USA og Brasil til sandvolleyfinalen

Finalelagene i sandvolleyball for herrer ble klare onsdag. Det blir USA og Brasil, men det var nesten forutbestemt.

Philip Dalhauser
Foto: SERGIO MORAES / REUTERS

De regjerende verdensmesterne fra USA feide motstanderne fra Georgia av banen 21-11, 21-13.

Overlegen seier

Amerikanerne Todd Rogers og Philip Dalhauser hadde ingen problemer med å slå overraskelseslaget Renato Gomes/Jorge Terceiro som spiller for Georgia. Kampen varte bare i 42 minutter og er en av de korteste som har blitt spilt under mesterskapet.

Gomes og Terceiro er opprinnelig fra Brasil.

I finalen venter nok et par med brasilianere, men det var klart allerede før semifinalen.

OL-mesterne tapte

Marcio Araujo (h) og Fabio Magalhaes

Magalhaes og Arujo.

Foto: CARLOS BARRIA / REUTERS

I onsdagens andre semifinale møttes nemlig de brasilianske lagene Ricardo Santos/Emanuel Rego og Marcio Araujo/Fabio Magalhaes.

Det første settet var meget jevnt, men Arujo og Magalhaes vant til slutt settet 22-20 over de regjerende OL-mesterne.

Arujo og Maghalhaes var best i det andre settet, men landsmennene på den andre siden av nettet kjempet hardt og knappet inn ledelsen mot slutten av settet. Kampen ble avgjort etter en lang duell.

Santos og Rego mente den avgjørende ballen gikk i deres favør, men dommeren var uenig og ga poenget til Arujo/Magalhaes slik at det andre settet endte 21-18.

Finalen spilles fredag.

Siste nytt

 • Barcelona-presidenten løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Newcastle-stjerner ut med skade

  Newcastle må klare seg uten Miguel Almirón og Allan Saint-Maximin de neste ukene. Det er et hardt slag i Premier League-klubbens kamp for å unngå nedrykk.

  Det opplyser Newcastle på sine nettsider tirsdag.

  Almirón og Saint-Maximin måtte forlate banen i lørdagens 1-1-oppgjør mot Wolves i Premier League. Paraguayaneren Almirón pådro seg en kneskade og ble byttet ut til pause, mens Saint-Maximin fikk en kjenning i lysken og var ferdigspilt tidlig i den andre omgangen.

  Allan Saint-Maximin
  Foto: Alex Pantling / AP
 • Tromsø hentet spiss fra HamKam

  Måltyven Moses Ebiye forlater HamKam til fordel for Tromsø foran den kommende fotballsesongen.

  Det bekrefter eliteserieklubben på sine nettsider tirsdag. Ebiye har undertegnet en avtale som strekker seg ut 2022-sesongen.

  Moses startet forrige sesong i Lillestrøm i 1. divisjon, men gikk til HamKam i fjor sommer. Totalt ble det seks scoringer og to målgivende pasninger i 2020.

  qzjdEV7UE7M
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal