Hopp til innhold

Her trener Usain Bolt med Strømsgodset: – Jeg vil utvikle meg som fotballspiller

DRAMMEN (NRK): Usain Bolt trente med Strømsgodset på Marienlyst stadion onsdag. 31-åringen sier han har et seriøst mål om å bli profesjonell fotballspiller.

Usain Bolt trener med Strømsgodset.

I DRAMMEN: Her trener Usain Bolt med Strømsgodset på Marienlyst stadion.

– Jeg vil fortsette å utvikle meg som fotballspiller. Jeg håper at en klubb vil se hvordan jeg har utviklet meg, og gi meg en sjanse til å spille. Jeg skal fortsette å jobbe så hardt jeg kan, og spille kamper der jeg kan, sier Usain Bolt til norsk presse i Drammen.

Usain Bolt trener med Strømsgodset

I DRAMMEN: Usain Bolt møtte norsk presse på Marienlyst stadion.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Kanskje i nær framtid er det en klubb som ønsker meg, sier Bolt videre, som skal spille en treningskamp for Strømsgodset mot Norges U19-landslag tirsdag i neste uke.

– Jeg vil spille på mitt beste. Jeg vil gjøre det godt, og vise at jeg kan spille på et høyt nivå, sier Bolt om kampen.

Sportssjef Jostein Flo avviser foreløpig at det er snakk om å tilby tidenes beste sprinter kontrakt med klubben.

– Nei, han er her for å trene seg opp til en veldedighetskamp. Han vil være en vanlig fyr når han er her, og kommer til å møte media sannsynligvis bare en gang, og trene sammen med gutta. Og han synes Godset var et passende nivå, sier Jostein Flo, som bekrefter at Bolt er med i Godset-troppen til kampen i neste uke.

– Dersom det passer kommer han til å bli tatt ut i kamptroppen. Nummeret på ryggen blir 9,58 tror jeg, og trolig så får han spille noen minutter, sier Flo og henviser til Bolts egen verdensrekord på 100-meteren.

Usain Bolt trener med Strømsgodset

DRILL: Bolt kjørte tekniske øvelser under treningen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Sjokkerte

En av verdens største friidrettsstjerner gjennom alle tider skal altså trene med den norske eliteserieklubben.

Bolt ankom Drammen tirsdag kveld og ble onsdag presentert på Marienlyst i forbindelse med et spillermøte før treningen, melder klubben på sitt nettsted.

Da Godset-trener Tor Ole Skullerud skulle presentere den nyankomne superstjernen sa han følgende til resten av spillergruppa:

– Vi har en prøvespiller på vei inn, og han er rask, sa Skullerud.

Usain Bolt trener med Strømsgodset
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Han skal være med og trene en liten uke. Det blir interessant. Treningen kommer til å være akkurat som normalt. Han skal være med oss på alt, sa treneren videre.

– Det var veldig overraskende for spillerne, og de ble sjokkert når selveste Bolt kom inn på møtet. Det ble full jubel og en vanvittig hyggelig seanse, sier sportssjef Jostein Flo til NRK.

Jostein Flo

FORNØYD: Sportssjef Jostein Flo

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Den tidligere landslagshelten sier til NRK at klubben har jobbet med å få Bolt til Drammen i fire-fem uker. Også den norske toppsjefen i Puma, Bjørn Gulden har vært en sentral person i jobben med å få sprinteren til Norge.

– Bolt er en fotballmann, og han bruker også Puma som utstyrsmerke. Han elsker fotball, og har trent med mange klubber. Det er moro for spillerne å treffe en slik type, sier Jostein Flo til NRK, som ble imponert over Bolts kunnskaper om fotball.

– Jeg jobber mye med overganger, og det kunne han veldig mye om. Han vet mye om hva som skjer i fotball-Europa. Det er helt utvilsomt, sier Flo videre.

– Vi synes det er fantastisk morsomt at Usain Bolt velger å komme hit til Strømsgodset for å trene seg opp. Han er en ener og en mester, en av de største idrettsutøverne gjennom alle tider, og det er klart vi kan lære mye av ham. Usain Bolt er dessuten en særdeles karismatisk og energisk type, og hans tilstedeværelse vil utvilsomt være til stor inspirasjon for spillere, trenere, ja, for hele klubben, sier Flo.

Usain Bolt

VIL BLI PROFF: Usain Bolt ønsker seriøst å bli profesjonell fotballspiller.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Siste nytt

 • Glimt skal til Latvia i mesterligakvalifiseringen

  Bodø/Glimt møter latviske RFS i mesterligaens 2. kvalifiseringsrunde. Det ble klart etter RFS utklasset nordirske Larne og vant 7-0 sammenlagt i den første runden.

  RFS reiste til Nord-Irland med 3-0-ledelse etter hjemmekampen og vant 4-0 på bortebane. Emerson, Darko Lemajic og Janis Ikaunieks scoret i slutten av 1. omgang, og Ismaël Diomandé fastsatte resultatet etter pause.

  RFS ble latvisk seriemester i 2021 og 2023 og har også to cuptitler.

  (NTB)

  RFS
  Foto: Roman Koksarov / AP
 • Mexico bytter landslagssjef to år før VM på hjemmebane

  Jaime Lozano er ferdig som Mexicos landslagssjef i fotball to år før landet skal arrangere VM-sluttspillet sammen med USA og Canada.

  Mexico skuffet stort i Copa América i USA nylig og ble utslått i gruppespillet. Venezuela og Ecuador gikk videre fra lagets gruppe.

  45-årige Lozano fikk tilbud om å fortsette jobben med landslaget om han ville underordne seg en mer erfaren hovedtrener, men han takket nei.

  – Min avskjed er en personlig beslutning, skrev Lozano på meldingstjenesten X. Han pekte på en retningsendring i prosjektet han var ansatt for å gjennomføre.

  Mexicos fotballforbund melder at man vil i begynnelsen av august vil fatte en beslutning om hvem som skal lede laget videre. (NTB)

  Lozano
  Foto: AP
 • Ruud serverte lekkerbisken – klar for semifinale med Nadal

  Casper Ruud henrykket både publikum og makker Rafael Nadal med et sjeldent trickslag da duoen tok seg til semifinale i double i ATP-turneringen i Båstad.

  «Ruudal», som en ung tilskuer hadde skrevet på en plakat, vant 6-4, 3-6, 12-10 over franske Théo Arribagé og russiske Roman Safiullin.

  Ruud og Nadal avverget en matchball på 9-10 i matchtiebreak før de vendte til seier.

  Tennis, ATP 250, Nordea Open, Day 1
  Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal