Usain Bolt tilbake til Bislett

Usain Bolt løper 100 meter i Oslo bare syv uker før London-OL. Dermed har Bislett Games sikret seg friidrettssirkusets største stjerne for andre år på rad.

Video Bolt på Bislett 2011

Usain Bolt sjarmerte klissvåte tilskuere på et regntungt Bislett i fjor sommer. Se et sammendrag av hans Oslo-besøk her!

Steinar Hoen

Steinar Hoen håper på like strålende vær 7. juni som på onsdag - og kanskje litt mer jamaicanske temperaturer.

Foto: NRK

– Vi er kjempestolte og gleder oss fryktelig til verdens raskeste mann kommer til Bislett, sier Bislett-general Steinar Hoen til NRK med et dårlig skjult glis.

Fra et snødekt Bislett kunne han i dag avsløre at den jamaicanske verdensrekordholderen kommer tilbake til Norge den 7. juni - bare én og en halv måned før åpningsseremonien under OL i London.

– Det å sikre seg verdens største idrettsstjerne så tett opptil det største idrettsarrangementet i verden, det er en sjanse vi ikke kunne gå utenom, sier stevnedirektøren.

Video: Bolt på Bislett sommeren 2011 (saken fortsetter)

Video Usain Bolt innfridde på Bislett

Usain Bolt innfridde på Bislett. Se ham løpe 200 meter her.

Vil ha superduell

Bolt, som i fjor infridde på Bislett med 19,86 og soleklar seier på 200 meter, skal i år løpe prestisjeøvelsen over alle: 100 meter. Han er verdensrekordholder på begge distanser.

– Jeg gleder meg til å komme tilbake til Oslo og Bislett Games til sommeren og løpe 100 meter. Jeg har så mange gode minner fra denne flotte byen med det fantastiske stadionet. 200-meteren min i fjor på 19,87 var jeg skikkelig fornøyd med. Det viste seg at dette løpet var den nest raskeste 200-meteren jeg løp i fjorårssesongen, sier Bolt i en pressemelding.

Nå forsøker arrangørene å sikre den tredoble OL-vinneren en verdig motstander: Én av trekløveret Asafa Powell, Tyson Gay og Yohan Blake.

– Drømmen i sommer er å skape en skikkelig superduell. Nå jobber vi hardt med å skaffe en av disse tre, og vi regner med at det blir klart innen en måneds tid, sier Hoen.

Dyr mann

Bolt har ikke blitt noe billigere av at han ble disket på 100 meter i friidretts-VM i fjor.

– Hvordan har dere greid å sikre dere Bolt for andre år på rad?

– Det er en kombinasjon av ulike faktorer. Vi har vært litt heldige, og datoen ligger bra til i forhold til hans planer. I tillegg hadde han det veldig ålreit og trivdes meget godt i Oslo i fjor sommer. Også har vi vært med og betalt den markedsverdien han fortsatt har, sier stevnedirektør Hoen.

For det er langtfra gratis å sikre seg den tredoble OL-vinneren.

I fjor ble det spekulert i at arrangørene betalte rundt to millioner for Bolt. Det var over halvparten av startpengene i Bislett-budsjettet, og Bolt har ikke blitt noe billigere av at han ble disket på 100 meter i friidretts-VM.

– Vi har betalt omtrent samme pris som i fjor. Vi føler han helt klart er verdt pengene, sier Hoen.

Den tidligere høydehopperen legger vekt på at Bolt kommer til å være i Oslo i fire dager og delta på langt mer enn selve stevnet. I fjor var det Bolt-show både på rådhuset, før løpet og ikke minst bak DJ-bordet i VIP-teltet etterpå.

Usain Bolt

Usain Bolt spilte reggae og reggaeton i et partytelt ved siden av Bislett stadion etter stevnet i 2011.

Foto: Mads Støstad

Lover solide startfelt

Hoen nekter å gå med på at resten av feltet blir betydelig svekket av at så mye av budsjettet brukes på én utøver.

– Det er ikke sånn at vi bare bruker penger på ham. Vi har et veldig bra felt med andre utøvere, og kommer også til å fokusere på å bygge opp de norske utøverne og gi dem god konkurranse, sier han.

– Vi merket i fjor at han ga en helt annen opplevelse av arrangemenetet. Vi var utsolgt flere dager i forveien og fikk enorm oppmerksomhet i hele verden, sier Hoen.

– Bislett viktig for meg

Bolt er klar for å underholde i Oslo.

– Forberedelsene mine har gått bra denne høsten. Jeg er skadefri, jobber hardt og alt går etter planen. Jeg håper å komme til Bislett godt forberedt og klar til å gjøre et topp løp, sier han.

– Dette er et urolig viktig år for meg siden det er OL-år, og jeg har som mål å forsvare de tre gullmedaljene fra Beijing. 100-meteren på Bislett 7. juni er et viktig skritt på veien mot det målet, sier Bolt.

Video: Usain Bolt på sitt aller beste på 100 meter i Berlin-VM i 2009

Video 100m Berlin 2009

Usain Bolt løper inn til verdensrekord og gull på 100 meter under VM i Berlin i 2009.

Siste nytt

 • Endrer regler før sprintstafetten

  Klokka 11.00 er det duket for sprintstafett i VM for både kvinner og herrer. Dagen starter med to semifinaler hvor de ti beste fra de to finalene tar seg videre til finalen senere på dagen.

  Vanligvis har det blitt bestemt gjennom at de to beste fra hvert heat går videre, mens de seks andre i finalen kommer seg videre på tid. I dag blir det en endring på akkurat det, melder SVT.

  I dag vil fire lag fra hver semifinale gå videre, mens bare to lag går videre på tid. Grunnen er ikke overraskende det varme været. Arrangøren tror at forholdene ikke vil være identiske i begge semifinalene, og at det dermed vil være en stor fordel å gå videre på tid i den første semifinalen.

  – Vi var med på beslutningen. FIS spurte os, og vi er enige i at det er det mest rettferdige å gjøre hvis forholdene blir ulike, sier Sveriges landslagssjef Ander Byström til den svenske allmennkringkasteren.

  VM på ski 2021 i Oberstdorf. Klæbo
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Hovland i tetkamp i Florida

  Viktor Hovland slo sterkt tilbake laurdag etter baksmellen i WGC-turneringa i Florida fredag, og kjempar i toppen før siste runde.

  Laurdag gjekk han på seks under par, og er ti under par samanlagt etter tre dagar. Han noterte seg for fem birdiar og ein eagle, og berre ein bogey.

  Då han var ferdig med runden, låg han på sjuandeplass, seks slag bak suverene Colin Morikawa, men berre eitt slag frå andreplassen. Men fleire av dei andre var enno ikkje ferdig med sin runde.

  Det var ei sterk oppreising frå fredag. Då låg han an til ein endå betre runde, 8 under par etter 17 hol.

  Men på det siste fekk han ein kvadruppel-bogey, fire slag under par. Før dagens runde var han nummer 17.

  Turneringa er ei World Golf Championship-turnering med 10,5 millionar dollar i premiepotten.

  Sjå resultatlista her.

  Viktor Hovland
  Foto: Mike Ehrmann / AFP
 • Halfvarsson reiser hjem

  Calle Halfvarsson har tatt en tøff beslutning om å avslutte VM, skriver Det svenske skiforbundet. Avgjørelsen kom etter samtale med trenerne lørdag kveld. Han drar hjem på mandag.

  – Jeg har ikke lyktes med å finne den formen jeg ønsker, og vil heller at mine lagkamerater skal få sjansen i de konkurransene som gjenstår, sier Halfvarsson.

  Allerede etter tremila, som han brøt halvveis, sa Halfvarsson at han trolig kom til å reise hjem fra VM og avslutte sesongen.

  – Jeg tror det. Det her var litt for tøft. Tanken var at jeg skulle gjennomføre dette løpet selv om det var slitsomt. Men det er for tøft. Jeg får hodepine også, det er noe som er galt, sa Halfvarsson.

  Calle Halfvarsson.
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal