NRK Meny
Normal

United-stjernene selger ut Ullevaal: – Bra butikk

Rundt 22.000 mennesker har allerede sikret seg billett til Manchester Uniteds Oslo-visitt søndag. Det betyr at det går mot fullsatt stadion og solide inntekter for arrangørene.

Manchester United v Los Angeles Galaxy

TIL OSLO: Romelo Lukaku (i midten) jubler for mål under USA-turneen sammen med Timothy Fosu-Mensah og Henrikh Mkhitaryan.

Foto: Harry How / AFP

– Foreløpig er vi i rute og godt fornøyd, sier Sjur Mørk i ProUnite til NRK.

Det er selskapet som har sørget for at Manchester United også i sommer besøker Norge, Oslo og Vålerenga i sesongoppkjøringen.

Torsdag morgen var det solgt rundt 22.000 billetter til treningskampen. Med en kapasitet på cirka 26.000 til søndagens match, anbefaler arrangøren alle å sikre seg plass på forhånd om de skal være sikre på å komme inn.

– Det har gått unna de siste dagene. Med dette tempoet er jeg ganske trygg på at vi kommer til å selge ut stadion. Noen ganger har vi igjen billett på kampdagen, og andre ganger ikke. Da Real Madrid var her, var det utsolgt før kampdagen, sier Mørk.

Økonomisk risiko

ProUnite og Vålerenga er to av flere aktører som har bidratt økonomisk for å hente Manchester United til Norge søndag. Med fullsatt stadion blir det en lønnsom investering.

– Utsolgt stadion er bra butikk om man har de rette lagene. Jo flere, jo bedre, men det er mange som skal ha penger. Stadion, Vålerenga og United blant annet, sier Mørk.

Vålerenga Fotball

STORFINT BESØK: Ronny Deila og United-ambassadør Ronny Johnsen da kampen ble annonsert i vår.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Manchester United møtte VIF på Ullevaal sist i 2012. Den gang endte oppgjøret målløst. Null scoringer ble det også for to år siden da Real Madrid gjestet Oslo.

– Det er en del utfordringer ved å hente verdens største merkevare innen fotballen, men de pleier å levere når de er her.

– De engelske klubbene vet at Norge er et viktig marked. Det er mange nordmenn som legger igjen en del penger i Manchester, og det er klubben klar over selv om det ikke er det viktigste for å få til en slik kamp, sier Mørk.

Ut og inn

José Mourinhos lag møtte Barcelona i USA natt til i dag, og reiser tilbake til Manchester i noen dager før de kommer til Oslo - ifølge kontrakten med sitt beste tilgjengelige mannskap.

Planen er at laget lander på Gardermoen i sitt eget fly søndag, tar inn på hotell noen timer for å spise før de ankommer Ullevaal. Etter kampslutt reiser Premier League-laget direkte tilbake til balløya.

– De har ganske «tight» skjema, sier Mørk

– Hva bør United-fans som håper på et glimt av heltene på søndag gjøre?

– Jeg tror det blir en jernring både rundt Gardermoen og hotellet. Å komme til Ullevaal er nok det enkleste.

Siste nytt

 • Cavaliers klar for ny NBA-finale

  LeBron James sto frem som den store spilleren da Cleveland Cavaliers kom seg til sin fjerde NBA-finale på rad.

  James gjorde 35 poeng i den avgjørende semifinalen mot Boston Celtics. Cavaliers vant 87-79, og dermed 4–3 i kamper.

  Cavaliers Celtics Basketball
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk