Talte Trump midt imot, så ble hun kåret til VMs beste

LYON/OSLO (NRK): Megan Rapinoe vurderer å skaffe seg gulltann etter å ha blitt kåret til VMs beste spiller. Men å dra til Det hvite hus for å markere VM-gullet, er fortsatt helt uaktuelt.

Rapoine

GULLBALLEN: Megan Rapoine ble kåret til mesterskapets beste spiller av FIFA.

Foto: David Vincent / AP

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg burde vel skaffe meg en gulltann nå, ler Rapinoe når hun snakker med NRK om at hun ble kåret til VMs beste spiller.

Etter kampslutt pekte FIFA ut den frittalende angrepsspilleren til turneringens beste spiller, men selv hadde 34-åringen aldri sett for seg å stå igjen med gullballen før mesterskapet startet.

– Jeg hadde aldri forventet det. Jeg snakket med Alex (Morgan) før åpningskampen om at vi måtte sørge for at en av oss i angrepstrioen skulle sitte igjen med gullballen, men jeg trodde det skulle bli hun, for hun scorer hele tiden, fortsatte Rapinoe.

I finalen søndag kveld skapte en frisk Rapinoe flere muligheter for de hvitkledde, og da dommer Stephanie Frappart pekte på krittmerket etter å ha kommunisert med VAR-rommet og sett TV-bildene, var 34-åringen iskald da hun sendte USA i ledelsen etter en drøy time fra straffemerket.

Og da Rose Lavelle doblet ledelsen 20 minutter før fulltid, etter en vanvittig individuell prestasjon, så USA seg aldri seg tilbake, og kunne slippe jubelen løs og storme banen fem minutter på overtid.

Tviler på invitasjon til Det hvite hus

Tidligere i mesterskapet har Rapinoe uttalt at dersom USA blir verdensmester og invitert til Det hvite hus og Donald Trump, ville hun ikke være med.

Trump svarte på sin Twitter-konto at «Megan burde vinne før hun snakker» og «Megan ikke burde være respektløs mot landet, Det hvite hus eller flagget».

Den ferske verdensmesteren står fortsatt på at hun ikke skal i Det hvite hus, men nå tviler hun på om vinnerlaget blir invitert til Det hvite hus i det hele tatt.

– Vi får se om invitasjonen fortsatt står eller om den er trukket tilbake, smiler Rapinoe i pressesonen etter kampslutt.

Mye tyder på at ingen på laget kommer til å takke ja til en Trump-invitasjon.

– Jeg tror ikke laget vårt kommer til å gjøre det. Vi tror ikke på de samme ting som ham. Jeg kommer definitivt ikke til å dra dit, ingen sjanse. Men jeg kan ikke snakke for alle, sa reservekeeper Ashlyn Harris til det svenske nyhetsbyrået TT.

Enorme USA – muligheter

Etter en sjansefattig start i varmen i Lyon, hvor ingen av lagene klarte å spille seg frem til de store mulighetene, tok USA omsider tok grep om kampbildet, og spilte seg frem til flere store målsjanser.

Men Nederlands sisteskanse, Siri van Veenendal, vartet opp med den ene klasseredningen etter den andre, og holdt Nederland inne i kampen.

Etter pause fortsatte USA å presse på i jakten på den forløsende scoringen, og en halvtime før fulltid pekte dommer Stephanie Frappart på straffemerket etter å ha sett TV-bildene på nytt.

Megan Rapinoe skrittet opp og sendte USA iskaldt i ledelsen, og selv ikke van Veenendal kunne forhindre Rapinoe i å score sitt sjette mål i VM.

Lavelle doblet ledelsen

Og ti minutter senere doblet Rose Lavelle ledelsen. 24-åringen tok seg ballen nærmest fra midtsirkelen og hele veien frem til sekstenmeteren, før hun plasserte ballen bak en sjanseløs van Veenendal.

Etter 2-0-scoringen sendte Nederland flere spillere i angrep i håp om redusering, men klarte aldri å mobilisere en sluttspurt, og dermed vant USA sitt andre VM-gull på rad og fjerde VM-gull gjennom tidene.

Siste nytt

 • Raudt kort til Svensson

  AZ Alkmaars Jonas Svensson blei utvist etter berre 28 minutt i AZs europaligakamp motPartizan Beograd. Men AZ leia kampen 1-0.

  Svensson var berre ein av mange nordmenn på bana eller benken i europaligaen i kveld. 10 norske spelarar var i troppen til utanlandske klubbar.

  Jonas Svensson rødt kort
  Foto: Marko Djurica / Reuters
 • Narvik med historisk seier

  Narvik vant sin første kamp i eliteserien i ishockey noensinne da Stjernen ble slått 2-0 torsdag.

  De satte inn 1-0 fem minutter før slutt. Wade Murphy scoret på pasning fra Viktor Jornevik. Seinere økte hjemmelaget til 2-0. (NTB)

  Narvik har en seier og to tap.

  I kveldens andre kamp tok Frisk Asker sin andre strake seier med 2-1 over Manglerud Star.

  Narvik Arctic Eagles og Ringerike Panthers
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Klar siger for Arsenal

  Arsenal slo Eintracht Frankfurt 3-0 borte i sin første europaligakamp.Joe Wilock scora før pause, Bukayo Saka og Pierre-Emerick Aubameyang heilt mot slutten, etter at Eintrachts Dominik Kohr vart utvist.

  Celtic greidde 1-1 borte mot Rennes, men fekk Bayo utvist i dei siste minutta.

  I Rosenborgs gruppe slo PSV Eindhoven Sporting 3-2.

  FC København opna turneringa med 1-0 over Lugano.

  Pierre-Emerick Aubameyang
  Foto: Michael Probst / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal