NRK Meny
Normal

– Det er nesten umulig å slå Kittel om dagen

PAU/OSLO (NRK): Lars Petter Nordhaug forbløffes over Marcel Kittels voldsomme dominans i årets Tour de France. Onsdag kom etappeseier nummer fem for tyskeren.

Edvald Boasson Hagen måtte gi tapt for Marcel Kittel på den 11. etappen av Tour de France

Den 203,5 kilometer lange etappen med målgang i Pau ble nok en parademarsj for tyske Marcel Kittel. Det tyske hurtigtoget var suveren i målbyen og tok sin femte seier.

Det så nesten ut som en reprise fra tirsdag. Kittel startet spurten senest av alle, men kom først i mål.

– Han starter langt bakfra. Han er helt fantastisk sterk, det er nesten umulig å slå Kittel om dagen, sier Lars Petter Nordhaug.

– Han gjør alt perfekt her. Alt stemmer, kommenterer Nordhaug.

Kittel: Som å spille Tetris

Mens konkurrentene nærmest stopper mot slutten dundrer Kittel forbi én etter én.

– Det er utrolig. Noen ganger er sykling som å spille Tetris. Brikkene skal passe sammen, og nå er alle linjene perfekte, sier Kittel i seiersintervjuet.

Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) ble nummer to, mens Boasson Hagen ble nummer tre. Da nordmannen passerte målstreken så de tut som han jublet, men han ble slått igjen.

– Jeg hadde ikke nok fart på slutten, Kittel kom fort der. Jeg hadde et håp om at det skulle holde, men jeg så at det ikke gikk da streken kom, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2.

Marcel Kittel

SUVEREN: Quickstep-Floors' Marcel Kittel.

Foto: Philippe Lopez / AFP

Bodnar gikk solo

Det var ikke kjørt veldig lenge før onsdagens brudd ble etablert. Marco Marcato (UAE), Frederik Backaert (Wanty) og Bora Hansgrohes Maciej Bodnar kom seg av gårde. De holdt sammen inntil det gjensto snaue tre mil. Da forsøkte Bodnar å gå solo.

– Han er en vanvittig god temporyttter. I medvinden er det litt lettere å holde unna også, sa Lars Petter Nordhaug i NRKs radiostudio da han rykket til.

Bodnar gjorde et ærlig forsøk, men han ble hentet inn like før mål. Dermed lå alt til rette for Kittel, som viste seg fram for femte gang i år ...

Siste nytt

 • Bråten ble tredjemann i USA

  Øystein Bråten hevet seg fra kvalifiseringen og slo til med tredjeplass i slopestylefinalen under verdenstouren i fristil i Breckenridge.

  Øystein Bråten
  Foto: Norfreeski
 • Tredjeplass på Røisland

  20-åringen fra Høvik kom seg inn på pallen i Dew Tour i kveld. Han endte fem poeng bak Max Parrot fra Canada som vant slopestyle-konkurransen. Ståle Sandbech kom på niendeplass og Emil Ulsletten endte på 12.- plass.

  Røisland
  Foto: Matthew Stockman / AFP
 • Legkov legger ikke opp

  Aleksander Legkov sin trener, Markus Cramer er irriitert på Aftonbladet sin artikkel om at Legkov legger opp. – Legkov venter på beslutningen fra CAS og vil da bestemme seg for sin sportslige fremtid, sier han til NRK.

  Markus Cramer, russisk langrennstrener
  Foto: Arild Samsvik / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Storslalåm, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km klassisk jaktstart, kvinner