Uroleg for utbrende utøvarar

Fleire kvinnelege idrettsstjerner har dei siste åra måtta ta pause frå idretten på grunn av helsesituasjonen. Det uroar landslagslegen til svenskane i langrenn.

– Det er den største utfordringa vår i uthaldsidrettane no. Spesielt blant jenter. Det er òg gutar som har støtt på problemet, men vi ser at det er meir vanleg hos jenter. Dessverre har vi ikkje noko godt svar på kvifor det er sånn, seier Per «Pliggen» Andersson, lege for det svenske langrennslandslaget og for Sveriges olympiske komité (SOK), til nyheitsbyrået TT.

Andersson peikar på to allereie kjende tilfelle: Norske Ingvild Flugstad Østberg og svenske Frida Karlsson.

Andre idrettsleiarar TT har snakka med, stadfestar at problemet er utbreidd, og at mørketala kan vere store.

– Det er ein tausheitskultur rundt problematikken som er øydeleggjande. Dette er svært vanskelege samtalar med personar som er i fare for å, eller som allereie har, kryssa grensa. Det er viktig å finne det grunnleggjande problemet om ein skal inn i denne diskusjonen, seier han.

VM på ski 2021 i Oberstdorf
Foto: Lise Åserud / NTB

Sportsnyheter

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Kosovo - Norway

Disse møter Norge i EM

Gruppene for det utsatte Europamesterskapet neste sommer er klare etter kveldens trekning i Manchester. Etterpå hadde landslagssjef Martin Sjøgren grunn til å smile.

Siste nytt

 • Sarpsborg avgjorde på overtid

  Sarpsborg lå under mot Vålerenga, men Rashad Muhammed avgjorde på overtid i Eliteserien torsdag.

  Etter at Vålerenga hadde tatt ledelsen etter pause, både utlignet og avgjorde Sarpsborg i løpet av 15 minutter på slutten. Rashad Muhammed utnyttet en forsvarstabbe da han sendte de blå og hvite til himmels.

  Etter en jevnspilt førsteomgang scoret Vidar Örn Kjartansson etter 69 minutter, før Jonathan Lindseth utlignet etter 80.

  Resultatet betyr at Sarpsborg har ni poeng ned til Brann på kvalifiseringsplass til nedrykk, mens Vålerenga ligger på 7.-plass med ti poeng opp til Viking på bronseplass.

  Sarpsborg møter Viking i neste kamp, mens Vålerenga møter et Brann i poengnød.

  Eliteserien i fotball 2021: Sarpsborg 08 - Vålerenga
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Ny seier for Elverum i mesterligaen

  Emil Kheri Imsgard storspilte igjen i målet, mens Tobias Grøndahl herjet framover da Elverum tok en ny borteseier i mesterligaen håndball.

  Poengløse Mesjkov Brest ble slått 30-27 i Hviterussland. Elverum har nå tre seire og bare ett tap på sine seks første gruppekamper.

  EHF Champions League håndball gruppe A: Elverum - PPD Zagreb
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Zuccarello mulig koronasmittet

  Mats Zuccarello mister nattens NHL-kamp for Minnesota Wild mot Seattle Kraken. Nordmannen er ført opp på NHLs protokolliste for koronasmitte.

  Det opplyser klubben hans om på sin Twitter-konto. Zuccarello og Rem Pitlick er på lista over spillere som av koronarelaterte årsaker er uaktuelle for spill. Det kan bety at de er smittet eller at de er definert som nærkontakt av smittede spillere.

  Mats Zuccarello for Minnesota Wild
  Foto: Jerome Miron

Sendeplan

Kl. Program Kanal