USAs gullhåp lader opp til OL i Norge: – Helt fantastisk

TRYSIL (NRK): Verdenscupleder Mikaela Shiffrin (22) er et av USAs største håp foran OL. For å finpusse formen foran lekene i Pyeongchang, reiste hun til Norge.

Mikaela Shiffrin

SUPERSTJERNE: Amerikanske Mikaela Shiffrin jubler for seier i desember.

Foto: Don Emmert / AFP

Før rennene i Courchevel i forkant av jul hadde 22-åringen en ukes treningsopphold i Trysil. Der trivdes amerikaneren svært godt.

– Det var veldig bra. Forholdene var såpass bra at vi kunne gi alt. Her er det helt fantastiske treningsforhold, skryter Shiffrin.

Mikaela Shiffrin

INTERVJU: Den amerikanske skistjernen intervjues av en lokal journalist.

Foto: Henrik Myhr Nilsen / NRK

Suveren

Hun er suveren verdenscupleder på kvinnesiden. Shiffrins 721 poeng er nesten dobbelt så mye som Viktoria Rebensburg, som er toer med 421 poeng. Når en såpass stor stjerne kommer til Trysil, gjør lokalbefolkningen sitt for å legge til rette.

– Skiklubben kom med masse folk. Vi har fått utrolig mye hjelp. Jeg var den eneste som kjørte i bakken, men fikk 20 stykker som hjalp med å ordne løypa, sier Shiffrin til NRK med et stort smil.

Mikaela Shiffrin i bakken

HJELPSOMME: Slik så det ut i bakken i Trysil da Mikaela Shiffrin var på besøk.

Foto: Henrik Myhr Nilsen

Utøvere fra skiskolen og fra Trysil bidro til at Shiffrin fikk det som hun ville i Trysil.

– Hun var veldig grei å ha med å gjøre. De største stjernene er som regel det, sier Turid Bakke Viken til NRK. Viken er salgs- og markedsansvarlig i Skistar Trysil, og de synes det var stas å ha den amerikanske stjernen på besøk.

– Det er flott for at de største profilene kommer hit. Det er et kvalitetsstempel for oss, sier hun.

Utfor og slalåm

I Sotsji tok Shiffrin OL-gull i slalåm, og de fire siste sesongene har hun blitt enda mer suveren. I 2017 har hun levert to verdenscupseirer og en andreplass i slalåm. 2. desember tok hun også den første verdenscupseieren i utfor.

Det betyr mange gullsjanser når Shiffrin drar til Pyeongchang i februar.

– OL blir en stor mulighet for meg. Jeg er glad for kun å delta og konkurrere for USA. Hvis jeg er på mitt beste man jeg ende opp med tre-fire medaljer. Men jeg kan også ende opp uten medaljer, sier Shiffrin ærlig.

Da sender hun en liten takk til lille Trysil, der deler av grunnlaget for OL-suksessen ble lagt.

– Det hadde vært fint å ta ferie i vår etter å ha tatt OL-gull. jeg er ambisiøs, og jeg gjør alt for å være på mitt beste, sier Shiffrin.

Mikaela Shiffrin (C), second-placed Slovakia's Petra Vlhova (L) and third-placed Italy's Irene Curto

PÅ TOPPEN: Mikaela Shiffrin på toppen av pallen i Courchevel. Til venstre: Petra Vlhová. Til høyre: Irene Curtoni.

Foto: Philippe Desmazes / AFP

Siste nytt

 • Svindal skadet tommelen

  Aksel Lund Svindal falt på gårsdagens Super-G-trening i Copper Mountain og skadet tommelen på venstrehånden. Det er ikke brudd, men så smertefullt at han ikke greier å holde staven selv. Derfor måtte han teipe fast staven i hånden på dagens trening og risikerer å gjøre det samme i sesongdebuten neste lørdag. – Selv om jeg staker litt dårligere taper jeg ikke så mye på start, så det er et alternativ som fungerer veldig bra, sier en positiv Svindal til NRK.

 • Slik stiller Norge mot Slovenia

  Norges lagoppstilling til nasjonsligakampen mot Slovenia er klar. Slik er laget (4-4-2): Rune Jarstein - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Sælnes, Moi Elyounoussi - Ola Kamara, Tarik Elyounoussi.

  Landslagstrening Ullevaal
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Stjernen vraket til lagkonkurransen

  Landslagstrener for hopperne, Alexander Stöckl, forteller til NRK at Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Robert Johansson og Anders Fannemel skal representere Norge i lagkonkurransen lørdag. Dermed vrakes Andreas Stjernen.

  Verdenscup skiflyging Planica
  Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal