Hopp til innhold

Usain Bolts hilsen til Warholm: – Velkommen i klubben

Etter tirsdagens vanvittige verdensrekord nevnes Karsten Warholm i samme åndedrag som Usain Bolt. Dagen etter bragden kunne NRK overbringe en eksklusiv hilsen fra sprintlegenden.

HILSER WARHOLM: Usain Bolt gratulerer verdensmesteren. Det overrasker.

– Bror. Bror, bror, bror! Den verdensrekorden var utmerket. Veldig bra løp, utmerket jobb. Så hør på meg; velkommen i klubben.

Det sier tidenes raskeste mann, Usain Bolt, til Karsten Warholm i en videohilsen.

Warholm tok av seg munnbindet, drakk av drikkeflasken og fulgte spent med da NRK videreformidlet hilsenen på en pressekonferanse i utøverlandsbyen i Tokyo, dagen etter at nordmannen forbedret verdensrekorden på 400 meter hekk med 76 hundredeler og ble olympisk mester.

– Det er Usain Bolt. Det er «dritkult», sier han innledningsvis etter at videoen er over.

I stort selskap

– Etter min mening er han den største friidrettsutøveren som noen gang har holdt på. Det er han som herjet da jeg vokste opp. Det er litt kult for vi har samme klessponsor i Puma. Det at jeg får en slik videohilsen og at han vier oppmerksomhet til meg, er veldig stort. Jeg har sett hva han har gjort i OL tidligere, sier Warholm.

Til tross for videreutvikling av både sko og banedekke, er det ingen som per i dag er i nærheten av Bolts verdensrekorder på 100- (9,58) og 200-meter (19,19).

Usain Bolt

RASK MANN: Usain Bolt er tidenes største friidrettsstjerne.

Foto: Lucy Nicholson / Reuters

Men etter at Warholm tirsdag sprengte 46-sekunder-grensa i fillebiter på langhekken, nevnes han nå i samme åndedrag som den jamaicanske sprintlegenden.

Til BBC uttalte Colin Jackson, to ganger VM-gullvinner på 110 meter hekk, følgende om Warholm-rekorden:

– Når vi snakker om verdensrekorder, så er denne der oppe med Usain Bolts 9,58 sekunder på 100 meter, der oppe med Florence Griffith-Joyners 10,49 sekunder på 100 meter. Dette er en av de mest fremragende verdensrekordene, og jeg er ganske sikker på at denne rekorden vil overleve meg.

Det syns hekkeløperen er kjempestas.

– Jeg syns det er hyggelig å bli nevnt i selskap med tider og løp som jeg vet er i historiebøkene, sier han.

Se Bolts sin hilsen her.

Bruke som motivasjon?

Allerede tirsdag kveld sa Warholm, med gullmedaljen liggende foran seg, at han nå må gå en skikkelig runde for å skape ny motivasjon. Kanskje kan det være til hjelp å måle medaljesamlingen mot Usain Bolts premieskap.

Karsten Warholm med OL-gullet i Tokyo

SAMLINGEN KOMPLETT: Tirsdag sikret Karsten Warholm OL-gullet som premiesamlingen manglet.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Hehe, ja, da må jeg snakke med Olaf Tufte om hvordan man skal holde på i sju OL, sier Warholm og fortsetter:

– Bolt var god på både 100 meter og 200 meter, og hadde dybden på sprint, som holdt til et stafettlag i Jamaica. Jeg har foreløpig bare en hånd å spille med, og det er 400 meter hekk. Det gjør at det er mye mer som står på spill når jeg står på startstreken, for det er bare den ene sjansen jeg får.

På spørsmål om Warholm og Bolt har kontakt på privaten, forteller den ferske verdensmesteren at de snakker litt på meldinger på sosiale medier.

– Jeg har sagt til Bjørn Gulden (pumasjefen red.anm) at vi må få til å møtes en gang i virkeligheten. Det hadde vært veldig gøy, sier Warholm.

Warholm står nå med tre globale titler, to VM-gull og et OL-gull.

Bolt har 13 individuelle titler, sju VM-gull og seks OL-gull. Tar man med stafettene, har Bolt 19 gullmedaljer.

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal