NRK Meny
Normal

Skøytepresidenten: – Vi vurderer alternativer

Landslagstrener Jarle Pedersen er langt fra sikret ny kontrakt som med et norske skøytelandslaget. Skøytepresident Rune Gerhardsen er åpen om at forbundet ser etter bedre alternativer.

Jarle Pedersen

30. april løper kontrakten mellom landslagstrener Jarle Pedersen og skøyteforbundet ut. Om han får fortsette eller ikke, er ikke klart.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

rune

Skøytepresident Rune Gerhardsen kan verken svare ja eller nei på om Jarle Pedersen får fortsette som landslagstrener for skøytelandslaget.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

– Jeg er landslagstrener fram til 30. april, og så får vi se. Forbundet har ikke kommet dit at de har bestemt hva som skjer videre, sier Pedersen til NRK torsdag kveld.

Kontrakten mellom Jarle Pedersen og skøyteforbundet går ut i slutten av denne måneden. Tiden fram til det skal forbundet bruke på å finne ut av hva som gagner norsk skøytesport mest.

– Vi vil vurdere alternativer. Gjør du ikke det, så har du jo ikke noe valg, sier skøytepresident Rune Gerhardsen.

– Har en prosess gående

Betyr det at Jarle Pedersen ikke er landslagstrener etter 30. april?

– Vi har en prosess gående rundt dette. Men det gjenstår å se. Mer kan jeg ikke si om det nå. Meningen med tidfestede kontrakter er jo at både trener og forbund står helt fritt til å velge hva de vil gjøre etter at kontrakten går ut.

Gerhardsen går langt i å antyde at forbundet avventer avgjørelsen rundt Pedersen til de vet om de har bedre alternativer å velge i.

– Hvem er det vi ønsker å ha som trener i den perioden som ligger foran oss. Vi må skape alternativer og da vil vi finne ut av hva som er det beste for norsk skøytesport i framtiden, sier presidenten.

– Min oppgave å ta dette videre

Torsdag kveld møttes store deler av skøytenorge på Gardermoen for å diskutere sportens framtid. En svak sesong av det norske landslaget har fått flere – blant annet tidligere skøyteløper Ådne Søndrål – til å kreve at hoder begynner å rulle. Med seg fra møtet fikk Gerhardsen klare signaler.

– Hele møtet var entydige på at de ønsker at Norge skal tilbake i verdenstoppen. Nå blir min oppgave å ta dette videre.

Et tiltak presidenten ønsker å gjøre er å sentralisere idretten.

– Det innebærer at vi må samle det vi har av gode løpere – og det er ganske mange – på ett sted. Slik kan de pushe hverandre til å bli verdens beste, ikke at de trener for seg selv for å bli best i Norge.

Han ønsker at utøverne skal samles jevnlig på ulike skøytearenaer i Norge for å sammen bli best.

– Jeg tenker at det er flere forskjellige steder som man kan møtes på, sier Gerhardsen.


Siste nytt

 • Berge klar for landslaget igjen

  Sander Berge gjorde nylig comeback for Genk og er med i Lars Lagerbäcks landslagstropp til kampene mot Island og Panama. Midtbanespilleren var ute i nesten sju måneder med en skade i låret, men fikk en halvtime for Genk i 1-2-tapet mot Anderlecht søndag.

  Pressetreff med herrelandslaget i fotball
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Tøff VM-trekning for ishockeygutta

  Norge skal spille i gruppe B i neste ishockey-VM i Slovakia. Ishockeygutta skal ut mot Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia.

  – En tøff gruppe sett med norske øyne, med VM-vinnerne fra Sverige og tapende finalist Sveits, var landslagssjef Petter Thoresens reaksjon overfor NTB etter at gruppefordelingen ble klar.

  VM i ishockey 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal