United taper 400 millioner kroner hvis City tar poeng

Søndag avgjøres det om det blir Manchester City eller Manchester United som får spille mesterliga neste år.

SOCCER-ENGLAND-MUN-LEI/

POENGTAP: Wayne Rooney fortviler under 1-1 kampen mot ligavinner Leicester 1. mai.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

– Vi er avhengig av Manchester City. Det er frustrerende når vi hadde muligheten til å gå forbi, vi ledet 2-1 med 15 minutter igjen, og ga det bort. Uansett er det fortsatt mulig. Vi skal kjempe til siste slutt, sier Manchester Uniteds manager, Louis van Gaal, på fredagens pressekonferanse.

SOCCER-ENGLAND-NOR-MUN/

FRUSTRERT: Louis van Gaal måtte se ledelsen glipp og Manchester United tape mot West Ham.

Foto: John Sibley / Reuters

Han snakker om tirsdagens tap mot West Ham, og kampen om fjerdeplassen, som gir billett til neste års mesterliga. En kamp som står mellom United og byrival City.

– Vi har vært på mesterliga-plass hele sesongen. Jeg satser på at vi er der etter den siste kampen også, sier manager Manuel Pellegrini før sin siste kamp i sjefsstolen.

Kan bli nummer sju

Det skiller to poeng mellom lagene. Manchester City ligger på fjerdeplass med 65 poeng. Manchester United har 63 poeng, og langt dårligere målforskjell. Med andre ord må de lyseblå tape borte mot Swansea søndag, mens United må naturlig nok vinne hjemme mot Bournemouth.

Taper de derimot, og West Ham og Southampton vinner sine kamper, kan Manchester United havne på sjuende plass, og da være avhengig av seier i FA-cupfinalen mot Crystal Palace for å være garantert spill i Europa.

– Det er mye hvis. Jeg må alltid svare på hvis-spørsmål. I fjor var vi også i en sånn situasjon, og vi kvalifiserte oss til slutt, poengterer van Gaal overfor pressen, ifølge BBC.

Kan tape nesten 400 millioner kroner

Penger er også et tema når det kommer til viktigheten av mesterligadeltakelse. Fredag presenterte Manchester United regnskapet for tredje kvartal. Samtidig sa klubbdirektør at de vil tape mellom 30 og 40 millioner pund, over 400 millioner kroner, på at United ikke kvalifiserer seg til mesterligaen, skriver Guardian.

Skulle det samme skje neste år, kuttes den nye draktsponsoravtalen med Adidas på hele 30 prosent. En avtale som riktig nok har en verdi på enorme ni milliarder kroner over 10 år.

Regnskapstallene er likevel svært positive. De viser at klubben kan bli den første i Storbritannia som når en årsinntekt på 500 millioner pund, nesten seks milliarder norske kroner.

Siste nytt

 • Ustjugov reiser hjem fra VM

  Den russiske langrennsstjernen Sergej Ustjugov sliter med en vond fot og går ikke flere konkurranser i ski-VM i Oberstdorf. Det opplyser Russlands langrennspresident Jelena Välbe, ifølge VG. Ustjugov ble nummer fem på sprinten som åpnet VM.

  Sergej Ustigov
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Straffe- og VAR-kaos

  West Bromwich slo Brighton 1-0 i Premier League i dag, men det var Brighton som kom i fokus.

  Først gav Kyle Bartley WBA ei tidleg leiing.

  Så sette Brighton ein straffe i tverrliggaren. Deretter fekk dei eit mål annullert etter mykje VAR, om og men. Lewis Dunk sende eit frispark i mål. Men dommaren annullerte først, så godkjende han det. Så sjekka han VAR, og annullerte igjen.

  I andre omgang fekk Brighton straffe på nytt, men endå ein gong enda det i metallet.

  For heimelaget var poenga viktige i nedrykkskampen, medan Brighton missa sjansen til å ta eit steg unna nedrykksstriden.

  Brighton misser straffe
  Foto: Peter Powell / AP
 • Sur fjerdeplass for Granerud

  Halvor Egner Granerud måte ta til takke med fjerdeplass i den vesle bakken.

  Han hoppa seg opp frå 16.-plass etter første omgang med beste hoppet i finaleomgangen, men var 9,1 poeng bak vinnaren.

  Piotr Zyla vann framfor Karl Geiger og Anze Lanisek.

  Robert Johansson blei nr 6, Daniel André Tande 9 og Marius Lindvik 14.

Sendeplan

Kl. Program Kanal