Uovervinnelige Glimt slo sprekker – slapp med skrekken

Bodø/Glimt virket å kontrollere inn nok en sterk borteseier, men fikk kamp til døra av et Mjøndalen-lag som virkelig våknet til liv i andre omgang.

Zinckernagel

USTOPPELIG: Philip Zinckernagel noterte seg for nytt mål og målgivende pasning mot Mjøndalen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Bodø/Glimts angrepsrekke fortsetter storspillet. Uten midtspiss og toppscorer Kasper Junker viste serieledernes andre angripere at de også vet hvor målet står.

Både 19 år gamle Victor Boniface som startet sin første kamp for sesongen, og målpoengkongen Philip Zinckernagel hadde både mål og målgivende, mens Jens Petter Hauge avgjorde med sitt lekre kontringsmål.

Likevel ble det dramatiske sluttminutter for Glimt som slapp Mjøndalen inn i kampen igjen.

– Jeg er utrolig glad for at vi drar herfra med tre poeng. Kampen burde vært død og begravet før det, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til NRK.

Treneren var misfornøyd med måten Mjøndalen fikk grep på kampen, men roste sine spilleres standhaftighet.

– Vi har evnen til å stå løpet. Vi er selvfølgelig stolt av å vinne ni av ni. Vi erfarer at vi må lære nye ting hele veien. Ingen kamper er like. Vi må skjønne at når vi kan avgjøre kampen etter 75 minutter, så må vi gjøre det, oppfordrer Knutsen.

For Mjøndalen skapte store problemer for nordlendingene. I sluttminuttene satte de brunkledde inn et skikkelig trøkk på gjestene og bare marginer gjorde at de ikke fikk sin utligning. Glimt slet med å komme seg ut av egen halvdel.

– Vi var forberedt på at Mjøndalen har trykk på slutten av kampen. Vi fikk øve oss på et trykk vi ikke møter så ofte, sier målscorer Philip Zinckernagel til NRK.

Store sjanser

I fjor spilte Mjøndalen og Bodø/Glimt en av sesongens mest underholdende kamper da bodøværingene til slutt vant 5–4. Også denne sesongen var det sjanserikt og underholdende fotball i Mjøndalen da de to lagene møttes.

Fredrik Brustad fikk den første store sjansen før ti minutter var spilt. Skuddet hans gikk utenfor da han burde truffet mellom stengene.

I andre enden var venstresiden til Glimt farlig. Bjørkan og Hauge fikk ofte ballen i farlige posisjoner for gjestene. Slik kom også ledermålet.

På Glimts første kontring var venstreback Bjørkan fremme og fant Zinckernagel som trillet ballet mellom beina til Sosha Makani i Mjøndalen-buret.

Mens Mjøndalen brant sine sjanser, benyttet Glimt muligheten til å doble ledelsen.

Boniface

Victor Boniface svarte på tilliten fra start med en flott scoring og en målgivende.

Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Nigerianske Victor Boniface satte kontant sin andre for sesongen etter en strålende frispilling av Zinckernagel.

Livlig andreomgang

Det første kvarteret av andre omgang skjedde mye.

Jens Petter Hauge og Markus Nakkim kolliderte inne i Mjøndalen-feltet og dommeren pekte på straffemerket. Zinckernagel steg fram, men Makani reddet nok en straffe, akkurat som mot Strømsgodset i forrige runde.

Straffebommen satte likevel fart i Glimt. Rett etter scoret de på sin andre kontring for dagen. Boniface spilte gjennom Jens Petter Hauge som løp en banehalvdel alene og vippet ballen forbi Mjøndalens iranske keeper.

Bare to minutter seinere hadde Mjøndalen fått sin redusering gjennom kaptein Tonny Brochmann. Dansken plasserte ballen nede ved stolperota fra 18 meter og tente et håp for vertene.

Keepertabbe

Mjøndalen skapte mange farligheter på sine dødballer, mens Glimt etterhvert fikk store kontringsrom som de kunne utnyttet bedre.

Mjøndalen jaget en ny redusering og sju minutter før full tid fikk de hjelp av Bodø/Glimts nye keeper, Joshua Smits. Nederlenderen rotet ballen i mål, da han burde reddet et volleyskudd fra Vetle Dragsnes.

o6cifJD2WhA

Mjøndalen scoret to og var et tverrliggertreff unna å utligne.

Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Mjøndalen var millimeter unna å utligne minutter seinere da ballen smalt i tverrliggeren over Smits fra innbytter Andreas Hellum.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Siste nytt

 • Haavi-forfall til landskampar

  Emilie Haavi har meldt forfall til VM-kvalifiseringskampane mot Polen og Belgia, melder NFF. Ho måtte ut med hamstringsskade like før pause i LSKs kamp mot Stabæk i helga.

  – Sesongen er nok over for min del, seier Haavi til Romerikes Blad.

  Linköpings Heidi Ellingsen er teken ut som ny kvinne i troppen.

  Norge møter Polen borte torsdag og Belgia heime tysdag i neste veke.

  Toppserien 2019, fotball kvinner, Vålerenga - LSK kvinner (1-2)
  Foto: Ryan Kelly / NTB
 • Casper Ruud nummer 9 i verda

  Tennishåpet Casper Ruud (22) klatrar ein plass på den ferske ATP-rankingen og er framleis i posisjon til å kome med i tourfinalen i Torino i midten av november.

  Nordmannen er på same poengsum som på førre ranking, men klatrar likevel eitt hakk til 9.-plassen. Det skuldast at den sveitsiske veteranen Roger Federer mister 480 poeng og fell til 11.-plass.

  9.-plassen er Casper Ruuds beste så langt i karrieren. Han ligg 200 poeng bak austerrikaren Dominic Thiem og 237 poeng framfor Hubert Hurkacz frå Polen.

  Nettopp Hurkacz kan bli Ruuds argaste konkurrent om ein plass i finalen. Per nå er begge akkurat inne blant dei åtte som får spele der.

  Ruuds neste turnering går i Wien i neste veke. Han blei nyleg slått ut i åttedelsfinalen i Masters 1000-turneringa i Indian Wells.

  Casper Ruud
  Foto: Sean M. Haffey / AFP
 • Hovland med sterk innspurt

  Viktor Hovland avslutta golfturneringa i Las Vegas med fem slag under par. Det gav 18 under par totalt, og ein 18.-plass i turneringa.

  Hovland trøbla i opninga, og fekk bogey på det første holet. Men etter tre birdiar låg han likevel to under par halvvegs i runden.

  Ny bogey følgde på hol 11, men avslutninga var sterk: Fire birdiar på dei siste sju hola, minus 13 samanlagt, og to slag unna ei topp 10-plassering.

  Nordmannen leverte ein sterk opningsrunde torsdag, med sju under par. Fredag gjekk han på minus fire, laurdag på minus to.

  Den nordirske veteranen Rory McIlroy vann turneringa med 25 slag under par, eitt betre enn Collin Morikawa. Det var McIlroys 20. siger på PGA-touren.

  Viktor Hovland
  Foto: Christian Petersen / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal