Hopp til innhold

Uruguays superduo senket Portugal: – De er VMs beste spisspar

Luis Suárez og Edinson Cavani herjet med Portugal, og sendte Cristiano Ronaldo ut av VM.

GLEDESTÅRER: Edinson Cavani gråt av glede etter å ha senket Portugal.

Laster innhold, vennligst vent..

Før kampen omtalte NRKs ekspert, Carl-Erik Torp, Suárez og Cavani som VMs beste spisspar. De trengte bare seks minutter av kampen mot Portugal for å underbygge den påstanden.

Cavani mottok ballen på høyre side, og slo en plettfri pasning tvers over banen til Suarez. Deretter stormet Cavani inn i feltet, og stanget Suárez' innlegg rett i mål.

– Det er en helt makeløs scoring. De setter hverandre opp, og vet hvor de har hverandre. Det er så høy kvalitet og presisjon, sa Torp etter scoringen.

Cavani slo til igjen

Men Portugal skulle slå tilbake. Ut fra pause var de raske ved et hjørnespark, og satte det velorganiserte Uruguay ut av spill. De tok den kort før Uruguay var skikkelig på plass, og svingte ballen inn. Pepe fikk stå helt alene, og stange ballen i mål.

Det var det første målet Uruguay har sluppet inn i dette mesterskapet.

Da våknet Cavani til live igjen. Et langt utspill landet hos Rodrigo Bentancur, som fant Cavani. Han avsluttet på første berøring, med et utsøkt skudd som skrudde seg i mål i det lengste hjørnet.

– Cavani har vært en av de aller beste spissene i dette mesterskapet. Alt han gjør er så destillert og rent, sa NRKs ekspertkommentator Lise Klaveness etter det andre målet.

Ut med skade

Så slo ulykken til. Cavani måtte hjelpes av banen av Cristiano Ronaldo, og haltet seg til sidelinjen.

Cavani og Ronaldo

HJELP: Cavani måtte hjelpes av banen av Ronaldo

Foto: Odd Andersen / AFP

Der ga han tydelig tegn til benken om at han måtte byttes ut, noe han fikk innvilget. Det er fortsatt uklart hva som er status for Cavani, som fikk behandling for noe som så ut som en leggskade.

– Dette ser ikke bra ut for Cavani, sa NRKs kommentator Christian Nilssen.

Portugal presset hardt på for utligningen. Et svakt innlegg var på vei mot Uruguays keeper Fernando Muslera, men sisteskansen glapp ballen. Bernardo Silva fikk avslutte på nesten åpent mål, men forsøket gikk over.

Nærmere kom ikke Portugal, og en usedvanlig usynlig Cristiano Ronaldo. Uruguay forsvarte seg mesterlig, i stil med hvordan de har gjort det tidligere i mesterskapet, og sikret avansement til kvartfinalene.

  • Se alle scoringene under:
1 av 7
7,963 visninger

Cavani sender Uruguay i ledelsen

  • Cavani sender Uruguay i ledelsen

    0:09
  • Fonte header utenfor

    0:04
  • Luis Suárez prøver seg på frispark fra 20 meter

    0:07
  • Raphael Guerreiro tester skuddfoten

    0:04
  • Pepe utligner for Portugal

    0:06
  • Cavani sender Uruguay i ledelsen

    0:08
  • Quaresma med stor sjanse på overtid

    0:09

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Duplantis fikk «blackout» etter verdensrekorden: – Man blir helt hysterisk

Stavkongen Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord i det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Xiamen. Da tok det helt av på arenaen og i kommentatorboksen.

Siste nytt

  • Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen

    Manchester City må klare seg uten spydspiss Erling Braut Haaland i lørdagens FA-cupsemifinale mot Chelsea på Wembley.

    Haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot Real Madrid i mesterligaen. I etterkant opplyste City-manager Pep Guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i London.

    Han ble ikke klarert for spill, og dermed må City klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen.

    City er regjerende mester i FA-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. I midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da Real Madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse.

    De lyseblå er i føringen i kampen om Premier League-tittelen med to poeng ned til Arsenal og Liverpool. Det gjenstår seks seriekamper.

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Casper Ruud til finale i Barcelona

    For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

    I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Karina Sævik ble Vålerenga-helt med to perlemål

    Karina Sævik scoret begge målene da Vålerenga slo Røa 2-0 i Toppserien lørdag ettermiddag. De blåkledde fra Oslo øst står med to seirer etter to kamper i Toppserien.

    Onsdag vanter nok et lokaloppgjør for VIF når Stabæk kommer på besøk.

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal