Her trener Usain Bolt med Strømsgodset: – Jeg vil utvikle meg som fotballspiller

DRAMMEN (NRK): Usain Bolt trente med Strømsgodset på Marienlyst stadion onsdag. 31-åringen sier han har et seriøst mål om å bli profesjonell fotballspiller.

Usain Bolt trener med Strømsgodset.

I DRAMMEN: Her trener Usain Bolt med Strømsgodset på Marienlyst stadion.

– Jeg vil fortsette å utvikle meg som fotballspiller. Jeg håper at en klubb vil se hvordan jeg har utviklet meg, og gi meg en sjanse til å spille. Jeg skal fortsette å jobbe så hardt jeg kan, og spille kamper der jeg kan, sier Usain Bolt til norsk presse i Drammen.

Usain Bolt trener med Strømsgodset

I DRAMMEN: Usain Bolt møtte norsk presse på Marienlyst stadion.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Kanskje i nær framtid er det en klubb som ønsker meg, sier Bolt videre, som skal spille en treningskamp for Strømsgodset mot Norges U19-landslag tirsdag i neste uke.

– Jeg vil spille på mitt beste. Jeg vil gjøre det godt, og vise at jeg kan spille på et høyt nivå, sier Bolt om kampen.

Sportssjef Jostein Flo avviser foreløpig at det er snakk om å tilby tidenes beste sprinter kontrakt med klubben.

– Nei, han er her for å trene seg opp til en veldedighetskamp. Han vil være en vanlig fyr når han er her, og kommer til å møte media sannsynligvis bare en gang, og trene sammen med gutta. Og han synes Godset var et passende nivå, sier Jostein Flo, som bekrefter at Bolt er med i Godset-troppen til kampen i neste uke.

– Dersom det passer kommer han til å bli tatt ut i kamptroppen. Nummeret på ryggen blir 9,58 tror jeg, og trolig så får han spille noen minutter, sier Flo og henviser til Bolts egen verdensrekord på 100-meteren.

Usain Bolt trener med Strømsgodset

DRILL: Bolt kjørte tekniske øvelser under treningen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Sjokkerte

En av verdens største friidrettsstjerner gjennom alle tider skal altså trene med den norske eliteserieklubben.

Bolt ankom Drammen tirsdag kveld og ble onsdag presentert på Marienlyst i forbindelse med et spillermøte før treningen, melder klubben på sitt nettsted.

Da Godset-trener Tor Ole Skullerud skulle presentere den nyankomne superstjernen sa han følgende til resten av spillergruppa:

– Vi har en prøvespiller på vei inn, og han er rask, sa Skullerud.

Usain Bolt trener med Strømsgodset
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Han skal være med og trene en liten uke. Det blir interessant. Treningen kommer til å være akkurat som normalt. Han skal være med oss på alt, sa treneren videre.

– Det var veldig overraskende for spillerne, og de ble sjokkert når selveste Bolt kom inn på møtet. Det ble full jubel og en vanvittig hyggelig seanse, sier sportssjef Jostein Flo til NRK.

Jostein Flo

FORNØYD: Sportssjef Jostein Flo

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Den tidligere landslagshelten sier til NRK at klubben har jobbet med å få Bolt til Drammen i fire-fem uker. Også den norske toppsjefen i Puma, Bjørn Gulden har vært en sentral person i jobben med å få sprinteren til Norge.

– Bolt er en fotballmann, og han bruker også Puma som utstyrsmerke. Han elsker fotball, og har trent med mange klubber. Det er moro for spillerne å treffe en slik type, sier Jostein Flo til NRK, som ble imponert over Bolts kunnskaper om fotball.

– Jeg jobber mye med overganger, og det kunne han veldig mye om. Han vet mye om hva som skjer i fotball-Europa. Det er helt utvilsomt, sier Flo videre.

– Vi synes det er fantastisk morsomt at Usain Bolt velger å komme hit til Strømsgodset for å trene seg opp. Han er en ener og en mester, en av de største idrettsutøverne gjennom alle tider, og det er klart vi kan lære mye av ham. Usain Bolt er dessuten en særdeles karismatisk og energisk type, og hans tilstedeværelse vil utvilsomt være til stor inspirasjon for spillere, trenere, ja, for hele klubben, sier Flo.

Usain Bolt

VIL BLI PROFF: Usain Bolt ønsker seriøst å bli profesjonell fotballspiller.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Siste nytt

 • Cavendish dropper Tour of Norway

  Mark Cavendish skulle egentlig delta i Tour of Norway, men nå har han bestemt seg for å trekke seg fra rittet i siste liten, bekrefter Dimensions Datas sportsdirektør Gino van Oudenhove til TV 2. Etapperittet sykles fra 28. mai til 2. juni.

  X02520
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • Løfshus til forsikringsbransjen

  Vidar Løfshus, som nylig ga seg som landslagssjef i langrenn, har fått seg ny jobb. 49-åringen er ansatt som leder for kultur- og prestasjonsutvikling i selskapet Fremtind Forsikring. Løfshus starter i sin nye jobb 1. juni.

  Verdenscup i Holmenkollen
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Ny seier til Ranheim

  Michael Karlsens scoring etter 10 minutter ble kampens eneste da Ranheim slo Strømsgodset 1-0 søndag. Drammenslaget er nå på en 12.-plass med bare ni poeng på 10 kamper, mens Ranheim ligger tre plasser over, med 13 poeng.

  Strømsgodset
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal