NRK Meny
Normal

Usikker fremtid for VM-kometen – har sagt nei til danske klubber

HAMBURG (NRK): Storspill i VM er et perfekt utstillingsvindu for Kari Brattset på utegående kontrakt, men 26-åringen utelukker ikke at hun blir i Norge.

VM i håndball for kvinner.

SENTRAL: Kari Brattset (t.h.) jubler for scoring i kvartfinalen mot Russland sammen med Stine Bredal Oftedal.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Mesterskapsdebutanten har fått mye av æren for at håndballjentene har kommet seg til finalehelgen i Hamburg der medaljene skal deles ut søndag.

Brattset, den eneste i VM-troppen med uavklart fremtid, ønsker å si minst mulig om nettopp det, men bekrefter at hun er i dialog med Vipers om å forlenge kontrakten som går ut etter denne sesongen.

– Jeg har ikke noe fokus på dette nå. Jeg er Vipers-spiller, og hva som skjer neste sesong får vi se på, sier 26-åringen.

Nei til Danmark

Etter det NRK får opplyst skal det være stor interesse for Brattset i Danmark. Den 183 centimeter høye østfoldingen skal allerede ha takket nei til tre klubber fra ligaen der København overvintrer på topp.

– Fremtiden blir avklart i løpet av vårsesongen en eller annen gang. Jeg har ikke fokus på dette nå, gjentar Brattset.

VM i håndball for kvinner.

I HAMBURG: Kari Brattset og den norske VM-troppen ankom Hamburg torsdag ettermiddag.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Györ har ønsket seg veteranen Heidi Løke som vikar på strek ut sesongen, men Storhamar sa nei. Brattset svarer det samme på spørsmål om hun har blitt kontaktet av ungarerne.

– Vi er i dialog med Kari, og håper hun skriver ny kontrakt med oss, sier Vipers-sportssjef Peder Langfeldt til NRK.

– Frykter dere økt konkurranse etter et godt VM?

– Vi frykter ingenting. De fleste i Europa kjenner uansett Kari fra før av. Utvikler vi håndballspillere, har vi gjort masse riktig i Vipers.

Fokus på ydmykhet

Torsdag formiddag ble nok en flyttedag for de norske håndballjentene som er klare for by nummer fire i Tyskland.

Etter den tre timer lange bussturen fra Magdeburg til Hamburg, sjekket spillerne inn på et hotell i utkanten av sentrum.

– Det var en kjempestor prestasjon å slå Russland med så mange mål, men nå blir det tøft uansett. Det er veldig mange gode lag her. Alle som er kommet til en semifinale, er sterke motstandere. Det er viktig å være ydmyk. Alt kan skje, sier VM-kjempen Brattset.

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal