NRK Meny
Normal

Bolt skadet i sitt siste løp: – Ikke slik jeg ville avslutte

LONDON/OSLO (NRK): Usain Bolt har løpt sitt aller siste løp. Det endte med skade på ankeretappen under 4x100 meter stafett. Lagkamerat Yohan Blake raser mot arrangøren.

Usain Bolt har løpt sitt aller siste løp. Det endte med skade på ankeretappen under 4x100 meter stafett.

SKADET: Usain Bolt ble skadet på oppløpet i sitt aller siste løp.

– Hei, folkens! Det var ikke slik jeg ville avslutte mesterskapet, hvis dere skjønner hva jeg mener. Men hva kan jeg si. Jeg la alt igjen på banen og jeg ga alt, som alltid, sier Bolt på en Snapchat-melding lagt ut natt til søndag.

I videoklippet ligger Bolt på en massasjebenk og får behandling for skaden.

– Jeg vil takke alle som kom for å se og støtte, jeg beklager at jeg ikke fikk tatt farvel, sier Bolt. Han opplyste også om at han vil være på stadion søndag for å si takk og farvel.

Forbanna lagkamerat

Alt lå til rette for at Bolt skulle avslutte karrieren med nok en medalje da han skulle løpe sitt aller siste løp i noensinne.

Men slik ble det ikke. Karrieren ble avsluttet på verst tenkelig vis. På ankeretappen under 4x100 meter stafett ble Jamaicaneren skadet. Han ble liggende på oppløpssiden, og kom seg aldri til mål. Til slutt fikk han hjelp av lagkameratene til å komme seg av banen.

Lagkamerat Yohan Blake raser mot arrangøren, som han mener holdt løperne for lenge i oppvarmingsområdet, der det var for kaldt.

– Det er en tragedie å se en legende som han ende sin karriere på den måten, sier Blake til NRK.

– Jeg tror det påvirker alt. Det er der vi hviler og varmer opp. Jeg liker det ikke. Bolt sa noe om det til en av guttene. Dette gjør meg trist både som venn og lagkamerat, sier Blake.

Usain Bolt

STØTTE: Bolt fikk hjelp av lagkameratene til å komme seg av banen.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

– Våre hjerter er knust, og ville ikke at det skulle ende som dette. Men ting skjer. Vi ville gi han og fansen en god oppvisning. London er også på en måte hans andre hjem, sier lagkamerat Omar McLeod.

Også USAs Justin Gatlin, som tok gullet på 100 meter, mener det samme som Blake.

– Når alle seremoniene var her på stadion, sto vi og ventet. Vi tok av oss klærne for tidlig, og det gjorde musklene stramme. Det var kald vind der ute som kom inn til oss. Så mange ble for kalde, sier han.

Storbritannia vant på hjemmebane

Storbritannia tok VM-gullet på hjemmebane med tiden 37,52. USA ble nummer to, mens Japan sikret bronsen. Jamaica lå ikke veldig godt an ved den siste vekslingen, og Bolt måtte ha levert en veldig sterk avslutning om han skulle hatt mulighet til å sikre gullet.

– I sine glansdager kunne Bolt ha hentet hjem gullet her. I dag tror jeg kanskje det kunne ha vært i meste laget, selv om han hadde vært frisk helt frem til mål, sier NRKs Vebjørn Rodal.

– Dette er verst tenkelig måte å avslutte karrieren på! Han ligger der skadet, mens britene overrasker og tatt gullet, sa NRKs kommentator Jann Post.

Usain Bolt

SKADET: Her går det galt for Usain Bolt i sitt aller siste løp.

Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Siste nytt

 • Mowinckel inn til sjetteplass

  Ragnhild Mowinckel leverte karrierebeste i fredagens verdenscuprenn i utfor. I Cortina endte hun på sjetteplass, 1,07 bak italienske Sofia Goggia, som vant på hjemmebane.

  Lindsey Vonn ble nummer to, mens Mikaela Shiffrin ble treer.

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: Marco Trovati / AP
 • Lett match for Nadal

  Topprangerte Rafael Nadal fikk en enkel jobb i tredje runde av Australian Open. Spanjolen slo bosnieren Damir Dzumhur i strake sett med sifrene 6-1, 6-3, 6–1.

  Rafael Nadal
  Foto: Saeed Khan / AFP
 • Kjempeledelse på Lundby

  Maren Lundby utklasset konkurrentene i 1. omgang av verdenscuprennet i Zao fredag formiddag norsk tid.

  Hun hoppet 101,5 meter, og leder med 19,3 poeng på nummer to, Chiara Hölzl fra Østerrike. Verdenscuptoer Katharina Althaus hopper ikke i Zao.

  Maren Lundby

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
VM skiflyging: Kvalifisering
V-cup skøyter: 500 m menn
Vinterstudio
Vinterstudio