Ble USA-helt etter straffeshow mot Russland

USAs T.J Oshie ble den store helten mot Russland da han scoret på fire av seks straffer.

APTOPIX Sochi Olympics Ice Hockey Men

T.J. Oshie ble amerikanske store helten da Russland ble slått

Foto: Julio Cortez / Ap

 • USA–Russland 3–2 (etter straffeslag)
Vladimir Putin

Vladimir Putin fikk se et russisk lag som måtte gi tapt for USA.

Foto: ALEXANDER NEMENOV / Afp

– Wow Oshie!

Ordene kommer fra NHL-proffen Mats Zuccarello Aasen på Twitter etter den høydramatiske kampen som måtte avgjøres på straffer.

Kanskje ikke så rart «Zucca» ble imponert: T.J Oshie, som tok alle seks straffene til USA, var iskaldt og hadde sitt eget show da han scoret på fire av sine seks forsøk.

Hos Russland var det Ilja Kovaltsjuk og Pavel Datsjuk som skulle gjøre det, men Oshie satte dem fullstendig i skyggen.

USA og Russland leverte en forrykende ishockeykamp som inneholdt det meste: Russlands president Vladimir Putin og de nesten 12.000 andre tilskuerne fikk se både tøffe taklinger, vakre mål og mye dramatikk.

Overtallsmål

Det ble imidlertid en målløs åpningsperiode hvor lagene ikke våget å ta noen sjanser på å blottlegge seg. Begge lagene fikk brukt fysikken sin, og taklingene kom tett.

I midtperioden løsnet det også i målprotokollen. Pavel Datsjuk sendte OL-vertene i føringen med 1–0.

Amerikanerne ville ha videogjennomgang av episoden, men det var ingen tvil om at pucken var over mållinjen. Datsjuk skar gjennom mellom to amerikanerne etter en flott frispilling av Andrej Markov.

USA utnyttet et overtallsspill til å utligne til 1–1. Cam Fowler skrenset pucken inn bak Sergej Bobrovskij med skøyta, men etter en ny videotitt godkjente dommeren målet.

Patrick Kane, den store amerikanske stjernen, hadde regien da han serverte Joe Pavelski til amerikansk 2-1-ledelse, igjen i overtall. Russerne tok seg imidlertid inn i kampen igjen da det var deres tur til å utnytte et overtall. Nok en gang var Datsjuk frampå etter pasning fra Markov.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Oshie

T.J Oshie ble gratulert etter det sjette og avgjørende straffeslaget.

Foto: MARK BLINCH / Reuters

Annullert

Russerne trodde de hadde tatt ledelsen 3-2, men for tredje gang måtte dommerne ty til videoopptak. Den viste at målet var ute av stilling, og scoringen ble ikke godkjent.

Kampen var viktig med tanke på hvilket av lagene som tar seieren i gruppe A og går direkte til kvartfinale.

USA ligger godt an foran det siste møtet mot Slovenia, mens Russland med sitt ene poeng fra kampen kan bli beste gruppetoer. Først mål Slovakia slås i den siste gruppespillkampen søndag.

Det er snart 34 år siden Miracle on Ice utspant seg i Lake Placid-OL da et ungt USA-laget banket mektige Sovjetunionen.

Siden har ishockeyoppgjør mellom amerikanere og russere alltid vært noe spesielt.

Sportsnyheter

kkW971HxHEc

Danmark videre i EM: – Noe av det største jeg har vært med på

Det ble en thrilleravslutning i EMs gruppe B mandag kveld. Lenge var det helt åpent hvilke lag som ville knipe andre-, tredje- og fjerdeplassen, men til slutt var det Danmark som kunne juble for sikkert avansement.

Slik reagerte Hareide da Eriksen falt om: – Hva f*** skjedde nå?

Alt lå til rette for en hyggelig kveld med dansk EM-fotball på skjermen. Det ble i stedet en av Åge Hareides verste dager.

Siste nytt

 • Belgisk seier ga svensk EM-jubel

  Belgias 2-0-seier over Finland i EM betyr at Sverige er klar for åttedelsfinale allerede før siste gruppekamp. Svenskene møter Polen i sin siste gruppekamp onsdag, men det oppgjøret blir ikke lenger et være eller ikke være i turneringen for «söta bror». Det sørget Østerrike og Belgia for mandag. Sverige blir nemlig dårligst nummer tre i gruppe E, og med fire poeng etter to kamper plasserer det blågule mannskapet seg uansett foran Ukraina og Finland på treertabellen.

  Sverige
  Foto: Anatoly Maltsev / AP
 • Finland med tynt håp

  Finland var avhengig av minst ett poeng for å være garantert plass i åttedelsfinalene, og hvittrøyene holdt lenge unna for det belgiske presset. Men etter flere sjanser, og én annullering, måtte Finland og keeper Lukas Hradecky kapitulere. Thomas Vermaelen headet i stanga, og Hradecky rakk ikke annet enn å bokse ballen inn i eget mål. Drøyt fem minutter senere satte Romelu Lukaku inn 2-0, og dermed henger det finske håpet i en tynn tråd.

 • Hegerberg får dansk spisskollega

  Den danske fotballprofilen Signe Bruun forlater Paris Saint-Germain og blir spisskollega med Ada Hegerberg i Lyon.

  Det melder Lyon på sine nettsider. Bruun har signert en toårskontrakt med sin nye arbeidsgiver. 23-åringen har spilt for PSG siden 2018.

  Lyon har vært den dominerende klubben i europeisk kvinnefotball i en årrekke. Sist sesong ble imidlertid Hegerberg og lagvenninnene vippet ned fra tronen i hjemlandet av nettopp PSG.

  I mesterligaen ble det exit i kvartfinalen, også det mot PSG.

  Signe Bruun spilte tidligere for Fortuna Hjørring i fire sesonger. Hun står med 13 landskamper.

  Sammen med Bruun har også den nederlandske midtbanespilleren Daniëlle van de Donk og den chilenske keeperen Christiane Endler. Van de Donk har signert en toårskontrakt, mens Endler har kontrakt til juni 2024.

  Spain Soccer Women's Champions League
  Foto: Clive Brunskill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal