Hopp til innhold

Usain Bolt tilbake til Bislett

Usain Bolt løper 100 meter i Oslo bare syv uker før London-OL. Dermed har Bislett Games sikret seg friidrettssirkusets største stjerne for andre år på rad.

Video Bolt på Bislett 2011

Usain Bolt sjarmerte klissvåte tilskuere på et regntungt Bislett i fjor sommer. Se et sammendrag av hans Oslo-besøk her!

Steinar Hoen

Steinar Hoen håper på like strålende vær 7. juni som på onsdag - og kanskje litt mer jamaicanske temperaturer.

Foto: NRK

– Vi er kjempestolte og gleder oss fryktelig til verdens raskeste mann kommer til Bislett, sier Bislett-general Steinar Hoen til NRK med et dårlig skjult glis.

Fra et snødekt Bislett kunne han i dag avsløre at den jamaicanske verdensrekordholderen kommer tilbake til Norge den 7. juni - bare én og en halv måned før åpningsseremonien under OL i London.

– Det å sikre seg verdens største idrettsstjerne så tett opptil det største idrettsarrangementet i verden, det er en sjanse vi ikke kunne gå utenom, sier stevnedirektøren.

Video: Bolt på Bislett sommeren 2011 (saken fortsetter)

Video Usain Bolt innfridde på Bislett

Usain Bolt innfridde på Bislett. Se ham løpe 200 meter her.

Vil ha superduell

Bolt, som i fjor infridde på Bislett med 19,86 og soleklar seier på 200 meter, skal i år løpe prestisjeøvelsen over alle: 100 meter. Han er verdensrekordholder på begge distanser.

– Jeg gleder meg til å komme tilbake til Oslo og Bislett Games til sommeren og løpe 100 meter. Jeg har så mange gode minner fra denne flotte byen med det fantastiske stadionet. 200-meteren min i fjor på 19,87 var jeg skikkelig fornøyd med. Det viste seg at dette løpet var den nest raskeste 200-meteren jeg løp i fjorårssesongen, sier Bolt i en pressemelding.

Nå forsøker arrangørene å sikre den tredoble OL-vinneren en verdig motstander: Én av trekløveret Asafa Powell, Tyson Gay og Yohan Blake.

– Drømmen i sommer er å skape en skikkelig superduell. Nå jobber vi hardt med å skaffe en av disse tre, og vi regner med at det blir klart innen en måneds tid, sier Hoen.

Dyr mann

Bolt har ikke blitt noe billigere av at han ble disket på 100 meter i friidretts-VM i fjor.

– Hvordan har dere greid å sikre dere Bolt for andre år på rad?

– Det er en kombinasjon av ulike faktorer. Vi har vært litt heldige, og datoen ligger bra til i forhold til hans planer. I tillegg hadde han det veldig ålreit og trivdes meget godt i Oslo i fjor sommer. Også har vi vært med og betalt den markedsverdien han fortsatt har, sier stevnedirektør Hoen.

For det er langtfra gratis å sikre seg den tredoble OL-vinneren.

I fjor ble det spekulert i at arrangørene betalte rundt to millioner for Bolt. Det var over halvparten av startpengene i Bislett-budsjettet, og Bolt har ikke blitt noe billigere av at han ble disket på 100 meter i friidretts-VM.

– Vi har betalt omtrent samme pris som i fjor. Vi føler han helt klart er verdt pengene, sier Hoen.

Den tidligere høydehopperen legger vekt på at Bolt kommer til å være i Oslo i fire dager og delta på langt mer enn selve stevnet. I fjor var det Bolt-show både på rådhuset, før løpet og ikke minst bak DJ-bordet i VIP-teltet etterpå.

Usain Bolt

Usain Bolt spilte reggae og reggaeton i et partytelt ved siden av Bislett stadion etter stevnet i 2011.

Foto: Mads Støstad

Lover solide startfelt

Hoen nekter å gå med på at resten av feltet blir betydelig svekket av at så mye av budsjettet brukes på én utøver.

– Det er ikke sånn at vi bare bruker penger på ham. Vi har et veldig bra felt med andre utøvere, og kommer også til å fokusere på å bygge opp de norske utøverne og gi dem god konkurranse, sier han.

– Vi merket i fjor at han ga en helt annen opplevelse av arrangemenetet. Vi var utsolgt flere dager i forveien og fikk enorm oppmerksomhet i hele verden, sier Hoen.

– Bislett viktig for meg

Bolt er klar for å underholde i Oslo.

– Forberedelsene mine har gått bra denne høsten. Jeg er skadefri, jobber hardt og alt går etter planen. Jeg håper å komme til Bislett godt forberedt og klar til å gjøre et topp løp, sier han.

– Dette er et urolig viktig år for meg siden det er OL-år, og jeg har som mål å forsvare de tre gullmedaljene fra Beijing. 100-meteren på Bislett 7. juni er et viktig skritt på veien mot det målet, sier Bolt.

Video: Usain Bolt på sitt aller beste på 100 meter i Berlin-VM i 2009

Video 100m Berlin 2009

Usain Bolt løper inn til verdensrekord og gull på 100 meter under VM i Berlin i 2009.

Siste nytt

  • Norge medarrangør av VM 2031 for menn

    Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har tildelt håndball-VM for menn til Norge, Danmark og Island. Vertskapsbyer er ikke klart.

    – Det blir et mesterskap hvor vi viser fram bredden i nordisk håndball, kultur og folkeliv. Danmark har vi samarbeidet med flere ganger allerede, mens det blir spennende å utvikle vennskapet med Island på nye måter. Vi gleder oss, sier Norges håndballpresident Kåre Geir Lio.

    Norge er også medarrangør av VM i 2025 for menn. Mesterskapet da skal da arrangeres sammen med Danmark og Kroatia, med finale i Telenor Arena.

    EM i 2026 for menn skal også spilles i Norge, da med Danmark og Sverige som medarrangør.

    I tillegg skal EM i 2028 for kvinner spilles i Norge, Danmark og Sverige.

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Tidligere Liverpool-spiller suspendert av eget lag

    Naby Keïtas tid i Liverpool ble preget av skader og midtbanespilleren har heller ikke blitt en suksess i Werder Bremen denne sesongen. Keïta var ikke i troppen da Werder Bremen tapte 0-5 mot Bayer Leverkusen søndag og nå er han suspendert ut sesongen.

    Ifølge sportsdirektør Clemen Fritz droppet Keïta å bli med i lagbussen da han fikk vite at han var tiltenkt en plass på benken i søndagens kamp.

    Keïta har selv avvist at det er tilfellet, men tirsdag har Werder Bremen likevel altså valgt å suspendere ham.

    – Nabys oppførsel kan ikke tolereres av oss som klubb. Han sviktet laget og satte seg selv foran laget. Det kan vi ikke tillate, sier Fritz.

    Werder Bremen har ilagt Keïta en bot og han får verken trene med laget eller tilbringe tid i lagets garderobe fremover.

    Keita
    Foto: AP
  • Martin Ødegaard tilbake på trening før storkampen mot Bayern München

    Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var sammen med resten av laget som forbereder seg til kvartfinalen i Champions League mot Bayern München.

    Det opplyser Sky Sports.

    Ødegaard tuslet av banen etter 77 minutter mot Aston Villa i helgen.

    – Han hadde et problem med beinet, det er årsaken (til at han ble tatt av), sa Arsenal-sjef Arteta, ifølge BBC.

    Onsdag kveld møtes Bayern München og Arsenal. Det første oppgjøret endte 2-2 i London. (NTB)

    Ødegaard
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal