Ustjugovs trener overrasket over Sundby: – Trodde han skulle ta ham igjen

Martin Johnsrud Sundby hadde tenkt å hente inn litt av forspranget til Sergej Ustjugov, men tapte i stedet mer tid. Russeren vartet opp med sin fjerde strake tour-seier.

sundby går i mål

Sergej Ustjugov, som her ligger utslitt etter målgang, er i egen klasse i årets Tour de Ski. Han har nå tatt fire strake seiere i konkurransen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det gikk bra i begynnelsen. Da hadde jeg bra driv. Men så vil ikke beina mine noe mer. Da blir det en tung dag, sier Martin Johsrud Sundby.

Nordmannen startet 30 sekunder bak tour-leder Sergej Ustjugov på dagens 15-kilometer jaktstart, og spiste sekund på sekund i starten av rennet.

Men mot slutten av løpet fikk han det tyngre.

– En liten overraskelse

I stedet for å hente inn mer tid, begynte avstanden igjen å øke mellom Ustjugov og Sundby. Til slutt kom han i mål 37.2 sekunder bak Ustjugov, altså mer enn han startet med. Alex Harvey tok tredjeplassen.

Sundby er nå 42,2 sekunder bak russeren i sammendraget. Det overrasker Ustjugovs trener Markus Cramer.

– Jeg trodde Martin skulle ta ham igjen og at de ville gå sammen. Det er en liten overraskelse for meg at det ikke skjedde. Det er sterkt av Sergej, som gjør et veldig godt renn, sier han.

pallen

Dagens pall besto av (f.v) Sundby, Ustjugov og Alex Harvey.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Ser ut til å takle alt

Sundby medgir at etappen endte ganske så motsatt av hvordan han hadde sett den for seg.

– Det var her jeg skulle hente inn litt, men jeg og dette stedet er ikke helt bestevenner, sier han, og sikter til dagens løype.

Ustjugov har vært helt i egen klasse så langt i årets tour og står med fire strake seiere. Det store spørsmålet er hvordan han klarer seg i den avsluttende monsterbakken på konkurransens siste dag.

– Akkurat nå er favorittstempelet på denne russeren, som ser ut til å takle absolutt alt, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Sundby kan ikke annet enn å si seg enig i at russeren er favoritt.

– Han er beintøff, denne russeren, fastslår han.

Martin Johnsrud Sundby klarte ikke å hente inn Ustjugov og tapte i sammendraget i Tour de ski. Han har ikke helt funnet frem til gullformen i Oberstdorf, men endte på en andre plass.
Sergej Utstjugov klarte å øke distansen til Sundby og var suveren over mål. Tok sin fjerde strake seier.

Siste nytt

 • Haugesund slått av 3. divisjonslag

  Haugesund er slått ut av cupen etter straffetap for 3. divisjonslaget Stord. Etter at laga hadde teke ni straffer kvar, vann Stord straffekonken med 7-6 over eliteserielaget.

  Haugesund leia kampen oppskriftsmessig 2-0 tidleg i 2. omgang, men greidde å rote det bort. Martin Pedersen utlikna for heimelaget fire minutt på overtid.

  Ekstraomgangane gav ingen mål, og Haugesund rauk ut då Mads Solberg Johannessen settet sin straffe over mål.

  Kristiansund måtte også slite, og låg under med to mål for Volda. Men dei greidde å snu det, og vann 4-2 etter ekstraomgangar.

  Volda leia 2-0 ved pause, og hadde både ein og to sjansar til å auke tidleg i andre omgang.

  Men etter KBKs redusering etter ein time, blei Volda meir og meir pressa. Utlikninga kom fire minutt før ordinær tid var ute.

  I ekstraomgangane var KBK klart best og avgjorde med to mål. Brynjulfur Willumsson scora tre av KBKs mål, deriblant begge i ekstraomgangane.

  Også Stabæk fekk tøff motstand. Først fem minutt på overtid av andre ordinære omgang sikra Kornelius Normann Hansen 1-0 over Follo.

  Stort lettare var det ikkje for Odd. Det måtte ein straffe i det 89. minutt til før Eik blei slått 1-0.

  Dei andre eliteserieklubbane som var i cup-aksjon laurdag, tok klar sigrar. Runderekorden stod Tromsø for, med 11-0 over Skånland.

  Brann knuste Bjarg med 5-0, og Lillestrøm slo FuVo 4-0

  Kristoffer Velde
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Slet seg til seier i åpningskampen

  Anders Mol og Christian Sørum fikk store problemer mot Chris McHugh og Damien Schumann fra Australia.

  Kampen endte 21-18, 18-21 og 15-13.

  Norge kom til OL som en av de store favorittene, og begynte også bra i sin første kamp i gruppespillet. Duoen vant det første settet mot Australia.

  I det andre settet fikk imidlertid Mol og Sørum store problemer mot et lag som viste overraskende lite respekt for verdensenerne. Spesielt Chris McHugh skapte problemer for nordmennene.

  På et tidspunkt ledet australierne hele 11-3.

  Den norske duoen kjempet seg tilbake, men Australia vant til slutt det andre settet 21-18. Dermed gikk kampen til et tredje og avgjørende sett.

  Det siste settet ble svært jevnt. De to lagene fulgte hverandre hele tiden, men Norge avgjorde til slutt og vant sin første kamp i OL.

  – Det var utrolig deilig å dra det i land til slutt. Det var tungt og de presset oss hardt i dag, sier Anders Mol til NRK.

  – Jeg visste at de kunne spille god volleyball, men vi har ikke sett dem på lenge. De spiller en utradisjonell form for volleyball. Dessuten server de utrolig tøft, kommenterer Sørum.

  – Det er en boost å krige så hardt og så få igjen for det. Vi står igjen med en seier, og det er det aller viktigste.

  Mol og Sørum møter spanske Pablo Herrera og Adrian Gavira i sin neste kamp mandag. Onsdag avsluttes det innledende spillet mot russerne Konstantin Semenov og Ilja Lesjukov.

  – Det er et vanskelig lag å spille mot, og det visste vi, sier trener Kåre Mol til NRK.

  Anders Mol og Christian Sørum
  Foto: Angela Weiss / AFP
 • Johansen signerte med QPR

  Stefan Johansen (30) blir værende i Queens Park Rangers på permanent basis. Klubben har kjøpt ham ut av kontrakten med Fulham.

  Det får NTB bekreftet lørdag ettermiddag. Johansen skal ha skrevet under på en treårsavtale med London-klubben.

  Dermed fortsetter nordmannen karrieren i den engelske mesterskapsserien. Han var utlånt til nettopp QPR siste halvdel av forrige sesong.

  – Det kjennes veldig bra å kunne fortsette i QPR etter et fint låneopphold i vår. Jeg var fornøyd med vårsesongen for min egen del også, så jeg gleder meg veldig til fortsettelsen med QPR, sier Johansen. (NTB)

  Stefan Johansen
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal