NRK Meny
Normal

Slik feirer Bolt at han er blitt VM-historiens beste utøver

Usain Bolt løp Jamaica inn til seier på 4 x 100 m stafett søndag, og ble dermed den beste utøveren i friidretts-VMs historie. Se seiersdansen i videovinduet over.

Jamaica vant herrenes stafett på 4x100 meter i Moskva søndag. Usain Bolt feiret med både riverdance og kosakkdans. Resten av laget bestod av Kemar Bailey-Cole, Nesta Carter og Nickel Ashmeade.

En dansende Bolt feiret stafettgullet

Usain Bolt tok nemlig sitt tredje VM-gull for året, og sitt åttende totalt siden 2009. Det er det bare amerikanerne Allyson Felix, Michael Johnson og Carl Lewis som har klart tidligere. Men Bolt har også to sølv fra VM i 2007, det gjør ham til den største.

– Jeg er godt fornøyd, sa Bolt etter å ha løpt først over mållinja i VMs aller siste øvelse.

Så satte han i gang med å danse, og gjorde Luzjniki stadion i Moskva om til et "Bolt-party" foran 40.000 tilskuere. Han imiterte russisk folkedans ute på løpebanen, så kastet skoene sine til publikum og poserte på sin vante måte. For nå var det over, nå kunne han senke skuldrene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jamaica

Her stormer Usain Bolt mot mål til sin tredje gullmedalje i Moskva-VM, med USAs Justin Gatlin til høyre

Foto: Martin Meissner / Ap

Favorittene innfridde til gagns

Jamaica var forhåndsfavoritt, og innfridde med bravur. Kvartetten Nesta Carter, Kemar Baily-Cole, Nickel Ashmeade og Usain Bolt var alle med i finalen på 100-meteren tidligere i mesterskapet.

Der vant Bolt , som han også gjorde på 200 m lørdag.

Jamaica virket litt forsiktige på de første vekslingene, da USA så ut til å ha grep om det hele.

Men i USAs siste veksling mellom Rakieem Salaam og Justin Gatlin ble det akkurat så mye kluss at Jamaica gikk opp på siden, og da var det relativt lett match for Bolt på den siste etappen.

Det feiret han med show og "river dance" i typisk Bolt-stil ute på banen etterpå.

Britene disket fra bronse

Med 37,36 sekunder – årsbeste i verden – var Jamaica 30 hundredeler foran USA i mål. Canada tok bronsen, og alle finalelagene var under 38,6 sekunder.

Storbritannia trodde de hadde tatt bronse. Men det viste seg at de hadde passert vekslingsfeltet før vekslingen var fullført. Dermed ble britene disket.

Med denne seieren gjorde også Jamaica reint bord i sprintøvelsene. For i kvinneklassen kopierte Shelly-Ann Fraser-Pryce Usain Bolt med gull på 100 m, 200 m og stafetten.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset