NRK Meny
Normal

Ustjugovs trener overrasket over Sundby: – Trodde han skulle ta ham igjen

Martin Johnsrud Sundby hadde tenkt å hente inn litt av forspranget til Sergej Ustjugov, men tapte i stedet mer tid. Russeren vartet opp med sin fjerde strake tour-seier.

sundby går i mål

Sergej Ustjugov, som her ligger utslitt etter målgang, er i egen klasse i årets Tour de Ski. Han har nå tatt fire strake seiere i konkurransen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det gikk bra i begynnelsen. Da hadde jeg bra driv. Men så vil ikke beina mine noe mer. Da blir det en tung dag, sier Martin Johsrud Sundby.

Nordmannen startet 30 sekunder bak tour-leder Sergej Ustjugov på dagens 15-kilometer jaktstart, og spiste sekund på sekund i starten av rennet.

Men mot slutten av løpet fikk han det tyngre.

– En liten overraskelse

I stedet for å hente inn mer tid, begynte avstanden igjen å øke mellom Ustjugov og Sundby. Til slutt kom han i mål 37.2 sekunder bak Ustjugov, altså mer enn han startet med. Alex Harvey tok tredjeplassen.

Sundby er nå 42,2 sekunder bak russeren i sammendraget. Det overrasker Ustjugovs trener Markus Cramer.

– Jeg trodde Martin skulle ta ham igjen og at de ville gå sammen. Det er en liten overraskelse for meg at det ikke skjedde. Det er sterkt av Sergej, som gjør et veldig godt renn, sier han.

pallen

Dagens pall besto av (f.v) Sundby, Ustjugov og Alex Harvey.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Ser ut til å takle alt

Sundby medgir at etappen endte ganske så motsatt av hvordan han hadde sett den for seg.

– Det var her jeg skulle hente inn litt, men jeg og dette stedet er ikke helt bestevenner, sier han, og sikter til dagens løype.

Ustjugov har vært helt i egen klasse så langt i årets tour og står med fire strake seiere. Det store spørsmålet er hvordan han klarer seg i den avsluttende monsterbakken på konkurransens siste dag.

– Akkurat nå er favorittstempelet på denne russeren, som ser ut til å takle absolutt alt, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Sundby kan ikke annet enn å si seg enig i at russeren er favoritt.

– Han er beintøff, denne russeren, fastslår han.

Martin Johnsrud Sundby klarte ikke å hente inn Ustjugov og tapte i sammendraget i Tour de ski. Han har ikke helt funnet frem til gullformen i Oberstdorf, men endte på en andre plass.
Sergej Utstjugov klarte å øke distansen til Sundby og var suveren over mål. Tok sin fjerde strake seier.

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal