Usikker fremtid for VM-kometen – har sagt nei til danske klubber

HAMBURG (NRK): Storspill i VM er et perfekt utstillingsvindu for Kari Brattset på utegående kontrakt, men 26-åringen utelukker ikke at hun blir i Norge.

VM i håndball for kvinner.

SENTRAL: Kari Brattset (t.h.) jubler for scoring i kvartfinalen mot Russland sammen med Stine Bredal Oftedal.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Mesterskapsdebutanten har fått mye av æren for at håndballjentene har kommet seg til finalehelgen i Hamburg der medaljene skal deles ut søndag.

Brattset, den eneste i VM-troppen med uavklart fremtid, ønsker å si minst mulig om nettopp det, men bekrefter at hun er i dialog med Vipers om å forlenge kontrakten som går ut etter denne sesongen.

– Jeg har ikke noe fokus på dette nå. Jeg er Vipers-spiller, og hva som skjer neste sesong får vi se på, sier 26-åringen.

Nei til Danmark

Etter det NRK får opplyst skal det være stor interesse for Brattset i Danmark. Den 183 centimeter høye østfoldingen skal allerede ha takket nei til tre klubber fra ligaen der København overvintrer på topp.

– Fremtiden blir avklart i løpet av vårsesongen en eller annen gang. Jeg har ikke fokus på dette nå, gjentar Brattset.

VM i håndball for kvinner.

I HAMBURG: Kari Brattset og den norske VM-troppen ankom Hamburg torsdag ettermiddag.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Györ har ønsket seg veteranen Heidi Løke som vikar på strek ut sesongen, men Storhamar sa nei. Brattset svarer det samme på spørsmål om hun har blitt kontaktet av ungarerne.

– Vi er i dialog med Kari, og håper hun skriver ny kontrakt med oss, sier Vipers-sportssjef Peder Langfeldt til NRK.

– Frykter dere økt konkurranse etter et godt VM?

– Vi frykter ingenting. De fleste i Europa kjenner uansett Kari fra før av. Utvikler vi håndballspillere, har vi gjort masse riktig i Vipers.

Fokus på ydmykhet

Torsdag formiddag ble nok en flyttedag for de norske håndballjentene som er klare for by nummer fire i Tyskland.

Etter den tre timer lange bussturen fra Magdeburg til Hamburg, sjekket spillerne inn på et hotell i utkanten av sentrum.

– Det var en kjempestor prestasjon å slå Russland med så mange mål, men nå blir det tøft uansett. Det er veldig mange gode lag her. Alle som er kommet til en semifinale, er sterke motstandere. Det er viktig å være ydmyk. Alt kan skje, sier VM-kjempen Brattset.

Siste nytt

 • VM-favoritter i trøbbel

  Kroatia og Spania ble sammen med Norge og Danmark nevnt som de største favorittene til å ta VM-gullet i håndball før mesterskapet.

  I går røk Norge på en smell i åpningskampen mot Frankrike, og fredag var det de to andre favorittenes tur til å trøble i sin første kamp.

  Regjerende EM-vinner Spania klarte bare 29–29 mot Brasil i gruppe B. En gruppe hvor en potensiell kvartfinalemotstander for Norge ligger.

  I gruppe C overrasket også Japan med å klare uavgjort mot Kroatia. Også her ble resultatet til slutt 29–29.

  2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group B - Spain v Brazil
  Foto: Khaled Elfiqi / Reuters
 • Pochettino koronasmittet

  Paris Saint-Germain-trener Mauricio Pochettino har testet positivt for koronaviruset. Det bekrefter PSG på Twitter.

  Hans assistenter vil lede laget når PSG møter Angers på lørdag.

  Dette skjer bare et par uker etter at Pochettino har fått jobben som Paris-klubbens hovedtrener. Han vant sitt første trofé som trener for bare to dager siden, da PSG slo Marseille i fransk supercup.

  Pochettino.
  Foto: Alain Jocard / AFP
 • Granerud med skuffende kvalik

  Alle nordmenn gjorde jobben da det skulle kvalifiseres til morgendagens lagkonkurranse i Zakopane. Men Halvor Egner Graneruds hopp var unormalt svakt til han å være.

  Han hoppet 117 meter og tok 103 poeng. Det var dårligst av alle norske, og han endte på en 44.-plass. Det betyr at han var kun syv plasser unna å ikke bli kvalfisert til morgendagen.

  Hoppuka 2020 / 2021
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal