NRK Meny
Normal

United taper 400 millioner kroner hvis City tar poeng

Søndag avgjøres det om det blir Manchester City eller Manchester United som får spille mesterliga neste år.

SOCCER-ENGLAND-MUN-LEI/

POENGTAP: Wayne Rooney fortviler under 1-1 kampen mot ligavinner Leicester 1. mai.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

– Vi er avhengig av Manchester City. Det er frustrerende når vi hadde muligheten til å gå forbi, vi ledet 2-1 med 15 minutter igjen, og ga det bort. Uansett er det fortsatt mulig. Vi skal kjempe til siste slutt, sier Manchester Uniteds manager, Louis van Gaal, på fredagens pressekonferanse.

SOCCER-ENGLAND-NOR-MUN/

FRUSTRERT: Louis van Gaal måtte se ledelsen glipp og Manchester United tape mot West Ham.

Foto: John Sibley / Reuters

Han snakker om tirsdagens tap mot West Ham, og kampen om fjerdeplassen, som gir billett til neste års mesterliga. En kamp som står mellom United og byrival City.

– Vi har vært på mesterliga-plass hele sesongen. Jeg satser på at vi er der etter den siste kampen også, sier manager Manuel Pellegrini før sin siste kamp i sjefsstolen.

Kan bli nummer sju

Det skiller to poeng mellom lagene. Manchester City ligger på fjerdeplass med 65 poeng. Manchester United har 63 poeng, og langt dårligere målforskjell. Med andre ord må de lyseblå tape borte mot Swansea søndag, mens United må naturlig nok vinne hjemme mot Bournemouth.

Taper de derimot, og West Ham og Southampton vinner sine kamper, kan Manchester United havne på sjuende plass, og da være avhengig av seier i FA-cupfinalen mot Crystal Palace for å være garantert spill i Europa.

– Det er mye hvis. Jeg må alltid svare på hvis-spørsmål. I fjor var vi også i en sånn situasjon, og vi kvalifiserte oss til slutt, poengterer van Gaal overfor pressen, ifølge BBC.

Kan tape nesten 400 millioner kroner

Penger er også et tema når det kommer til viktigheten av mesterligadeltakelse. Fredag presenterte Manchester United regnskapet for tredje kvartal. Samtidig sa klubbdirektør at de vil tape mellom 30 og 40 millioner pund, over 400 millioner kroner, på at United ikke kvalifiserer seg til mesterligaen, skriver Guardian.

Skulle det samme skje neste år, kuttes den nye draktsponsoravtalen med Adidas på hele 30 prosent. En avtale som riktig nok har en verdi på enorme ni milliarder kroner over 10 år.

Regnskapstallene er likevel svært positive. De viser at klubben kan bli den første i Storbritannia som når en årsinntekt på 500 millioner pund, nesten seks milliarder norske kroner.

Siste nytt

 • Mowinckel leder i Italia

  Ragnhild Mowinckel kjørte raskest av samtlige i første omgang av verdenscuprennet i storslalåm i italienske Kronplatz tirsdag.

  Mens storfavoritten Mikaela Shiffrin kjørte ut. Mowinckel kjørte en strålende omgang og hoppet opp og ned av glede i målområdet etter å ha kjørt inn åtte hundredeler foran hjemmehåpet Marta Bassino. Tyske Viktoria Rebensburg følger ytterligere ett hundredel bak på tredjeplass. Andre omgang starter kl: 13.00.

  mow
  Foto: Marco Tacca / AP
 • TV 2: Golberg får gå OL-sprinten

  Pål Golberg har slått Sondre Turvoll Fossli i kampen om den siste plassen på OL-sprinten. Det skriver TV 2 tirsdag.

  Dermed består sprintlaget i OL av Johanne Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Eirik Brandsdal og Pål Golberg.

  Golberg 2
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • NBA-profil kopierte legende

  NBA-profilen DeMarcus Cousins ble den første spilleren siden 1972 som noterte minst 40 poeng, 20 returer og 10 poenggivende pasninger i en kamp. Profilen endte opp med 44 poeng, 24 returer og 10 poenggivende pasninger da laget slo Chicago Bulls.

  BASKETBALL-OLY-2016-RIO-USA-ARG
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Storslalåm, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang menn