Hopp til innhold

Usain Bolts hilsen til Warholm: – Velkommen i klubben

Etter tirsdagens vanvittige verdensrekord nevnes Karsten Warholm i samme åndedrag som Usain Bolt. Dagen etter bragden kunne NRK overbringe en eksklusiv hilsen fra sprintlegenden.

HILSER WARHOLM: Usain Bolt gratulerer verdensmesteren. Det overrasker.

– Bror. Bror, bror, bror! Den verdensrekorden var utmerket. Veldig bra løp, utmerket jobb. Så hør på meg; velkommen i klubben.

Det sier tidenes raskeste mann, Usain Bolt, til Karsten Warholm i en videohilsen.

Warholm tok av seg munnbindet, drakk av drikkeflasken og fulgte spent med da NRK videreformidlet hilsenen på en pressekonferanse i utøverlandsbyen i Tokyo, dagen etter at nordmannen forbedret verdensrekorden på 400 meter hekk med 76 hundredeler og ble olympisk mester.

– Det er Usain Bolt. Det er «dritkult», sier han innledningsvis etter at videoen er over.

I stort selskap

– Etter min mening er han den største friidrettsutøveren som noen gang har holdt på. Det er han som herjet da jeg vokste opp. Det er litt kult for vi har samme klessponsor i Puma. Det at jeg får en slik videohilsen og at han vier oppmerksomhet til meg, er veldig stort. Jeg har sett hva han har gjort i OL tidligere, sier Warholm.

Til tross for videreutvikling av både sko og banedekke, er det ingen som per i dag er i nærheten av Bolts verdensrekorder på 100- (9,58) og 200-meter (19,19).

Usain Bolt

RASK MANN: Usain Bolt er tidenes største friidrettsstjerne.

Foto: Lucy Nicholson / Reuters

Men etter at Warholm tirsdag sprengte 46-sekunder-grensa i fillebiter på langhekken, nevnes han nå i samme åndedrag som den jamaicanske sprintlegenden.

Til BBC uttalte Colin Jackson, to ganger VM-gullvinner på 110 meter hekk, følgende om Warholm-rekorden:

– Når vi snakker om verdensrekorder, så er denne der oppe med Usain Bolts 9,58 sekunder på 100 meter, der oppe med Florence Griffith-Joyners 10,49 sekunder på 100 meter. Dette er en av de mest fremragende verdensrekordene, og jeg er ganske sikker på at denne rekorden vil overleve meg.

Det syns hekkeløperen er kjempestas.

– Jeg syns det er hyggelig å bli nevnt i selskap med tider og løp som jeg vet er i historiebøkene, sier han.

Se Bolts sin hilsen her.

Bruke som motivasjon?

Allerede tirsdag kveld sa Warholm, med gullmedaljen liggende foran seg, at han nå må gå en skikkelig runde for å skape ny motivasjon. Kanskje kan det være til hjelp å måle medaljesamlingen mot Usain Bolts premieskap.

Karsten Warholm med OL-gullet i Tokyo

SAMLINGEN KOMPLETT: Tirsdag sikret Karsten Warholm OL-gullet som premiesamlingen manglet.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Hehe, ja, da må jeg snakke med Olaf Tufte om hvordan man skal holde på i sju OL, sier Warholm og fortsetter:

– Bolt var god på både 100 meter og 200 meter, og hadde dybden på sprint, som holdt til et stafettlag i Jamaica. Jeg har foreløpig bare en hånd å spille med, og det er 400 meter hekk. Det gjør at det er mye mer som står på spill når jeg står på startstreken, for det er bare den ene sjansen jeg får.

På spørsmål om Warholm og Bolt har kontakt på privaten, forteller den ferske verdensmesteren at de snakker litt på meldinger på sosiale medier.

– Jeg har sagt til Bjørn Gulden (pumasjefen red.anm) at vi må få til å møtes en gang i virkeligheten. Det hadde vært veldig gøy, sier Warholm.

Warholm står nå med tre globale titler, to VM-gull og et OL-gull.

Bolt har 13 individuelle titler, sju VM-gull og seks OL-gull. Tar man med stafettene, har Bolt 19 gullmedaljer.

Siste nytt

 • Lagkamerater i slagsmål etter VM-tap

  Det gikk hardt for seg for enkelte på Malis kvinnelandslag i basketball etter et nederlag i VM-sluttspillet i Australia. To spillere havnet i slåsskamp.

  De spesielle scenene oppsto like etter kampslutt. Serbia-spiller Sasa Cado var midt i et intervju da det brøt ut fullt drama bak henne for åpent TV-kamera.

  Man kunne plutselig se knyttnever fly gjennom lufta. Tre ganger slo Salimatou Kourouma etter en lagkamerat før andre Mali-spillere skilte dem fra hverandre.

  – Vi vil gjøre det helt klart at dette absolutt ikke er bilder vi ønsket å formidle. Spillerne angrer dypt på oppførselen, skriver Mali om hendelsen, ifølge Aftonbladet.

  Det internasjonale basketballforbundet (Fiba) har åpnet disiplinærsak. Så snart nødvendige undersøkelser er gjort, vil det komme eventuelle sanksjoner.

  Mali tapte mandagens kamp 68-81.

  Mali-spillere før kampen mot Serbia i VM
  Foto: BRENDON THORNE / AFP
 • Southgate forsvarer Maguire-valg

  England-trener Gareth Southgate mottok kritikk for valget av Harry Maguire og Luke Shaw i lagoppstillinga mot Tyskland mandag kveld, på grunn av lite spilletid på klubblag.

  Etter kampen viste han sin støtte for spillerne, men erkjente at han vil vurdere å ta de ut om situasjonen ble «uholdbar».

  – Det vil alltid vekke debatt. Men jeg tror at vi i disse stundene må støtte våre beste og mest erfarne spillere, med mindre vi er i en situasjon der det er nesten uholdbart og umulig å velge dem, sa Southgate på pressekonferansen etter kampen.

  Mandag opplevde Maguire igjen at England-fansen buet da navnet hans ble lest opp over høytaleranlegget.

  UEFA Nations League - Group C - England v Germany
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Beklager etter støtende video: Tilbake i troppen

  Nord Irlands Conor McMenamin ble kort tid før kamp mot Kosovo lørdag, fjernet fra troppen etter at en video av ham gikk viralt på sosiale medier.

  I videoen skal McMenamin sunget slagord i støtte for IRA (Den irske republikanske armé).

  Nå beklager han seg, og er tilbake i troppen mot Hellas tirsdag.

  – Videoen ble laget for mange år siden. Jeg er lei meg og jeg angrer. Vi gjør alle feil, sier McMenamin.

  Han fikk sin debut for landslaget i juni i år.

  UEFA Nations League - Group J - Cyprus v Northern Ireland
  Foto: YIANNIS KOURTOGLOU / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste