Her trener Usain Bolt med Strømsgodset: – Jeg vil utvikle meg som fotballspiller

DRAMMEN (NRK): Usain Bolt trente med Strømsgodset på Marienlyst stadion onsdag. 31-åringen sier han har et seriøst mål om å bli profesjonell fotballspiller.

Usain Bolt trener med Strømsgodset.

I DRAMMEN: Her trener Usain Bolt med Strømsgodset på Marienlyst stadion.

– Jeg vil fortsette å utvikle meg som fotballspiller. Jeg håper at en klubb vil se hvordan jeg har utviklet meg, og gi meg en sjanse til å spille. Jeg skal fortsette å jobbe så hardt jeg kan, og spille kamper der jeg kan, sier Usain Bolt til norsk presse i Drammen.

Usain Bolt trener med Strømsgodset

I DRAMMEN: Usain Bolt møtte norsk presse på Marienlyst stadion.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Kanskje i nær framtid er det en klubb som ønsker meg, sier Bolt videre, som skal spille en treningskamp for Strømsgodset mot Norges U19-landslag tirsdag i neste uke.

– Jeg vil spille på mitt beste. Jeg vil gjøre det godt, og vise at jeg kan spille på et høyt nivå, sier Bolt om kampen.

Sportssjef Jostein Flo avviser foreløpig at det er snakk om å tilby tidenes beste sprinter kontrakt med klubben.

– Nei, han er her for å trene seg opp til en veldedighetskamp. Han vil være en vanlig fyr når han er her, og kommer til å møte media sannsynligvis bare en gang, og trene sammen med gutta. Og han synes Godset var et passende nivå, sier Jostein Flo, som bekrefter at Bolt er med i Godset-troppen til kampen i neste uke.

– Dersom det passer kommer han til å bli tatt ut i kamptroppen. Nummeret på ryggen blir 9,58 tror jeg, og trolig så får han spille noen minutter, sier Flo og henviser til Bolts egen verdensrekord på 100-meteren.

Usain Bolt trener med Strømsgodset

DRILL: Bolt kjørte tekniske øvelser under treningen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Sjokkerte

En av verdens største friidrettsstjerner gjennom alle tider skal altså trene med den norske eliteserieklubben.

Bolt ankom Drammen tirsdag kveld og ble onsdag presentert på Marienlyst i forbindelse med et spillermøte før treningen, melder klubben på sitt nettsted.

Da Godset-trener Tor Ole Skullerud skulle presentere den nyankomne superstjernen sa han følgende til resten av spillergruppa:

– Vi har en prøvespiller på vei inn, og han er rask, sa Skullerud.

Usain Bolt trener med Strømsgodset
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Han skal være med og trene en liten uke. Det blir interessant. Treningen kommer til å være akkurat som normalt. Han skal være med oss på alt, sa treneren videre.

– Det var veldig overraskende for spillerne, og de ble sjokkert når selveste Bolt kom inn på møtet. Det ble full jubel og en vanvittig hyggelig seanse, sier sportssjef Jostein Flo til NRK.

Jostein Flo

FORNØYD: Sportssjef Jostein Flo

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Den tidligere landslagshelten sier til NRK at klubben har jobbet med å få Bolt til Drammen i fire-fem uker. Også den norske toppsjefen i Puma, Bjørn Gulden har vært en sentral person i jobben med å få sprinteren til Norge.

– Bolt er en fotballmann, og han bruker også Puma som utstyrsmerke. Han elsker fotball, og har trent med mange klubber. Det er moro for spillerne å treffe en slik type, sier Jostein Flo til NRK, som ble imponert over Bolts kunnskaper om fotball.

– Jeg jobber mye med overganger, og det kunne han veldig mye om. Han vet mye om hva som skjer i fotball-Europa. Det er helt utvilsomt, sier Flo videre.

– Vi synes det er fantastisk morsomt at Usain Bolt velger å komme hit til Strømsgodset for å trene seg opp. Han er en ener og en mester, en av de største idrettsutøverne gjennom alle tider, og det er klart vi kan lære mye av ham. Usain Bolt er dessuten en særdeles karismatisk og energisk type, og hans tilstedeværelse vil utvilsomt være til stor inspirasjon for spillere, trenere, ja, for hele klubben, sier Flo.

Usain Bolt

VIL BLI PROFF: Usain Bolt ønsker seriøst å bli profesjonell fotballspiller.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Siste nytt

 • Petacchi dopingdømt

  Den tidligere toppsyklisten Alessandro Petacchi har fått to års utestengelse for bruk av doping tilbake i 2012 og 2013. Det opplyser Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) på sine hjemmesider lørdag. I mai kom det fram at Petacchi var suspendert på grunn av mistanke om bruk av doping i sesongen 2012/13. Nå er han ilagt dopingsanksjon. Petacchi var en av sykkelsportens beste spurtere med 152 seire i karrieren. Han ga seg i 2015. (NTB)

  Petacchi
  Foto: Pascal Pavani / AFP
 • Spår trøbbel for Solskjær

  ESPN-ekspert og forfatter Gabriele Marcotti spår offensiv trøbbel for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United om Alexis Sánchez forsvinner til Inter Milan før det europeiske overgangsvinduet stenger om en uke, slik ryktene tilsier.

  – Jeg synes United så tynne ut (på topp) allerede da Romelo Lukaku ble solgt og ikke erstattet. De blir i hvert fall tynne hvis Sánchez drar, sier Marcotti til Sky Sports.

  Eksperten peker på at hvis Sánchez selges, så vil Marcus Rashford og Anthony Martial være de eneste to seniorspillerne igjen som kan spille helt fremme. I tillegg kommer stortalentene Tahith Chong og Mason Greenwood.

  – Martial og Rashford har begge startet Uniteds to første kamper denne sesongen. De er begge i elleveren. Hvis en av dem blir skadet, må den andre på en måte fylle to roller, sier Marcotti.

  ►United møter Crystal Palace på Old Trafford i dag kl. 16.00. Følg kampen her.

  Ole og Sanchez
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Vil finne VM-formen i Spania

  Edvald Boasson Hagen stiller til start i Vuelta a España. Der er målet klart. – Jeg har prøvd det én gang før, men jeg har lyst til å se om jeg kan finne formen til VM ved å kjøre Vueltaen. Forhåpentligvis er det en god oppkjøring, sier han til TV 2.

  Boasson
  Foto: Thibault Camus / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal