Hopp til innhold

Usain Bolts hilsen til Warholm: – Velkommen i klubben

Etter tirsdagens vanvittige verdensrekord nevnes Karsten Warholm i samme åndedrag som Usain Bolt. Dagen etter bragden kunne NRK overbringe en eksklusiv hilsen fra sprintlegenden.

HILSER WARHOLM: Usain Bolt gratulerer verdensmesteren. Det overrasker.

– Bror. Bror, bror, bror! Den verdensrekorden var utmerket. Veldig bra løp, utmerket jobb. Så hør på meg; velkommen i klubben.

Det sier tidenes raskeste mann, Usain Bolt, til Karsten Warholm i en videohilsen.

Warholm tok av seg munnbindet, drakk av drikkeflasken og fulgte spent med da NRK videreformidlet hilsenen på en pressekonferanse i utøverlandsbyen i Tokyo, dagen etter at nordmannen forbedret verdensrekorden på 400 meter hekk med 76 hundredeler og ble olympisk mester.

– Det er Usain Bolt. Det er «dritkult», sier han innledningsvis etter at videoen er over.

I stort selskap

– Etter min mening er han den største friidrettsutøveren som noen gang har holdt på. Det er han som herjet da jeg vokste opp. Det er litt kult for vi har samme klessponsor i Puma. Det at jeg får en slik videohilsen og at han vier oppmerksomhet til meg, er veldig stort. Jeg har sett hva han har gjort i OL tidligere, sier Warholm.

Til tross for videreutvikling av både sko og banedekke, er det ingen som per i dag er i nærheten av Bolts verdensrekorder på 100- (9,58) og 200-meter (19,19).

Usain Bolt

RASK MANN: Usain Bolt er tidenes største friidrettsstjerne.

Foto: Lucy Nicholson / Reuters

Men etter at Warholm tirsdag sprengte 46-sekunder-grensa i fillebiter på langhekken, nevnes han nå i samme åndedrag som den jamaicanske sprintlegenden.

Til BBC uttalte Colin Jackson, to ganger VM-gullvinner på 110 meter hekk, følgende om Warholm-rekorden:

– Når vi snakker om verdensrekorder, så er denne der oppe med Usain Bolts 9,58 sekunder på 100 meter, der oppe med Florence Griffith-Joyners 10,49 sekunder på 100 meter. Dette er en av de mest fremragende verdensrekordene, og jeg er ganske sikker på at denne rekorden vil overleve meg.

Det syns hekkeløperen er kjempestas.

– Jeg syns det er hyggelig å bli nevnt i selskap med tider og løp som jeg vet er i historiebøkene, sier han.

Se Bolts sin hilsen her.

Bruke som motivasjon?

Allerede tirsdag kveld sa Warholm, med gullmedaljen liggende foran seg, at han nå må gå en skikkelig runde for å skape ny motivasjon. Kanskje kan det være til hjelp å måle medaljesamlingen mot Usain Bolts premieskap.

Karsten Warholm med OL-gullet i Tokyo

SAMLINGEN KOMPLETT: Tirsdag sikret Karsten Warholm OL-gullet som premiesamlingen manglet.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Hehe, ja, da må jeg snakke med Olaf Tufte om hvordan man skal holde på i sju OL, sier Warholm og fortsetter:

– Bolt var god på både 100 meter og 200 meter, og hadde dybden på sprint, som holdt til et stafettlag i Jamaica. Jeg har foreløpig bare en hånd å spille med, og det er 400 meter hekk. Det gjør at det er mye mer som står på spill når jeg står på startstreken, for det er bare den ene sjansen jeg får.

På spørsmål om Warholm og Bolt har kontakt på privaten, forteller den ferske verdensmesteren at de snakker litt på meldinger på sosiale medier.

– Jeg har sagt til Bjørn Gulden (pumasjefen red.anm) at vi må få til å møtes en gang i virkeligheten. Det hadde vært veldig gøy, sier Warholm.

Warholm står nå med tre globale titler, to VM-gull og et OL-gull.

Bolt har 13 individuelle titler, sju VM-gull og seks OL-gull. Tar man med stafettene, har Bolt 19 gullmedaljer.

Siste nytt

 • Zuccarello og Wild med nytt tap

  NHL-stjerne Mats Zuccarello klarte ikke å utmerke seg da hans Minnesota Wild tapte 3–4 borte mot Edmonton Oilers.

  Det er andre dag på rad med Wild-tap, ifølge NTB.

  Da signalet gikk for full tid, brøt det ut et lite basketak der Zuccarello var aktiv.

  Wild har hatt en tung sesong og ligger i bunnstriden i sin divisjon, melder NTB.

  Mats Zuccarello for Minnesota Wild
  Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
 • Hegerberg-scoring i Lyon-storseier

  Ada Stolsmo Hegerberg scoret sikkert inn et straffespark i Lyons 5-0-seier over Lille. Siden starten av november står hun med ti mål for klubb og landslag.

  Spissen doblet Lyons ledelse til 2-0 etter en snau halvtime. Det var Hegerbergs 251. scoring for Lyon.

  Hun ble tatt av banen etter 61 minutter i fredagens oppgjør.

  Forrige uke slo Hegerberg til med hattrick i Norges 4-0-seier over Portugal på Ullevaal stadion, men ble tatt av målløs i pausen i 1-2-tapet for Østerrike noen dager senere.

  Lyon har fortsatt til gode å avgi poeng i den franske toppdivisjonen. Fasiten er 30 poeng og målforskjell på 45-4 etter ti kamper. (NTB)

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Melkersen permanent til Strømsgodset

  Elias Hoff Melkersen (20) imponerte på utlån i Strømsgodset. Nå gjøres oppholdet permanent, og ifølge lokalpressen betaler klubben en rekordsum for ham.

  Trønderen ble en hit etter låneovergangen fra skotske Hibernian i august. Han startet samtlige tolv kamper for Godset og scoret fire mål i Eliteserien.

  – Det føles helt fantastisk å signere for Godset, sier Melkersen i en uttalelse på Godets nettsted.

  Den nye avtalen varer fram til høsten 2028. Drammens Tidende erfarer at kjøpet er det dyreste i Strømsgodsets historie, men går ikke nærmere inn på summen enn at den er «en god del lavere» enn 13 millioner kroner.

  Godsets dyreste kjøp har siden 2016 vært de fem millionene som ble betalt da Kristoffer Tokstad ble hentet fra Sarpsborg 08. (NTB/NRK)

  Elias Melkersen
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal