USA og Brasil til sandvolleyfinalen

Finalelagene i sandvolleyball for herrer ble klare onsdag. Det blir USA og Brasil, men det var nesten forutbestemt.

Philip Dalhauser
Foto: SERGIO MORAES / REUTERS

De regjerende verdensmesterne fra USA feide motstanderne fra Georgia av banen 21-11, 21-13.

Overlegen seier

Amerikanerne Todd Rogers og Philip Dalhauser hadde ingen problemer med å slå overraskelseslaget Renato Gomes/Jorge Terceiro som spiller for Georgia. Kampen varte bare i 42 minutter og er en av de korteste som har blitt spilt under mesterskapet.

Gomes og Terceiro er opprinnelig fra Brasil.

I finalen venter nok et par med brasilianere, men det var klart allerede før semifinalen.

OL-mesterne tapte

Marcio Araujo (h) og Fabio Magalhaes

Magalhaes og Arujo.

Foto: CARLOS BARRIA / REUTERS

I onsdagens andre semifinale møttes nemlig de brasilianske lagene Ricardo Santos/Emanuel Rego og Marcio Araujo/Fabio Magalhaes.

Det første settet var meget jevnt, men Arujo og Magalhaes vant til slutt settet 22-20 over de regjerende OL-mesterne.

Arujo og Maghalhaes var best i det andre settet, men landsmennene på den andre siden av nettet kjempet hardt og knappet inn ledelsen mot slutten av settet. Kampen ble avgjort etter en lang duell.

Santos og Rego mente den avgjørende ballen gikk i deres favør, men dommeren var uenig og ga poenget til Arujo/Magalhaes slik at det andre settet endte 21-18.

Finalen spilles fredag.

Siste nytt

 • Kristoff dropper Giro d'Italia

  Alexander Kristoff har vært inne på tanken om Giro d'Italia-deltakelse, men nå er det klart at det ikke blir slik. Det bekrefter sykkelproffen overfor Discovery.

  Både Fabio Baldato, som er leder for UAE Emirates-laget i Giro d'Italia, og Allan Peiper, som leder laget i Tour de France, skal ha ønsket Kristoff på laget, og Discovery melder at Peiper vant fram.

  Dermed er han tilbake på den opprinnelige planen som ble lagt før sesongen, med Tour de France som hovedmål blant Grand Tour-rittene.

  Sykkel-VM landevei i Yorkshire 2019
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • OL-forbud mot utøverprotester

  Det blir fortsatt forbud mot politiske markeringer fra OL-deltakere på arenaene, på seierspallen eller under offisielle seremonier, har IOC bestemt. Det betyr at utøvere som for eksempel kneler i protest mot rasisme før sine øvelser kan bli straffet.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Neil Hall / AP
 • Ceferin: – President for ingenting

  Uefa-president Aleksander Ceferin retter et skarpt verbalt angrep mot Real Madrid-president Florentino Pérez i kjølvannet av superliga-kollapsen.

  I et intervju med den slovenske kringkasteren Pop TV kommer toppsjefen i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) med tøff kritikk av den spanske fotballtoppen.

  – Perez er president for en superliga som ikke har eksistert, og i øyeblikket er han president for ingenting, sier Ceferin.

  Pérez skulle etter planen ledet den nye europeiske superligaen. Prosjektet kollapset imidlertid da de seks engelske klubbene som skulle deltatt trakk seg tirsdag. Onsdag fulgte de tre italienske klubbene og Atlético Madrid etter.

  I intervjuet med Pop TV hevder Ceferin at han selv aldri har stått høyt i kurs hos Real Madrid-sjefen.

  – Det har stått klart for meg i lang tid at han ikke ønsker en Uefa-president som meg. Dette er bare et enda sterkere insentiv for meg til å fortsette, sier Ceferin.

  – Han vil ha en Uefa-president som adlyder ham, som hører på ham, som gjør som han vil, tilføyer han. (NTB)

  Soccer Europe Super League
  Foto: Peter Dejong / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal