Hopp til innhold

Knapp ledelse til USA

USA leder med kun ett poeng over Europa etter første dag av Solheim Cup i Sverige.

Suzann Pettersen og Sophie Gustafson på Europalaget

Suzann Pettersen og Sophie Gustafson på Europalaget.

Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX / SCANPIX

De amerikanske golfstjernene så ut til å få en kjempestart på årets Solheim Cup, men Europa kjempet seg tilbake mot slutten av fourball-kampene.

Vraket Pettersen

Etter første dag av den prestisjefylte turneringen, leder USA 4,5-3,5. Suzann Pettersen ble overraskende vraket av kaptein Helen Alfredsson til fourballen etter å ha skaffet Europa et halvt poeng i sin foursome-kamp i tospann med Sophie Gustafson.

Tutta har vært den beste europeiske spilleren på LPGA-touren i år, og mange trodde hun ville få spille alle fem kampene. Men Alfredsson var ikke fornøyd med den norske jentas spill i åpningskampen.

Kontrollerte

Lenge så det ut som om USA skulle feste grepet på konkurransen allerede under ettermiddagens fourball da de dominerte fullstendig og ledet alle fire kampene. Men europeerne skjerpet seg etter hvert og fikk til slutt en seier og to uavgjort. Det var ikke enkle spilleforhold for golfstjernene.

Vinden skapte utfordringer for Suzann Pettersen og co. under formiddagskampene, og senere på dagen kom også et voldsomt regnvær som spillerne måtte slite med gjennom nesten hele fourballen.

- Det har vært en tøff dag med vind, regn og kaldt vær. Vi lå under nesten hele kampen, men kjempet hardt og ga aldri opp, sa Annika Sorenstam, som har tatt flest poeng i Solheim Cups historie. Også lørdag og søndag er det ventet regn og mye vind.

Mange følger Tutta

Det dårlige været la ikke noen demper på stemningen blant tilskuerne på Halmstad Golfklubb. Spillerne ble møtt med stor jubel ved hver tee. Arrangørene regner med at det vil være totalt 90.000 golfinteresserte til stede i løpet av helgen, billettsalget er satt til 30.000 per dag. '

Mange av dem heier også på Tutta. Rundt 1000 mennesker fulgte henne gjennom 18 hull i foursome-kampen, og mange av dem var norske.

Solheim Cup fortsetter med fire foursome- og fire fourball-kamper lørdag. I foursome er det to spillere på hvert lag som slår ballen annenhver gang. I fourball spiller de med hver sin ball, hvor det beste resultatet blir tellende som parets score for hvert hull. Turneringen avsluttes med enkeltkamper søndag. Det kjempes om totalt 28 poeng. USA er regjerende mester.

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal