NRK Meny
Normal

USA vil bruke muskler mot Norge

De amerikanske ishockeyspillerne satser på å nå langt i OL. I kveld kan Norge ødelegge for NHL-stjernene.

Ryan Malone scorer for USA i Vancouver

Ryan Malone scorer for USA i Vancouver.

Foto: Kevork Djansezian / Scanpix/Reuters

I første kamp vant USA 3-1 over Sveits. Norge tapte 8-0 for Canada, men det betyr ikke at amerikanerne tar lett på oppgaven.

Rå muskelkraft

Ifølge taktikken som trener-teamet har lagt er planen er enkel. Amerikaneren skal bruke rå muskelkraft.

– Vi så at vi var litt mindre enn sveitserne, så vi må nå bare være sikre på at vi går ut på isen og kjemper og gjør det vanskelig for motstanderen vår, sier Ryan Malone som spiller for Tampa Bay Ligthtning i NHL.

USA la merke til den norske laget mot Canada og keeper Ryan Miller som slapp inn et mål mot Sveits i USAs første kamp, vil få tillit mot Norge i kveld.

Må spille opp mot sitt beste

– Jeg likte den første perioden til Norge, men de fikk det litt vanskeligere i den andre. De spilte bra og har en bra taktikk, så vi må spille opp mot vårt beste for å vinne, sier keeperkjempen Ryan Miller fra NHL-klubben Buffalo Sabres.

– Vi kan ikke ta lett på kampen mot Norge. Vi må spille på vårt beste for å få med oss poengene, sier en av målskårerne fra den første kampen, David Backes fra St. Louis Blues.

Skrøder ute

For Norges del må de stille uten sin kanskje beste løper. Mot Canada fikk Per-Åge Skrøder seg en smell i ankelen som kan sette han ut av spill hele våren.

Modo-spilleren er en av de mest profilerte spillerne på det norske laget og hans exit fra turneringen vil bety er en stor svekkelse spesielt for angrepsspillet.

Skrøder er den andre nordmannen som blir skadet og ikke kan spille mer i OL.
Morten Ask måtte trekke seg fra troppen i forrige uke på grunn av en skulderskade han fikk i oppkjøringskampen mot University of British Columbia.

Grotnes fikk krampe

Den norske keeperen Pål Grotnes har slitt med skade i forkant av OL-turneringen og måtte også forlate banen med skadesymtomer, men det skal ikke være fare for hans videre deltagelse i OL.

– Han begynte å få kramper i beina utover kampen og synes at det var vanskelig å fortsette. Han spilte veldig mye og hadde veldig mye å gjøre. Han ble svett i en varm hall og det er slike ting som spiller inn selv om han hadde forebygget det med å ta salt og væske. Derfor valgte vi å sette inn en frisk og uthvilt mann istedenfor, sier Fosse.

– Pål er nok med i neste kamp, avslutter legen.

Kampen mot USA begynner klokken 21.00

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP
 • Djokovic overlegen i Wimbledon

  Novak Djokovic vant Wimbledon etter å ha smadret Kevin Anderson 3–0 i finalen.

  Sørafrikaneren var helt sjanseløs, og Djokovic tok sin første Grand Slam-seier siden 2016. Han vant med sifrene 6-2, 6-2, 7–6 (7–3)

  Novak Djokovic
  Foto: Ben Curtis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal