NRK Meny
Normal

Urán vant høydramatisk etappe: – En av de tøffeste etappene på flere år

Franske Warren Barguil gråt av glede for det han trodde var en etappeseier i Tour de France. Så ble colombianske Rigoberto Urán dømt foran.

Uran og Barguil

JEVNT: Her vinner Rigoberto Urán like foran Warren Barguil.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

– Jeg er kjempefornøyd med å vinne en så tøff etappe som i dag, sa hovedpersonen i seiersintervjuet.

Cannondale-rytter Rigoberto Urán vant det som ble en høydramatisk niende etappe av Tour de France.

Franske Warren Barguil var først opp siste stigning til Mont du Chat, men ble hentet inn av forfølgerne på veien ned. Lenge så det ut som om franskmannen var sterkest i spurten, og han jublet da han syklet over målstreken.

Warren Barguil

JUBLET: Her jubler franske Warren Barguil for det han trodde var en etappeseier i Tour de France.

Foto: Peter Dejong / AP

Han var så sikker på at han vant at han gråt av glede i målområdet, men TV-bildene viste til slutt at Uran var så vidt foran.

– Barguil var skråsikker på at han vant. Han var raskest, men ikke først over målstreken, sa NRKs kommentatorer.

– Uran gjør en genistrek der han hiver sykkelen frem, for Barguil hadde klart størst fart. Det virket ikke som om Uran trodde han hadde vunnet. Det sa han i intervjuet også, at han var veldig overrasket, fortsetter de.

Dagens etappe ble sett på som en av de verste i årets utgave av Tour de France. Den inneholdt syv kategoriserte stigninger. Tre av dem var såkalte HC-stigninger – de mest krevende på hele touren.

– Dette er en av de tøffeste etappene vi har hatt på flere år. Det har vært en monsteretappe, sa NRKs kommentatorer.

Rigoberto Uran vant den niende etappen av Tour de France.

Porte måtte bryte

Etappen gikk absolutt ikke uten enda mer dramatikk, og dramatikken gikk utover flere av sammenlagtsfavorittene.

På vei ned fra den siste stigningen til Mont du Chat gikk Richie Porte og Dan Martin i bakken. BMC-kapteinen Porte kjørte nesten av veien, og dro med seg Martin i fallet.

De stygge TV-bildene viste at Porte lenge lå nede med tydelige smerter. Han fikk på nakkekrage, og ble sendt inn i ambulanse. Porte ble sett på som en av de største favorittene i årets Tour de France sammen med Chris Froome, men nå må han altså bryte.

Mer dramatikk

Richie Porte er ikke den eneste som ikke får fullført årets Tour på grunn av velt på den niende og høydramatiske etappen.

Nå må nemlig favoritten Chris Froome klarer seg uten sin viktigste hjelperytter. Geraint Thomas måtte bryte etter en velt i en utforkjøring, da han ikke klarte å holde seg på sykkelen på den våte veibanen.

Thomas har trolig pådratt seg et brudd i kragebeinet. Froome ledet rittet sammenlagt med tolv sekunder på nettopp Thomas før dagens etappe fra Nantua til Chambéry.

Også Manuele Mori og Robert Gesink måtte bryte Tour de France etter velt på søndagens etappe.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street