Hopp til innhold

USAs gullhåp lader opp til OL i Norge: – Helt fantastisk

TRYSIL (NRK): Verdenscupleder Mikaela Shiffrin (22) er et av USAs største håp foran OL. For å finpusse formen foran lekene i Pyeongchang, reiste hun til Norge.

Mikaela Shiffrin

SUPERSTJERNE: Amerikanske Mikaela Shiffrin jubler for seier i desember.

Foto: Don Emmert / AFP

Før rennene i Courchevel i forkant av jul hadde 22-åringen en ukes treningsopphold i Trysil. Der trivdes amerikaneren svært godt.

– Det var veldig bra. Forholdene var såpass bra at vi kunne gi alt. Her er det helt fantastiske treningsforhold, skryter Shiffrin.

Mikaela Shiffrin

INTERVJU: Den amerikanske skistjernen intervjues av en lokal journalist.

Foto: Henrik Myhr Nilsen / NRK

Suveren

Hun er suveren verdenscupleder på kvinnesiden. Shiffrins 721 poeng er nesten dobbelt så mye som Viktoria Rebensburg, som er toer med 421 poeng. Når en såpass stor stjerne kommer til Trysil, gjør lokalbefolkningen sitt for å legge til rette.

– Skiklubben kom med masse folk. Vi har fått utrolig mye hjelp. Jeg var den eneste som kjørte i bakken, men fikk 20 stykker som hjalp med å ordne løypa, sier Shiffrin til NRK med et stort smil.

Mikaela Shiffrin i bakken

HJELPSOMME: Slik så det ut i bakken i Trysil da Mikaela Shiffrin var på besøk.

Foto: Henrik Myhr Nilsen

Utøvere fra skiskolen og fra Trysil bidro til at Shiffrin fikk det som hun ville i Trysil.

– Hun var veldig grei å ha med å gjøre. De største stjernene er som regel det, sier Turid Bakke Viken til NRK. Viken er salgs- og markedsansvarlig i Skistar Trysil, og de synes det var stas å ha den amerikanske stjernen på besøk.

– Det er flott for at de største profilene kommer hit. Det er et kvalitetsstempel for oss, sier hun.

Utfor og slalåm

I Sotsji tok Shiffrin OL-gull i slalåm, og de fire siste sesongene har hun blitt enda mer suveren. I 2017 har hun levert to verdenscupseirer og en andreplass i slalåm. 2. desember tok hun også den første verdenscupseieren i utfor.

Det betyr mange gullsjanser når Shiffrin drar til Pyeongchang i februar.

– OL blir en stor mulighet for meg. Jeg er glad for kun å delta og konkurrere for USA. Hvis jeg er på mitt beste man jeg ende opp med tre-fire medaljer. Men jeg kan også ende opp uten medaljer, sier Shiffrin ærlig.

Da sender hun en liten takk til lille Trysil, der deler av grunnlaget for OL-suksessen ble lagt.

– Det hadde vært fint å ta ferie i vår etter å ha tatt OL-gull. jeg er ambisiøs, og jeg gjør alt for å være på mitt beste, sier Shiffrin.

Mikaela Shiffrin (C), second-placed Slovakia's Petra Vlhova (L) and third-placed Italy's Irene Curto

PÅ TOPPEN: Mikaela Shiffrin på toppen av pallen i Courchevel. Til venstre: Petra Vlhová. Til høyre: Irene Curtoni.

Foto: Philippe Desmazes / AFP

Siste nytt

  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal