Uroen som frustrerer supporterne: – United er et trist skue, folk ler av oss

Det er kun spilt to serierunder, men det ulmer allerede rundt Manchester United.

 Jose Mourinho

DISKUTERER: José Mourinho sammen med to av dommerne under kampen mot Brighton sist søndag.

Foto: David Klein / Reuters

– United er et trist skue, det er det bare å innrømme. Hver dag er det en negativ sak, og da ender det opp med at folk ler av oss. Dette må klubben ta tak i, sier Dag Langerød til NRK.

Dag Langerød

SUPPORTERLEDER: Dag Langerød i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb.

Foto: Lokman Ghorbani / NRK

Han er redaktør i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, et sted det diskuteres heftig for tiden. Hva er galt med Manchester United? Hvem bestemmer egentlig på Old Trafford? Er Mourinho riktig mann?

Å besvare spørsmålene er ikke lett, men på sistnevnte spørsmål svarer Langerød klart:

– Det er spilt to kamper! Sommeren har vært grusom på mange måter, men vi må ha litt tålmodighet, sier han.

– Det er litt skummelt

Etter 2.-plassen i Premier League forrige sesong, uttalte United-manageren at han ønsket midler til nye spillertyper. I sommer signerte klubben Fred, Diogo Dalot og Lee Grant, og Mourinho har i etterkant klaget over manglende velvilje fra klubbstyret.

 Ed Woodward

UPOPULÆR: Klubbdirektør Ed Woodward.

Foto: Oli Scarff / AFP

– I etterkant har styret uttalt at de hadde mer penger, og det er nok hardt å svelge for Mourinho. Det er litt skummelt at klubbstyret, uten noe fotballfaglig kompetanse, tar valgene og overstyrer Mourinho, sier Langerød til NRK.

Særlig det siste har engasjert United-fansen i flere år. Klubbdirektør Ed Woodward og Glazer-familien har blandet seg inn i det sportslige, noe som har satt fyr på fansen.

– Det er et sammensatt problem. Mangelen på en rød tråd på Old Trafford er åpenbar, og det skaper uro hos både meg og andre, sier Langerød.

Jose Mourinho speaks with Paul Pogba

DISKUSJON: José Mourinho sammen Paul Pogba under kampen mot Brighton.

Foto: David Klein / Reuters

Uroen i klubben har i sommer blitt en offentlig skittentøyvask, og godt forsidemateriale for britisk presse.

– Dette burde aldri blitt en greie i media. Det virker som kommunikasjonen er fraværende. De må jo snakke sammen, sier Langerød oppgitt.

– Det har vært urovekkende mye støy rundt klubben. Det virker som de forskjellige delene av klubben ikke er helt samstemte, og ikke fungerer så godt sammen, er dommen fra NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

To titler holder ikke

Han stiller spørsmål ved hva Mourinho ønsker å oppnå, og lurer på om han ønsker å redde seg selv, eller oppnå det beste for klubben.

Carl-Erik Torp

NRK-EKSPERT: Carl-Erik Torp.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Mourinho skaper mye negativt fokus rundt klubben, og setter dem sjeldent i et positivt lys. Det er ikke bra for klubben som merkevare, sier Torp.

I første sesong vant Mourinho FA-cupen og Europaligaen, men i fjor ble klubben stående uten trofeer. Mourinhos menn ble nummer to i Premier League, slått med 19 poeng av byrival City.

– Det er en sterk prestasjon, men de forventer mer. Det handler også litt om veien til målet. Skal de velge den underholdende fotballen som fenger, eller den defensive, kjedelige stilen? Nå er det vanskelig å se hva han prøver på, sier Torp.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Dyrhaug legger opp

  Niklas Dyrhaug legger opp som langrennsløper. Det bekrefter han selv på Instagram.

  Det gjør han i en alder av 34 år. Han har tatt VM-gull både i 2015 og 2017. I tillegg tok han bronse på 15 km klassisk i 2017.

  – Det er en tid for alt. Nå er det min tur til å legge skiene på hylla. Det har vært en utrolig reise, og jeg er stolt og glad over alt jeg har oppnådd, skriver han.

  Han ble i 2020 vraket fra landslaget. Siden den gang har han samarbeidet med Martin Johnsrud Sundby om et privatlag.

  Han påpeker at han har slitt med å komme tilbake i toppform etter en skulderskade han pådro seg i Pyeongchang i 2018.

  – Jeg er veldig takknemlig for hva skisporten har lært meg. Det har vært livet mitt i 20 fantastiske år. Alt jeg kan si er tusen takk, skriver Dyrhaug.

  34-åringen gjorde i sommer comeback etter en skade og operasjon og vant blant annet Kobberløpet på rulleski. Tidligere i år ble det kjent at han fra vinteren av skal være ekspertkommentator for Nents langrennssatsing.

  Høydesamling langrennslandslaget menn
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Amerikaner vil kjøpe Rooneys klubb

  Den amerikanske forretningsmannen Chris Kirchner vil kjøpe den engelske fotballklubben Derby, som har legenden Wayne Rooney som trener.

  Kirchner, som har stiftet logistikkteknologi-selskapet Slync.io, har skrevet til klubbens supportere og opplyst at han ønsker å kjøpe klubben.

  Derby er satt under administrasjon og konkursbeskyttelse. Det har sørget for at klubben er blitt trukket tolv poeng og er sist i mesterskapsserien.

  Kirchner ber om godkjenning fra det engelske ligasystemet.

  – Jeg vil respektere den prosessen. Mitt team er uansett i gang med samtaler med alle involverte om hvor vi skal starte, skriver Kirchner.

  Han skriver videre at han særlig er imponert over holdningen til manager Wayne Rooney. (NTB)

  FILE PHOTO: Championship - Derby County v Stoke City
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Sky: - United i kontakt med Conte

  Manchester United skal ha teke kontakt med italienske Antonio Conte (52), melder Sky Sports.

  Conte slutta som trenar for Milano-klubben Inter i sommar, eitt år før kontrakten gjekk ut, etter å ha leia klubben til tittelen i Serie A. Han har ingen ny klubb etter det, og har vore langt framme i spekulasjonanen om kven som skal ta over Manchester United dersom Ole Gunnar Solskjær får sparken.

  Conte leia også Chelsea til ligameisterskap i 2017.

  Antonio Conte
  Foto: JENNIFER LORENZINI / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal