og et brudd i høyre underarm.

  Det opplyser Norges Skøyteforbund i en pressemelding.

  Operasjonen ble gjennomført på Ullevål sykehus. Pedersen har også fått påvist et mindre brudd i kinnbeinet.

  28-åringen har i tillegg en rift i leveren. Han blir liggende på sykehus til videre observasjon. Skaden i leveren er fortsatt under kontroll og stabil.

  Osingen pådro seg skadene i en sykkelulykke ved Nesvatn i Fyresdal kommune i Vestfold og Telemark torsdag ettermiddag.

  Netherlands Speed Skating European Championships
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Ventura raste nedover listene

  Kristoffer Ventura fikk PGA-turneringen i Texas ødelagt under første halvdel av fredagens runde. Det blir neppe helgespill på den norske golfproffen.

  Torsdag avsluttet Ventura forrykende med fem strake birdier og én eagle. Det tok ham opp til en delt 19.-plass. Dagen etter så han ut til å fortsette der han slapp, men etter birdien på først hull kom nedturene tett.

  De sju neste hullene ga hele fem bogeyer. Ventura kom aldri helt til hektene igjen etter marerittrekken. 26-åringen gikk fredagens runde to slag over par.

  Cutgrensen ligger an til å være på fem slag under par. Etter to runder er Ventura ett slag unna. Dermed går det mot nok en PGA-helg der han ikke er kvalifisert for videre spill. (NTB)

  Ventura-nedtur
  Foto: Gerald Herbert / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal