Usikkert om Ødegaard er med i troppen

Martin Ødegaard deltok på A-lagstreningen fredag som eneste Castilla-spiller. Men det er fortsatt usikkert om han er med i troppen til lørdagens serieavslutning mot Getafe.

SOCCER-SPAIN/ Real Madrid's Martin Odegaard warms up during a training session at Valdebebas, outside Madrid, Spain

PÅ TRENING: Martin Ødegaard trente fredag sammen med stjernene på A-laget til Real Madrid. Nå gjenstår det å se om nordmannen er med i troppen mot Getafe.

Foto: ANDREA COMAS / Reuters

Ancelotti

I HARDT VÆR: Carlo Ancelotti er under press etter en tittelfri sesong i Madrid.

Foto: Juan Medina / Reuters

Den spanske sportsavisen AS skrev tidligere i uken at Ødegaard trolig ville få sin A-lagsdebut for Real lørdag. Men på fredagens pressekonferanse ble ikke kamptroppen offentliggjort. I stedet handlet seansen for det meste om italienske Ancelottis framtid i klubben.

Dermed er det fortsatt usikkert om den 16 år gamle nordmannen vil få sjansen på A-laget i sesongens siste kamp.

Ingenting å spille for

Ødegaard var i troppen mot Almeria 29. april, og da måtte skuffede nordmenn se at 16-åringen ble værende på sidelinjen – til tross for en komfortabel Madrid-ledelse.

Flere eksperter har imidlertid påpekt at Ødegaard nå har bedre muligheter for å få spilletid, om han blir tatt ut til troppen.

For det første står det ikke annet enn ære på spill siden hvittrøyene er garantert 2.-plass, mens Getafe uansett unngår nedrykk. Real Madrid har sluppet til flere debutanter da fotballgiganten har vært i tilsvarende situasjon tidligere.

Kan bli historisk

NRKs fotballskribent Thore Haugstad påpeker også at klubbpresident Florentino Pérez har lagt mye prestisje i å signere Ødegaard, og presidenten har åpenbart lyst til å vise ham frem for supporterne.

Og hvis nordmannen faktisk får spilletid, tar han rekorden som tidenes yngste Real Madrid-spiller fra Alberto Rivera, som debuterte 17 år og 111 dager gammel i 1995.

Lørdag er Ødegaard 16 år og 158 dager gammel.

Siste nytt

 • Tour-avgjerd før 15. mai

  Trass i at Frankrike no er så godt som stengt på grunn av korona-viruset, vil ikkje arrangørane av Tour de France i juli avlyse rittet enno. Ifølgje cyclingnews.com er 15. mai sett som siste frist for ei avgjerd.

  Ei løysing som er diskutert, er å arrangere rittet utan publikum. Det likar ikkje ordførar Dniel Spagnou i Sisteron, byen med målgang i tredje etappe og starten i den fjerde.

  – Då er det betre å utseje starten til slutten av juli. Det er mogeleg no når OL er utsett, seier han.

  Tour de France er avvikla kvart år sidan 1903 med unntak av under verdskrigane.

  AFP_1J2376
  Foto: JEFF PACHOUD / AFP
 • Bodø/Glimt sikret seg stortalent

  G18-landslagsspiller Sebastian Tounekti forlater Tromsdalen til fordel for Bodø/Glimt, skriver Eurosport. Tounekti har vært aktuell for både Glimt og Tromsø, men valget falt til slutt på forrige sesongs sølvvinnere. 17-åringen signerer på mandag.

  Bodø/Glimt
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • TV-suksess for hviterussisk fotball

  Fotballen ruller fortsatt i Hviterussland. Det har ført til salgssuksess for landets øverste divisjon. Ifølge nyhetsbyråret Reuters har Hviterusslands fotballforbund solgt TV-rettighetene til ligaen til ti forskjellige land, deriblant Russland og India.

  I Hviterussland ruller fotballen fortsatt
  Foto: Sergei Gapon / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal