USA overrasket stort og vant

Jen Boss og April Ross sto for en av sportens største overraskelser da de vant Grand Slam-turneringen i sandvolleyball i Stavanger.

 

Jennifer Boss og April Ross
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Det amerikanske paret var seedet som nummer 29. Aldri i verdensseriens 15-årige historie har et så lavt rangert par vunnet en turnering.

I finalen brukte de 44 minutter på å beseire de kinesiske toppspillerne Tian Jia og Wang Jie 2-0 (21-14, 21-12).

- Utrolig, men ikke uventet, sa 29-årige Boss noe selvmotsigende etter kampen.

Ingen norsk suksess

Amerikanerne spilte sin 11. kamp i Vågen. De måtte gjennom amerikansk kvotekvalifisering, deretter kvalifisering for hovedturneringen og så tøffe kamper i selve turneringen.

De tapte sine to første puljekamper, men slo voldsomt tilbake med seks seirer på rad. Tian og Wang topper tross finaletapet poengstillingen i verdensserien.

For de norske parene ble ikke turneringen på hjemmebane noen stor suksess. Kathrine Maaseide/Susanne Glesnes tok riktignok en fullt godkjent 9.-plass, men Nila Håkedal/Ingrid Tørlen ble i likhet med Eydis Dalen/Kristine Wiig utslått i puljespillet og endte på delt 25.-plass.

Siste nytt

 • Norsk turner til VM-finale

  Sofus Heggemsnes kvalifiserte seg til mangekampfinalen i VM i turn i Japan. Heggemsnes endte på en 19. plass i kvalifiseringen med en poengsum på 80,498.

  Herrenes mangekampfinale er på fredag.

  Team Tokyo OL 2020. Sofus Heggemsnes
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Avblåser nytt møte

  Torsdagens møte mellom hoppsjef Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund blir ikke noe av.

  Det opplyser Bråthens advokat Marit Håvemoen til NTB. Bråthen bekrefter overfor NRK at han ikke skal i møte torsdag.

  Etter sist ukes drøftelsessamtaler var partene enige om et nytt møte torsdag for at Bråthen skulle få gi kommentarer til diverse dokumenter som i etterkant ble oversendt fra Norges Skiforbunds (NSF) advokater, forklarer Håvemoen.

  «Det er meldt tilbake til NSFs advokater at det ikke er nødvendig med et slikt møte, men at Bråthen vil inngi skriftlige kommentarer i løpet av uken», skriver Håvemoen i en SMS til NTB.

  Håvemoen opplyser også at det er gitt beskjed om at «Bråthen gjerne stiller i et møte senere hvis NSF ønsker det etter å ha gjennomgått den skriftlige tilbakemeldingen».

  Sist torsdag satt Bråthen i et 3,5 timer langt møte med skiforbundet og uttalte etterpå at han fikk snakket godt ut. Et drøftelsesmøte kan være første skritt på veien i en oppsigelsesprosess.

  – Vi vil forelegge resultatene av utredning og undersøkelser og forhold som kan utgjøre grunnlaget for å avslutte arbeidsforholdet med Clas Brede Bråthen, sa skiforbundets advokat Nina G. Sandnes til NTB før møtet sist uke.

  Hun har foreløpig ikke hatt anledning til å svare på NTBs henvendelser onsdag.

  Clas Brede Bråthen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Bruce ferdig i Newcastle

  Steve Bruce er ikke lenger hovedtrener for Newcastle.

  Det opplyser klubben i en pressemelding.

  Newcastle opplyser at avgjørelsen er tatt i fellesskap og at jakten på ny trener er iverksatt.

  Klubben ble sist uke kjøpt opp av det saudiarabiske oljefondet. Flere medier har meldt at de ønsker en mer merittert trener.

  Newcastle ligger på 18. plass etter åtte serierunder med kun tre poeng. Graeme Jones leder laget i helgens kamp mot Crystal Palace.

  FILE PHOTO: Pre Season Friendly - Hibernian v Newcastle United
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal