NRK Meny
Normal

Urán vant høydramatisk etappe: – En av de tøffeste etappene på flere år

Franske Warren Barguil gråt av glede for det han trodde var en etappeseier i Tour de France. Så ble colombianske Rigoberto Urán dømt foran.

Uran og Barguil

JEVNT: Her vinner Rigoberto Urán like foran Warren Barguil.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

– Jeg er kjempefornøyd med å vinne en så tøff etappe som i dag, sa hovedpersonen i seiersintervjuet.

Cannondale-rytter Rigoberto Urán vant det som ble en høydramatisk niende etappe av Tour de France.

Franske Warren Barguil var først opp siste stigning til Mont du Chat, men ble hentet inn av forfølgerne på veien ned. Lenge så det ut som om franskmannen var sterkest i spurten, og han jublet da han syklet over målstreken.

Warren Barguil

JUBLET: Her jubler franske Warren Barguil for det han trodde var en etappeseier i Tour de France.

Foto: Peter Dejong / AP

Han var så sikker på at han vant at han gråt av glede i målområdet, men TV-bildene viste til slutt at Uran var så vidt foran.

– Barguil var skråsikker på at han vant. Han var raskest, men ikke først over målstreken, sa NRKs kommentatorer.

– Uran gjør en genistrek der han hiver sykkelen frem, for Barguil hadde klart størst fart. Det virket ikke som om Uran trodde han hadde vunnet. Det sa han i intervjuet også, at han var veldig overrasket, fortsetter de.

Dagens etappe ble sett på som en av de verste i årets utgave av Tour de France. Den inneholdt syv kategoriserte stigninger. Tre av dem var såkalte HC-stigninger – de mest krevende på hele touren.

– Dette er en av de tøffeste etappene vi har hatt på flere år. Det har vært en monsteretappe, sa NRKs kommentatorer.

Rigoberto Uran vant den niende etappen av Tour de France.

Porte måtte bryte

Etappen gikk absolutt ikke uten enda mer dramatikk, og dramatikken gikk utover flere av sammenlagtsfavorittene.

På vei ned fra den siste stigningen til Mont du Chat gikk Richie Porte og Dan Martin i bakken. BMC-kapteinen Porte kjørte nesten av veien, og dro med seg Martin i fallet.

De stygge TV-bildene viste at Porte lenge lå nede med tydelige smerter. Han fikk på nakkekrage, og ble sendt inn i ambulanse. Porte ble sett på som en av de største favorittene i årets Tour de France sammen med Chris Froome, men nå må han altså bryte.

Mer dramatikk

Richie Porte er ikke den eneste som ikke får fullført årets Tour på grunn av velt på den niende og høydramatiske etappen.

Nå må nemlig favoritten Chris Froome klarer seg uten sin viktigste hjelperytter. Geraint Thomas måtte bryte etter en velt i en utforkjøring, da han ikke klarte å holde seg på sykkelen på den våte veibanen.

Thomas har trolig pådratt seg et brudd i kragebeinet. Froome ledet rittet sammenlagt med tolv sekunder på nettopp Thomas før dagens etappe fra Nantua til Chambéry.

Også Manuele Mori og Robert Gesink måtte bryte Tour de France etter velt på søndagens etappe.

Siste nytt

 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo