NRK Meny
Normal

Knapp ledelse til USA

USA leder med kun ett poeng over Europa etter første dag av Solheim Cup i Sverige.

Suzann Pettersen og Sophie Gustafson på Europalaget

Suzann Pettersen og Sophie Gustafson på Europalaget.

Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX / SCANPIX

De amerikanske golfstjernene så ut til å få en kjempestart på årets Solheim Cup, men Europa kjempet seg tilbake mot slutten av fourball-kampene.

Vraket Pettersen

Etter første dag av den prestisjefylte turneringen, leder USA 4,5-3,5. Suzann Pettersen ble overraskende vraket av kaptein Helen Alfredsson til fourballen etter å ha skaffet Europa et halvt poeng i sin foursome-kamp i tospann med Sophie Gustafson.

Tutta har vært den beste europeiske spilleren på LPGA-touren i år, og mange trodde hun ville få spille alle fem kampene. Men Alfredsson var ikke fornøyd med den norske jentas spill i åpningskampen.

Kontrollerte

Lenge så det ut som om USA skulle feste grepet på konkurransen allerede under ettermiddagens fourball da de dominerte fullstendig og ledet alle fire kampene. Men europeerne skjerpet seg etter hvert og fikk til slutt en seier og to uavgjort. Det var ikke enkle spilleforhold for golfstjernene.

Vinden skapte utfordringer for Suzann Pettersen og co. under formiddagskampene, og senere på dagen kom også et voldsomt regnvær som spillerne måtte slite med gjennom nesten hele fourballen.

- Det har vært en tøff dag med vind, regn og kaldt vær. Vi lå under nesten hele kampen, men kjempet hardt og ga aldri opp, sa Annika Sorenstam, som har tatt flest poeng i Solheim Cups historie. Også lørdag og søndag er det ventet regn og mye vind.

Mange følger Tutta

Det dårlige været la ikke noen demper på stemningen blant tilskuerne på Halmstad Golfklubb. Spillerne ble møtt med stor jubel ved hver tee. Arrangørene regner med at det vil være totalt 90.000 golfinteresserte til stede i løpet av helgen, billettsalget er satt til 30.000 per dag. '

Mange av dem heier også på Tutta. Rundt 1000 mennesker fulgte henne gjennom 18 hull i foursome-kampen, og mange av dem var norske.

Solheim Cup fortsetter med fire foursome- og fire fourball-kamper lørdag. I foursome er det to spillere på hvert lag som slår ballen annenhver gang. I fourball spiller de med hver sin ball, hvor det beste resultatet blir tellende som parets score for hvert hull. Turneringen avsluttes med enkeltkamper søndag. Det kjempes om totalt 28 poeng. USA er regjerende mester.

Siste nytt

 • Seier for Sagosen og PSG

  Sander Sagosens klubb Paris-Saint Germain leverte en glimrende 1. omgang og vant den første kvartfinalen i mesterligaen over polske Kielce 34-28. Til pause ledet laget hele 22-10. Sagosen noterte seg med to scoringer.

  HANDBALL-FRA-D1-MONTPELLIER-PARIS
  Foto: SYLVAIN THOMAS / AFP
 • Tap for ishockeylandslaget

  Etter gårsdagens seier for det norske ishockeylandslaget mot Sveits slo i dag sveitserne tilbake og vant 3–0.

  Neste helg vil det norske laget spille to kamper mot Hviterussland som en siste oppkjøring til VM i Danmark i mai.

  Switzerland Hockey
  Foto: Samuel Golay / AP
 • Tredje strake remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte sin tredje strake remis i Shamkir-turneringen i sjakk i Aserbajdsjan.

  Han møtte hjemmehåpet Rauf Mamedov med svarte brikker lørdag.

  I morgen møter Carlsen Timour Radjabov i turneringen som avsluttes neste helg.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal