Usain Bolts hilsen til Warholm: – Velkommen i klubben

Etter tirsdagens vanvittige verdensrekord nevnes Karsten Warholm i samme åndedrag som Usain Bolt. Dagen etter bragden kunne NRK overbringe en eksklusiv hilsen fra sprintlegenden.

HILSER WARHOLM: Usain Bolt gratulerer verdensmesteren. Det overrasker.

– Bror. Bror, bror, bror! Den verdensrekorden var utmerket. Veldig bra løp, utmerket jobb. Så hør på meg; velkommen i klubben.

Det sier tidenes raskeste mann, Usain Bolt, til Karsten Warholm i en videohilsen.

Warholm tok av seg munnbindet, drakk av drikkeflasken og fulgte spent med da NRK videreformidlet hilsenen på en pressekonferanse i utøverlandsbyen i Tokyo, dagen etter at nordmannen forbedret verdensrekorden på 400 meter hekk med 76 hundredeler og ble olympisk mester.

– Det er Usain Bolt. Det er «dritkult», sier han innledningsvis etter at videoen er over.

I stort selskap

– Etter min mening er han den største friidrettsutøveren som noen gang har holdt på. Det er han som herjet da jeg vokste opp. Det er litt kult for vi har samme klessponsor i Puma. Det at jeg får en slik videohilsen og at han vier oppmerksomhet til meg, er veldig stort. Jeg har sett hva han har gjort i OL tidligere, sier Warholm.

Til tross for videreutvikling av både sko og banedekke, er det ingen som per i dag er i nærheten av Bolts verdensrekorder på 100- (9,58) og 200-meter (19,19).

Usain Bolt

RASK MANN: Usain Bolt er tidenes største friidrettsstjerne.

Foto: Lucy Nicholson / Reuters

Men etter at Warholm tirsdag sprengte 46-sekunder-grensa i fillebiter på langhekken, nevnes han nå i samme åndedrag som den jamaicanske sprintlegenden.

Til BBC uttalte Colin Jackson, to ganger VM-gullvinner på 110 meter hekk, følgende om Warholm-rekorden:

– Når vi snakker om verdensrekorder, så er denne der oppe med Usain Bolts 9,58 sekunder på 100 meter, der oppe med Florence Griffith-Joyners 10,49 sekunder på 100 meter. Dette er en av de mest fremragende verdensrekordene, og jeg er ganske sikker på at denne rekorden vil overleve meg.

Det syns hekkeløperen er kjempestas.

– Jeg syns det er hyggelig å bli nevnt i selskap med tider og løp som jeg vet er i historiebøkene, sier han.

Se Bolts sin hilsen her.

Bruke som motivasjon?

Allerede tirsdag kveld sa Warholm, med gullmedaljen liggende foran seg, at han nå må gå en skikkelig runde for å skape ny motivasjon. Kanskje kan det være til hjelp å måle medaljesamlingen mot Usain Bolts premieskap.

Karsten Warholm med OL-gullet i Tokyo

SAMLINGEN KOMPLETT: Tirsdag sikret Karsten Warholm OL-gullet som premiesamlingen manglet.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Hehe, ja, da må jeg snakke med Olaf Tufte om hvordan man skal holde på i sju OL, sier Warholm og fortsetter:

– Bolt var god på både 100 meter og 200 meter, og hadde dybden på sprint, som holdt til et stafettlag i Jamaica. Jeg har foreløpig bare en hånd å spille med, og det er 400 meter hekk. Det gjør at det er mye mer som står på spill når jeg står på startstreken, for det er bare den ene sjansen jeg får.

På spørsmål om Warholm og Bolt har kontakt på privaten, forteller den ferske verdensmesteren at de snakker litt på meldinger på sosiale medier.

– Jeg har sagt til Bjørn Gulden (pumasjefen red.anm) at vi må få til å møtes en gang i virkeligheten. Det hadde vært veldig gøy, sier Warholm.

Warholm står nå med tre globale titler, to VM-gull og et OL-gull.

Bolt har 13 individuelle titler, sju VM-gull og seks OL-gull. Tar man med stafettene, har Bolt 19 gullmedaljer.

Siste nytt

 • Sakor klar for Brann

  Brann har signert Vajebah Sakor (25). Nordmannen kommer gratis etter at kontrakten hans med OFI Crete gikk ut tidligere i sommer, skriver bergensklubben.

  Sakor ble hentet til den italienske storklubben Juventus da han var 15 år. Han har senere spilt i belgiske Westerlo, Vålerenga nederlandske Willem II og IFK Göteborg.

  Siden 2019 har han oppholdt seg på Kreta.

  Brann kjemper om å beholde plassen i eliteserien. Klubben ligger nest sist etter 19 runder med kun 14 poeng. Klubben er to poeng bak trygg plass.

  Eliteserien fotball 2016: Vålerenga - Ålesund (0-1)
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Hegerberg tilbake i trening

  Ada Hegerberg er på vei tilbake fra sitt skademareritt. Mandag trente hun igjen med lagvenninnene i storklubben Lyon.

  Lyon har publisert en Twitter-melding der klubben skriver «hei, hei, Ada», sammen med en video av Hegerberg og lagvenninnene på trening.

  Den norske stjernespissen har ikke spilt en kamp siden hun ble korsbåndskadd i januar i fjor. Senere har hun blitt forstyrret av andre skader og flere operasjoner.

  Ifølge franske RMC er det første gang Hegerberg trener med resten av laget siden hun ble skadd for 20 måneder siden. Det er ikke kjent om hun er aktuell for fredagens hjemmekamp mot Guingamp.

  Ada Hegerberg
  Foto: NRK
 • Trolig ingen Tiger Woods

  Det amerikanske golfesset Tiger Woods vil høyst sannsynlig ikke være med å støtte det amerikanske laget rent fysisk under Ryder Cup, som starter fredag.

  Den amerikanske kapteinen Steve Stricker sa under en pressekonferanse mandag at man neppe vil se Woods under kampen mot Viktor Hovland og resten av det europeiske laget på Whistling Straits-banen utenfor Sheboygan i Wisconsin.

  Woods har spilt åtte Ryder Cup. Han var sist med da USA tapte for Europa i 2018. I februar kjørte derimot golfstjernen av veien i California under høy hastighet og pådro seg omfattende skader. Han er for tiden fortsatt under rehabilitering.

  – Det skjer trolig ikke, svarte Stricker på spørsmål om Woods ville dukke opp under turneringen.

  Tiger Woods
  Foto: Andy Lyons / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal