Hopp til innhold

Uno-X-stjerne lurt av arrangørtabbe: – En skandale

Den danske Uno-X-profilen Magnus Cort var en av flere ryttere som måtte kjøre en omvei på den sjette etappen av Critérium du Dauphiné fredag ettermiddag.

Primoz Roglic vant etappen foran Giulio Ciccone og lagkompis Aleksandr Vlasov. Sloveneren tok dermed også over den gule ledertrøya fra Remco Evenepoel, som endte over halvminuttet bak i mål.

Den 174,1 kilometer lange prøvelsen gikk fra Hauterives til Le Collet d'Allevard. På veien tok syklistene seg opp tre kategoriserte stigninger.

Cort var en del av et større brudd, som fikk seg en luke på flere minutter ned til hovedfeltet. På vei inn mot den siste stigningen måtte bruddet imidlertid ta en liten omvei da en arrangørbil guidet dem i feil retning.

– Dette skal ikke skje. Hovedfeltet henter ett minutt nærmest gratis. Dette nærmer seg en skandale, kommenterte Theis Magelssen på Discovery.

Et stykke inn i stigningen stakk Cort og Romain Grégoire fra resten av bruddet. Dessverre for Uno-X-profilen klarte han ikke holde følge med franskmannen, som også til slutt ble tatt igjen av hovedfeltet. (NTB)

Cort
Foto: NTB

Siste nytt

 • Israels fotballandslag får delta i OL

  Det israelske herrelandslaget i fotball får delta i OL til tross for at de er klagd inn til Fifa.

  Organisasjonen skulle i utgangspunktet ta stilling til om hvorvidt Israel skal ekskluderes fra internasjonale konkurranser torsdag, men skrev i en pressemelding at de trenger lenger tid. En beslutning er ventet senest 31. august, skal vi tro Fifa selv.

  Det betyr at OL-kvalifiserte Israel blir å se i fotballturneringen under lekene. Der skal de møte Japan, Mali og Paraguay.

  Israel
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP
 • Medier: Japansk OL-håp sendes hjem etter røyking

  Den japanske turneren Shoko Miyata skal ha blitt sendt hjem fra OL-oppladningen etter å ha blitt tatt i å røyke en sigarett. Det skriver flere medier, blant andre BBC, som refererer til Kyodo News.

  Det er allerede bekreftet at hun forlater laget.

  De skriver videre at røyking er ikke tillatt i leiren og hun er dessuten 19 år gammel, mens aldersgrensen for røyking i Japan er 20 år.

  Hun ble regnet som en mulig medaljekandidat for japanerne og har VM-bronse, samt to sølv og én bronse i asiamesterskapet på CV-en.

  Belgium Gymnastics World
  Foto: Virginia Mayo / AP
 • Nettavisen: Brækhus får ny tittelkamp 10. august

  Cecilia Brækhus (42) skal kjempe om to VM-belter i en tittelkamp mot slovenske Ema Kozin (25) i Las Vegas 10. august, melder Nettavisen.

  Det bekreftes i en pressemelding avisen har mottatt.

  I kampen mot Kozin skal boksedronningen kjempe om WBO- og WBC-tittelen.

  – Jeg gleder meg til å konkurrere på boksingens største scene. Det er noe helt spesielt med å få gå tittelkamp i Mandalay Bay Resort and Casino, sier Brækhus i en uttalelse.

  Ifølge Brækhus selv, blir titteloppgjøret i Las Vegas hennes siste kamp i utlandet. (NTB)

  Cecilia Brækhus og Jessica McCaskill
  Foto: Ed Mulholland / Matchroom / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal