Hopp til innhold

Her trener Usain Bolt med Strømsgodset: – Jeg vil utvikle meg som fotballspiller

DRAMMEN (NRK): Usain Bolt trente med Strømsgodset på Marienlyst stadion onsdag. 31-åringen sier han har et seriøst mål om å bli profesjonell fotballspiller.

Usain Bolt trener med Strømsgodset.

I DRAMMEN: Her trener Usain Bolt med Strømsgodset på Marienlyst stadion.

– Jeg vil fortsette å utvikle meg som fotballspiller. Jeg håper at en klubb vil se hvordan jeg har utviklet meg, og gi meg en sjanse til å spille. Jeg skal fortsette å jobbe så hardt jeg kan, og spille kamper der jeg kan, sier Usain Bolt til norsk presse i Drammen.

Usain Bolt trener med Strømsgodset

I DRAMMEN: Usain Bolt møtte norsk presse på Marienlyst stadion.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Kanskje i nær framtid er det en klubb som ønsker meg, sier Bolt videre, som skal spille en treningskamp for Strømsgodset mot Norges U19-landslag tirsdag i neste uke.

– Jeg vil spille på mitt beste. Jeg vil gjøre det godt, og vise at jeg kan spille på et høyt nivå, sier Bolt om kampen.

Sportssjef Jostein Flo avviser foreløpig at det er snakk om å tilby tidenes beste sprinter kontrakt med klubben.

– Nei, han er her for å trene seg opp til en veldedighetskamp. Han vil være en vanlig fyr når han er her, og kommer til å møte media sannsynligvis bare en gang, og trene sammen med gutta. Og han synes Godset var et passende nivå, sier Jostein Flo, som bekrefter at Bolt er med i Godset-troppen til kampen i neste uke.

– Dersom det passer kommer han til å bli tatt ut i kamptroppen. Nummeret på ryggen blir 9,58 tror jeg, og trolig så får han spille noen minutter, sier Flo og henviser til Bolts egen verdensrekord på 100-meteren.

Usain Bolt trener med Strømsgodset

DRILL: Bolt kjørte tekniske øvelser under treningen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Sjokkerte

En av verdens største friidrettsstjerner gjennom alle tider skal altså trene med den norske eliteserieklubben.

Bolt ankom Drammen tirsdag kveld og ble onsdag presentert på Marienlyst i forbindelse med et spillermøte før treningen, melder klubben på sitt nettsted.

Da Godset-trener Tor Ole Skullerud skulle presentere den nyankomne superstjernen sa han følgende til resten av spillergruppa:

– Vi har en prøvespiller på vei inn, og han er rask, sa Skullerud.

Usain Bolt trener med Strømsgodset
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Han skal være med og trene en liten uke. Det blir interessant. Treningen kommer til å være akkurat som normalt. Han skal være med oss på alt, sa treneren videre.

– Det var veldig overraskende for spillerne, og de ble sjokkert når selveste Bolt kom inn på møtet. Det ble full jubel og en vanvittig hyggelig seanse, sier sportssjef Jostein Flo til NRK.

Jostein Flo

FORNØYD: Sportssjef Jostein Flo

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Den tidligere landslagshelten sier til NRK at klubben har jobbet med å få Bolt til Drammen i fire-fem uker. Også den norske toppsjefen i Puma, Bjørn Gulden har vært en sentral person i jobben med å få sprinteren til Norge.

– Bolt er en fotballmann, og han bruker også Puma som utstyrsmerke. Han elsker fotball, og har trent med mange klubber. Det er moro for spillerne å treffe en slik type, sier Jostein Flo til NRK, som ble imponert over Bolts kunnskaper om fotball.

– Jeg jobber mye med overganger, og det kunne han veldig mye om. Han vet mye om hva som skjer i fotball-Europa. Det er helt utvilsomt, sier Flo videre.

– Vi synes det er fantastisk morsomt at Usain Bolt velger å komme hit til Strømsgodset for å trene seg opp. Han er en ener og en mester, en av de største idrettsutøverne gjennom alle tider, og det er klart vi kan lære mye av ham. Usain Bolt er dessuten en særdeles karismatisk og energisk type, og hans tilstedeværelse vil utvilsomt være til stor inspirasjon for spillere, trenere, ja, for hele klubben, sier Flo.

Usain Bolt

VIL BLI PROFF: Usain Bolt ønsker seriøst å bli profesjonell fotballspiller.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sportsnyheter

John Arne Riise fikk muligheten på straffe.

John Arne Riise fikk strekk – så scoret han i comebacket

Etter seks år som fotballpensjonist, er Liverpool-legenden med den fryktinngytende venstrefoten tilbake som spiller. Nå på norsk nivå seks.

Siste nytt

 • Sandvolleyball: Norsk finaleseier i nasjonscupen

  Norge vant herrefinalen i kvalifiseringsturneringen i den europeiske nasjonscupen i sandvolleyball torsdag. Det skjedde på hjemmebane i Lillesand.

  Finalen ble spilt mot England som best av tre kamper. Hendrik Mol og Mathias Berntsen åpnet med å slå Frederick Bialokoz/Issa Batrane 2-1 i sett (18-21, 21-19, 15-11).

  Samme spenning ble det ikke med medaljegrossistene Anders Mol og Christian Sørum i aksjon. De tok seg enkelt av Javier Bello/Joaquin Bello med 21-10, 21-16.

  I kvinnefinalen ble det norske 0-2-tap i begge kampene mot Tyskland. Kristine Larsdatter Garder og Ingrid Lunde røk 22-24, 18-21 for Laura Ludwig/Louisa Lippmann, mens Sunniva Helland-Hansen og Emilie Olimstad spilte 17-21, 19-21 i møtet med Svenja Müller/Cinja Tillmann. (NTB)

  EM Sandvolleyball i München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Reistads scoringsshow hjalp Esbjerg til sluttspillgull

  Henny Reistad var skarpest foran mål da Esbjerg banket tittelforsvarer Odense 34-21 og vant det danske sluttspillet i håndball.

  Uavgjort ville vært nok for Esbjerg etter en knepen borteseier i første finalekamp, men i egen hall ville laget ha en skikkelig fest. Det gikk hardt ut over Odense.

  Reistad hamret inn åtte av vertenes mål, og det var doblet så mange som neste spiller på toppscorerlista. Esbjerg gikk til pause med 18-12-ledelse.

  Som vanlig var det Esbjergs norske kontingent som markerte seg offensivt. I tillegg til Reistad scoret også Nora Mørk (4), Vilde Ingstad (4), Kristine Breistøl (3), Marit Røsberg Jacobsen (3) og Sanna Solberg-Isaksen (1).

  Odense hadde også norske bidrag med tre mål fra både Maren Aardahl og Tonje Løseth. (NTB)

  EHF FINAL4 2023 Kvinner: FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Tsjekkisk sensasjon til finale i Roland-Garros – full kollaps for verdenstoeren

  Karolina Muchova slo til med et dramatisk comeback og booket finaleplass i Roland-Garros. Hun avverget en matchball i møtet med Aryna Sabalenka.

  Alt lå til rette for Sabalenka i tredje sett. Belaruseren ledet 5-2 og var ett poeng unna finalen i Paris, men lot sjansen glippe. Det skulle koste verdenstoeren dyrt.

  Muchova kom mesterlig tilbake og dunket inn to vellykkede bruddballer. Tsjekkeren servet så nådeløst hjem seieren i en kamp som endte 7-6 (7-5), 6-7 (5-7), 7-5.

  For første gang er hun finaleklar i en Grand Slam-turnering. (NTB)

  APTOPIX France Tennis French Open
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste