NRK Meny
Normal

USA og Brasil til sandvolleyfinalen

Finalelagene i sandvolleyball for herrer ble klare onsdag. Det blir USA og Brasil, men det var nesten forutbestemt.

Philip Dalhauser
Foto: SERGIO MORAES / REUTERS

De regjerende verdensmesterne fra USA feide motstanderne fra Georgia av banen 21-11, 21-13.

Overlegen seier

Amerikanerne Todd Rogers og Philip Dalhauser hadde ingen problemer med å slå overraskelseslaget Renato Gomes/Jorge Terceiro som spiller for Georgia. Kampen varte bare i 42 minutter og er en av de korteste som har blitt spilt under mesterskapet.

Gomes og Terceiro er opprinnelig fra Brasil.

I finalen venter nok et par med brasilianere, men det var klart allerede før semifinalen.

OL-mesterne tapte

Marcio Araujo (h) og Fabio Magalhaes

Magalhaes og Arujo.

Foto: CARLOS BARRIA / REUTERS

I onsdagens andre semifinale møttes nemlig de brasilianske lagene Ricardo Santos/Emanuel Rego og Marcio Araujo/Fabio Magalhaes.

Det første settet var meget jevnt, men Arujo og Magalhaes vant til slutt settet 22-20 over de regjerende OL-mesterne.

Arujo og Maghalhaes var best i det andre settet, men landsmennene på den andre siden av nettet kjempet hardt og knappet inn ledelsen mot slutten av settet. Kampen ble avgjort etter en lang duell.

Santos og Rego mente den avgjørende ballen gikk i deres favør, men dommeren var uenig og ga poenget til Arujo/Magalhaes slik at det andre settet endte 21-18.

Finalen spilles fredag.

Siste nytt

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Tøff VM-trekning for ishockeygutta

  Norge skal spille i gruppe B i neste ishockey-VM i Slovakia. Ishockeygutta skal ut mot Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia.

  – En tøff gruppe sett med norske øyne, med VM-vinnerne fra Sverige og tapende finalist Sveits, var landslagssjef Petter Thoresens reaksjon overfor NTB etter at gruppefordelingen ble klar.

  VM i ishockey 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal