Hopp til innhold

Usikker fremtid for Mørk - kan måtte forlate stjerneklubben

Langtidsskadde Nora Mørk vil det ikke slik selv, men tiden hennes i CSM Bucuresti kan i verste fall ende med å bli kortvarig. Det er kaos i stjerneklubben, som sliter med økonomien.

EcszZXIS5zQ

VIL HELST BLI: Nora Mørk har bare vært i CSM Bucuresti i et knapt år, og vil helst ha ro og fred når hun nå skal prøve å gjøre et nytt comeback på håndballbanen.

Foto: Marit Hommedal

– Vi får mer beskjed i løpet av uka, forteller Nora Mørk når NRK møter henne på Olympiatoppen i Oslo.

Nora Mørk

Nora Mørk ville trolig vært så smått tilbake på håndballbanen i disse dager, men på grunn av korona-situasjonen må hun vente.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Nylig ga klubben hennes beskjed om at alle spillerne kan fristilles fra kontraktene sine. Korona-pandemien forverret Bucurestis allerede anstrengte økonomiske situasjon.

Ifølge det rumenske nettstedet prosport.ro hadde spillerne allerede vært uten lønn såpass lenge at de nå står fritt til å skifte klubb om de ønsker det.

Mørk er foreløpig avventende.

– Det er sikkert mange som har mulighet til å gå ut av kontrakten om de vil det, men det er sikkert ganske mange steder i Europa, med mange klubber, som ikke har klart å oppfylle krav, med tanke på pandemien. Så jeg forholder meg ganske rolig til det, sier hun.

På Olympiatoppen har hun nettopp trent sammen med landslagsvenninnene Silje Solberg, Marta Tomac og Henny Reistad.

Nora Mørk

De norske landslagsspillerne møtes jevnlig for å trene sammen (med god avstand) nå som mange av dem ikke får trene organisert.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

De to sistnevnte kan snart vende tilbake til Vipers Kristiansand, siden de nye retningslinjene som kom på torsdag åpnet opp for dette i Norge.

Mørk vet derimot lite om hva som skjer fremover. Hun har bare vært i Bucuresti i en sesong, og har egentlig kontrakt i én sesong til, men innser at det i verste fall kan bli nødvendig å flytte på seg i løpet av sommeren.

– «Worst case» er å bytte lag, og det har jeg gjort før. Jeg ønsker mest å bare spille håndball igjen, og regner med det blir Bucuresti, sier Mørk.

Bucuresti har en rekke av verdens beste - og best betalte - spillere i troppen, men rumenske medier har meldt at flere ryktes å være på vei bort. Stjernen Andrea Lekic har allerede gått til Buducnost.

Kubben blir ofte omtalt som en kaosklubb, for det er ikke første gang det er økonomisk trøbbel der, og Bucuresti er også kjent for hyppige trenerbytter.

Mørk har ikke laget noen alternativ plan, for hun vil helst unngå et klubbskifte før OL i Tokyo neste sommer. Men selv om hun ikke tror spill i Norge er aktuelt nå, så utelukker hun det heller ikke.

– Det er litt blandet, for jeg liker å spille i utlandet, men det er absolutt ikke noe dårlig alternativ i det hele tatt, sier hun.

Håndball korona-trening

Løping og litt øvelser sto på programmet til landslagsspillerne som møttes for å trene på Olympiatoppens anlegg.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Mørk smiler. Hun kan gjøre det nå. Hun har kjempet seg tilbake etter to korsbåndsskader og påfølgende kneoperasjoner.

– Det har vært helt forferdelig, egentlig. Utrolig tungt. Men nå gleder jeg meg kjempemye til å få spille håndball igjen, sier hun.

Nå prøver hun å bruke den ufrivillige håndballpausen til å trene seg helt opp igjen - uten å stresse.

– Jeg har egentlig alltid hatt en sånn forbannelse over meg at jeg skal være så flink. At hvis jeg trener hardt nok, så kommer jeg til å komme tilbake, men så har det slått feil en del ganger. Jeg må prøve å trene litt smart og ha litt is i magen, sier hun.

Etter rundt to år på sidelinja har vinnerskallen endret holdning. For henne var det også til dels en lettelse at OL ble utsatt, og den spesielle tiden utnytter hun til sin fordel.

– Jeg tror at akkurat denne perioden her er verre for andre enn meg. Jeg er vant til å trene mye alene, forteller hun.

NRK har forsøkt å stille spørsmål til CSM Bucuresti om situasjonen i klubben, men har ikke fått svar.

Siste nytt

 • Arsenal mister Elneny i lang tid

  Mohamed Elneny (30) har operert kneet og går glipp av Arsenals titteljakt i Premier League de neste månedene.

  Det bekrefter London-klubben i en pressemelding.

  Elneny pådro seg en skade på trening før ligamøtet mot erkerivalen Tottenham tidligere i måneden. Undersøkelser viste en betydelig skade i høyre kne, og den egyptiske landslagsspilleren har vært gjennom en operasjon.

  Dermed er han ute av Arsenal-troppen over lengre tid. Kanskje mister Elneny resten av sesongen.

  – En mer detaljert tidsperiode vil bli klar så fort de tidlige stadiene av rehabiliteringen er fullført.

  Elneny signerte for Arsenal for sju år siden og har spilt 155 kamper. Han er på en utgående kontrakt, men den inneholder en opsjon på ytterligere ett år. (NTB)

  FA Cup Third Round - Oxford United v Arsenal
  Foto: JOHN SIBLEY / Reuters
 • Cancelo klar for Bayern München

  João Cancelo (28) går frå Manchester City til Bayern München på lån. Overgangen kunne den tyske storklubben bekrefte tysdag.

  Backen har fått lite speletid denne sesongen og har ikkje fått tillit hjå Pep Guardiola.

  Ifølgje Sky Sports skal det vere ein opsjon i avtalen som gjer at Bayern kan sikre seg Cancelo permanent for 61,5 millionar pund, noko som svarar til rundt 754 millionar norske kroner.

  Bayern Münchens førsteval på høgrebacken Noussair Mazraoui er ute med skade og andrevalet Benjamin Pavard er mogleg på veit ut ettersom han er ønskja av Barcelona.

  Cancelo
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Eriksen ute i flere måneder med skade

  Manchester United må klare seg uten sin midtbanejuvel Christian Eriksen frem til slutten av april.

  Det opplyser klubben på sin nettside.

  Dansken måtte bytte ut i FA-cupkampen mot Reading på lørdag etter en skade i ankelen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Ian Walton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste