Hopp til innhold

Ble USA-helt etter straffeshow mot Russland

USAs T.J Oshie ble den store helten mot Russland da han scoret på fire av seks straffer.

APTOPIX Sochi Olympics Ice Hockey Men

T.J. Oshie ble amerikanske store helten da Russland ble slått

Foto: Julio Cortez / Ap

 • USA–Russland 3–2 (etter straffeslag)
Vladimir Putin

Vladimir Putin fikk se et russisk lag som måtte gi tapt for USA.

Foto: ALEXANDER NEMENOV / Afp

– Wow Oshie!

Ordene kommer fra NHL-proffen Mats Zuccarello Aasen på Twitter etter den høydramatiske kampen som måtte avgjøres på straffer.

Kanskje ikke så rart «Zucca» ble imponert: T.J Oshie, som tok alle seks straffene til USA, var iskaldt og hadde sitt eget show da han scoret på fire av sine seks forsøk.

Hos Russland var det Ilja Kovaltsjuk og Pavel Datsjuk som skulle gjøre det, men Oshie satte dem fullstendig i skyggen.

USA og Russland leverte en forrykende ishockeykamp som inneholdt det meste: Russlands president Vladimir Putin og de nesten 12.000 andre tilskuerne fikk se både tøffe taklinger, vakre mål og mye dramatikk.

Overtallsmål

Det ble imidlertid en målløs åpningsperiode hvor lagene ikke våget å ta noen sjanser på å blottlegge seg. Begge lagene fikk brukt fysikken sin, og taklingene kom tett.

I midtperioden løsnet det også i målprotokollen. Pavel Datsjuk sendte OL-vertene i føringen med 1–0.

Amerikanerne ville ha videogjennomgang av episoden, men det var ingen tvil om at pucken var over mållinjen. Datsjuk skar gjennom mellom to amerikanerne etter en flott frispilling av Andrej Markov.

USA utnyttet et overtallsspill til å utligne til 1–1. Cam Fowler skrenset pucken inn bak Sergej Bobrovskij med skøyta, men etter en ny videotitt godkjente dommeren målet.

Patrick Kane, den store amerikanske stjernen, hadde regien da han serverte Joe Pavelski til amerikansk 2-1-ledelse, igjen i overtall. Russerne tok seg imidlertid inn i kampen igjen da det var deres tur til å utnytte et overtall. Nok en gang var Datsjuk frampå etter pasning fra Markov.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Oshie

T.J Oshie ble gratulert etter det sjette og avgjørende straffeslaget.

Foto: MARK BLINCH / Reuters

Annullert

Russerne trodde de hadde tatt ledelsen 3-2, men for tredje gang måtte dommerne ty til videoopptak. Den viste at målet var ute av stilling, og scoringen ble ikke godkjent.

Kampen var viktig med tanke på hvilket av lagene som tar seieren i gruppe A og går direkte til kvartfinale.

USA ligger godt an foran det siste møtet mot Slovenia, mens Russland med sitt ene poeng fra kampen kan bli beste gruppetoer. Først mål Slovakia slås i den siste gruppespillkampen søndag.

Det er snart 34 år siden Miracle on Ice utspant seg i Lake Placid-OL da et ungt USA-laget banket mektige Sovjetunionen.

Siden har ishockeyoppgjør mellom amerikanere og russere alltid vært noe spesielt.

Siste nytt

 • Alcaraz viser kjempeform – klar for semifinale

  Carlos Alcaraz er enn så lenge i rute til å forsvare tittelen i Masters1000-turneringen Miami Open. Torsdag slo han amerikanske Taylor Fritz i kvartfinalen.

  Det gjorde den 19 år gamle verdenseneren med settsifrene 6-4, 6-2. Spanjolen danket dermed ut det siste hjemmehåpet i turneringen i Miami. Fra før har Tommy Paul lidd samme skjebne. Begge de to amerikanerne bor i Florida.

  Torsdagens møte var det første mellom Alcaraz og Fritz.

  – Jeg spiller mot den beste i verden, så man kan ikke misse egen serve i åpningen av hvert sett. Han gir deg ingenting gratis, sa Fritz etter tapet. (NTB)

  Miami Open Tennis
  Foto: Jim Rassol / AP
 • Wolfsburg blir Arsenals motstander i CL-semifinalen

  Wolfsburg er semifinaleklar i kvinnenes mesterliga i fotball etter 1-1 hjemme mot Paris Saint-Germain. I neste dobbeltkamp venter Arsenal.

  Tyskerne vant det første oppgjøret i Frankrikes hovedstad og gikk videre med 2-1 sammenlagt. Resultatet kunne vært enda bedre for Wolfsburg, men tross enorme sjanser ble det bare med Alexandra Popps ene scoring i returmøtet. (NTB)

  vcOF0kVW2VU
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Island sparket landslagssjefen

  Arnar Vidarsson er ferdig som trener for Islands herrelandslag i fotball. Han mistet jobben få dager etter at Liechtenstein ble slått 7-0.

  Seieren i EM-kvalifiseringen var ikke nok til å overbevise forbundsstyret. Island startet mesterskapsjakten med å tape 0-3 borte mot Bosnia-Hercegovina.

  – Dette er selvsagt en vanskelig avgjørelse, men vi mener det er riktig og nødvendig. Arnar har gjort mange gode ting, og han fortjener ros for jobben han har gjort under ofte vanskelige forhold. Nå starter vi arbeidet med å finne en erstatter, sier Islands fotballpresident Vanda Sigurgeirsdottir i en uttalelse.

  Vidarsson tok over som landslagssjef etter Erik Hamrén i desember 2020. (NTB)

  iCmzfHoJs7Y
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste