Usikker på om han rekker OL

Syklisten Sven Erik Bystrøm pådro seg seks brudd i ryggen under NM i Kristiansand søndag. Til NRK forklarer han fallet som veldig tilfeldig.

– Jeg kjørte på en flaske og mistet kontroll på sykkelen på grunn av det. Jeg var på vei ned i grøfta, men så treffer jeg en stolpe. Det hadde ingenting med regnværet å gjøre, sier Bystrøm.

Videre forteller han at han føler seg ganske forslått.

– Jeg føler ikke at jeg har brekt noen bein egentlig, det føles mer som slagskader. Men jeg får litt smertestillende her og god pleie på sykehuset.

Bystrøm er en av dem som er tatt ut til å representere Norge under OL i Tokyo. Nå er det derimot ikke sikkert han blir klar til lekene starter 21. juli.

– Det er litt tidlig å slå fast noe, men jeg har enda ikke utelukket at jeg kan rekke OL. Er jeg tilbake på sykkelen etter en ukes tid eller to, er det mulig. Tar det lengre tid enn det blir det vanskelig. Man skal jo være i god form til OL og ikke bare stille opp for å stille opp.

Sven Erik Bystrøm før NM i Kristiansand
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sportsnyheter

Warholm

Warholm knuste verdensrekorden og tok OL-gull: – Helt hinsides

Da Karsten Warholm innså hva han hadde fått til i OL-finalen, hylte han ut og rev i stykker drakten sin. Hekkeløperen sikret OL-gull med en tid så rask at eksperten kaller den «umulig».

Siste nytt

 • Filip fikk trøbbel

  Filip Ingebrigtsen løp i det aller første kvalifiseringsheatet på 1500 meter natt til tirsdag, og fikk det svært tøft. Han ble til slutt nummer 10 i heatet, og må nå vente på om han mirakuløst greier å gå videre på tid når alle heatene er ferdigløpt. Favoritten Timothy Cheruiyot løp i samme heat, og vant. Jakob Ingebrigtsen løper litt senere.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Kan Warholm slå Håker?

  Klokka 05.20 i natt skal Karsten Warholm springe finale på 400 meter hekk.

  I 1972 var «halve Norge» på beina klokka 05.00 for å sjå Erik Håker, som leia storslalåm etter første omgang under OL i Sapporo. Kanskje kan det bli endå fleire som står like tidleg opp for å sjå Warholm i kamp om OL-gull.

  Også Jakob og Filip Ingebrigtsen skal i aksjon i natt. Her er høgdepunkta.

  Karsten Warholm
  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
 • Juventus-kaptein forlenger

  Italias stopperkjempe Giorgio Chiellini (36) forlenger en allerede lang og merittert Juventus-karriere til sommeren 2023.

  Storklubben opplyste om Chiellinis nye avtale mandag kveld. Veteranen har spilt for Juventus siden 2005. Han har spilt 535 kamper og scoret 36 mål.

  På papiret har han vært klubbløs i en måned, men en forlengelse var ventet å komme før den nye sesongen.

  Tidligere i sommer var Chiellini en nøkkelspiller på Italias vei til EM-tittelen.

  Bonucci Chiellini
  Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal