NRK Meny
Normal

Usikker Sundby utsetter reisen

FALUN (NRK): Martin Johnsrud Sundby blir hjemme noen dager ekstra og kommer ikke til Falun før på torsdag.

Martin Johnsrud Sundby

TRENGER EKSTRA TID HJEMME: Sundby kommer ikke til Falun før torsdag.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Martin velger å være noen ekstra dager hjemme for å finne seg selv, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.

Vidar Løfshus

IKKE BEKYMRET: Landslagssjef Vidar Løfshus sier at Johnsrud Sundby i utgangspunktet går 30-kilometeren.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Martin Johnsrud Sundby har slitt med formen de siste ukene, og er usikker på egen form få dager før det braker løs i Falun.

– Det går litt trått for Martin for tiden. Det ble litt mye etter Tour de Ski, og han har ikke klart å helt finne seg selv etter det, sier landslagssjefen.

Ingen medisinske undersøkelser

– Det var ikke i henhold til den opprinnelige planen. Men Martin velger å bli noen dager hjemme i Oslo for å finne tilbake til den gode, gamle Martin, sier Løfshus.

– Det handler om å ta det med og gjennomføre den treningen som han og Trond Nystad har planlagt. Jeg tror ikke det blir snakk om noe medisinsk akkurat nå, fortsetter Løfshus.

Han vil ikke spekulere i om Johnsrud Sundby må stå over 30-kilometeren i VM kommende lørdag.

– Utgangspunktet er at Martin går. Det er beklagelig at han ikke er her nå, men vi prøver å få Martin i best mulig form til lørdag.

– Lurt

Morten Aa Djupvik

TROR PÅ GULL: NRKS langrennsekspert, Morten Aae Djupvik, tror Sundby kan bli verdensmester på lørdag.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

NRKs langrennsekspert, Morten Aa Djupvik, tror det er et smart valg av Sundby å prioritere noen dager hjemme med familien.

– Det er lurt av Martin å få gjort det han skal av trening hjemme. Jo færre dager han har i Falun før han skal starte mesterskapet, jo mindre er sjansen for at han får brakkesjuken etter hvert, sier Djupvik.

Han tror Martin Johnsrud Sundby trenger litt avkobling for å finne tilbake til den formen han var i tidligere denne sesongen.

– Noen dager med avslapping sammen med familien er bare positivt for han akkurat nå.

– Kan Martin Johnsrud Sundby ta gull på lørdag?

– Martin har ved flere anledninger denne vinteren vist at han er god nok til det. Så jeg mener absolutt at han kan ta VM-gull.

Siste nytt

 • Alonso snart ferdig

  Fernando Alonso gir seg som Formel 1-fører etter denne sesongen. Spanjolen debuterte i 2001 og vant begge verdensmesterskapene (2005 og 2006) da han satt ved rattet i en Renault. Alonso er nå 37 år.

  Fernando Alonso
  Foto: Luca Bruno / Ap
 • Slutter på landslaget

  Mario Mandzukic har spilt sin siste fotballandskamp for Kroatia. VM ble hans farvel. Han meddelte nyheten via Instagram tirsdag. – Det er aldri et passende tidspunkt for å si farvel, skrev 32-åringen.

  Mario Mandzukic
  Foto: YURI CORTEZ / AFP
 • Ekdal til Serie A

  Svenske Albin Ekdals nye klubb blir Sampdoria i Serie A. 29-åringen spilte på sentral midtbaneplass for Sverige under sommerens VM-sluttspill i fotball i Russland. Ekdal har spilt for tyske Hamburg siden 2015.

  Russia Soccer WCup Sweden Switzerland
  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag