Hopp til innhold

Uroen som frustrerer supporterne: – United er et trist skue, folk ler av oss

Det er kun spilt to serierunder, men det ulmer allerede rundt Manchester United.

 Jose Mourinho

DISKUTERER: José Mourinho sammen med to av dommerne under kampen mot Brighton sist søndag.

Foto: David Klein / Reuters

– United er et trist skue, det er det bare å innrømme. Hver dag er det en negativ sak, og da ender det opp med at folk ler av oss. Dette må klubben ta tak i, sier Dag Langerød til NRK.

Dag Langerød

SUPPORTERLEDER: Dag Langerød i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb.

Foto: Lokman Ghorbani / NRK

Han er redaktør i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, et sted det diskuteres heftig for tiden. Hva er galt med Manchester United? Hvem bestemmer egentlig på Old Trafford? Er Mourinho riktig mann?

Å besvare spørsmålene er ikke lett, men på sistnevnte spørsmål svarer Langerød klart:

– Det er spilt to kamper! Sommeren har vært grusom på mange måter, men vi må ha litt tålmodighet, sier han.

– Det er litt skummelt

Etter 2.-plassen i Premier League forrige sesong, uttalte United-manageren at han ønsket midler til nye spillertyper. I sommer signerte klubben Fred, Diogo Dalot og Lee Grant, og Mourinho har i etterkant klaget over manglende velvilje fra klubbstyret.

 Ed Woodward

UPOPULÆR: Klubbdirektør Ed Woodward.

Foto: Oli Scarff / AFP

– I etterkant har styret uttalt at de hadde mer penger, og det er nok hardt å svelge for Mourinho. Det er litt skummelt at klubbstyret, uten noe fotballfaglig kompetanse, tar valgene og overstyrer Mourinho, sier Langerød til NRK.

Særlig det siste har engasjert United-fansen i flere år. Klubbdirektør Ed Woodward og Glazer-familien har blandet seg inn i det sportslige, noe som har satt fyr på fansen.

– Det er et sammensatt problem. Mangelen på en rød tråd på Old Trafford er åpenbar, og det skaper uro hos både meg og andre, sier Langerød.

Jose Mourinho speaks with Paul Pogba

DISKUSJON: José Mourinho sammen Paul Pogba under kampen mot Brighton.

Foto: David Klein / Reuters

Uroen i klubben har i sommer blitt en offentlig skittentøyvask, og godt forsidemateriale for britisk presse.

– Dette burde aldri blitt en greie i media. Det virker som kommunikasjonen er fraværende. De må jo snakke sammen, sier Langerød oppgitt.

– Det har vært urovekkende mye støy rundt klubben. Det virker som de forskjellige delene av klubben ikke er helt samstemte, og ikke fungerer så godt sammen, er dommen fra NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

To titler holder ikke

Han stiller spørsmål ved hva Mourinho ønsker å oppnå, og lurer på om han ønsker å redde seg selv, eller oppnå det beste for klubben.

Carl-Erik Torp

NRK-EKSPERT: Carl-Erik Torp.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Mourinho skaper mye negativt fokus rundt klubben, og setter dem sjeldent i et positivt lys. Det er ikke bra for klubben som merkevare, sier Torp.

I første sesong vant Mourinho FA-cupen og Europaligaen, men i fjor ble klubben stående uten trofeer. Mourinhos menn ble nummer to i Premier League, slått med 19 poeng av byrival City.

– Det er en sterk prestasjon, men de forventer mer. Det handler også litt om veien til målet. Skal de velge den underholdende fotballen som fenger, eller den defensive, kjedelige stilen? Nå er det vanskelig å se hva han prøver på, sier Torp.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Mbappé misset to straffer og ble skadet i PSG-seier

  Kylian Mbappés misset et straffespark to ganger og måtte byttes ut med skade i seriekampen mot Montpellier. Det ødela dagen for Paris Saint-Germain onsdag.

  Fabián Ruiz, Lionel Messi og 16-åringen Warren Zaïre-Emery scoret i 3-1-seieren som gjør at PSG er fem poeng foran serietoer Marseille. Det var lagets første seier på tre seriekamper, men Mbappés skade bekymrer.

  PSG fikk straffe etter sju minutter da Christopher Jullien ulovlig hindret Sergio Ramos på et frispark. Mbappés skudd ble reddet av Benjamin Lecomte, men Montpellier-spillere hadde løpt inn i feltet for tidlig, og straffen måtte tas om igjen. Etter at Lecomte slo straffe nummer to i stolpen, satte Mbappé returen over mål.

  Etter halvspilt første omgang haltet Mbappé ut. Ramos måtte også ut med en hodesmell, og et Messi-mål ble annullert for offside etter VAR-gjennomgang. Achraf Hakimi fikk også en scoring annullert for offside.

  Først i det 55. minutt fikk PSG et tellende mål da Fabian scoret. Messi doblet ledelsen. Arnaud Nordin reduserte, men Zaïre-Emery kom inn og scoret sitt første mål for førstelaget.

  PSG er fem poeng foran Marseille, som slo Nantes 2-0 borte, og seks foran Lens, som tapte 0-1 for Nice.

  France Soccer League One
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Cremonese med cupskalp – Solbakken og co. ute

  Cremonese tok sin annen store skalp i den italienske cupen da Roma ble slått ut i kvartfinalen med et sviende 1-2-tap. Ola Solbakken ble sittende på Roma-benken gjennom hele kampen.

  Det er ikke første gangen denne sesongen at Cremonese står for en skrell i Coppa Italia. Laget slo ut serie A-lederlaget Napoli i den forrige runden.

  Henrikh Mkhitaryan og Felix Afena-Gyan.
  Foto: MIGUEL MEDINA / AFP
 • Tøff motstand for Hanche Olsen – Bayern komfortabelt videre

  Etter å ha innledet vårsesongen med tre 1-1-kamper fant Bayern München formen igjen i cupkampen mot Mainz og vant 4-0 på bortebane.

  Andreas Hanche-Olsen og hans lagkamerater i hjemmeforsvaret fikk en stri kveld da Bayern-stjernene slo seg løs. Mål av Eric Maxim Choupo-Moting, Jamal Musiala og Leroy Sané avgjorde kampen allerede i første omgang.

  Jamal Musiala og Andreas Hanche-Olsen
  Foto: THOMAS KIENZLE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste