Hopp til innhold

USA vil bruke muskler mot Norge

De amerikanske ishockeyspillerne satser på å nå langt i OL. I kveld kan Norge ødelegge for NHL-stjernene.

Ryan Malone scorer for USA i Vancouver

Ryan Malone scorer for USA i Vancouver.

Foto: Kevork Djansezian / Scanpix/Reuters

I første kamp vant USA 3-1 over Sveits. Norge tapte 8-0 for Canada, men det betyr ikke at amerikanerne tar lett på oppgaven.

Rå muskelkraft

Ifølge taktikken som trener-teamet har lagt er planen er enkel. Amerikaneren skal bruke rå muskelkraft.

– Vi så at vi var litt mindre enn sveitserne, så vi må nå bare være sikre på at vi går ut på isen og kjemper og gjør det vanskelig for motstanderen vår, sier Ryan Malone som spiller for Tampa Bay Ligthtning i NHL.

USA la merke til den norske laget mot Canada og keeper Ryan Miller som slapp inn et mål mot Sveits i USAs første kamp, vil få tillit mot Norge i kveld.

Må spille opp mot sitt beste

– Jeg likte den første perioden til Norge, men de fikk det litt vanskeligere i den andre. De spilte bra og har en bra taktikk, så vi må spille opp mot vårt beste for å vinne, sier keeperkjempen Ryan Miller fra NHL-klubben Buffalo Sabres.

– Vi kan ikke ta lett på kampen mot Norge. Vi må spille på vårt beste for å få med oss poengene, sier en av målskårerne fra den første kampen, David Backes fra St. Louis Blues.

Skrøder ute

For Norges del må de stille uten sin kanskje beste løper. Mot Canada fikk Per-Åge Skrøder seg en smell i ankelen som kan sette han ut av spill hele våren.

Modo-spilleren er en av de mest profilerte spillerne på det norske laget og hans exit fra turneringen vil bety er en stor svekkelse spesielt for angrepsspillet.

Skrøder er den andre nordmannen som blir skadet og ikke kan spille mer i OL.
Morten Ask måtte trekke seg fra troppen i forrige uke på grunn av en skulderskade han fikk i oppkjøringskampen mot University of British Columbia.

Grotnes fikk krampe

Den norske keeperen Pål Grotnes har slitt med skade i forkant av OL-turneringen og måtte også forlate banen med skadesymtomer, men det skal ikke være fare for hans videre deltagelse i OL.

– Han begynte å få kramper i beina utover kampen og synes at det var vanskelig å fortsette. Han spilte veldig mye og hadde veldig mye å gjøre. Han ble svett i en varm hall og det er slike ting som spiller inn selv om han hadde forebygget det med å ta salt og væske. Derfor valgte vi å sette inn en frisk og uthvilt mann istedenfor, sier Fosse.

– Pål er nok med i neste kamp, avslutter legen.

Kampen mot USA begynner klokken 21.00

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal