United slet seg til finale - møter Ajax

Det ble nervøst på Old Trafford da Celta Vigo utliknet fem minutter før slutt, men Manchester United haltet seg videre og møter Ajax i finalen i Europaligaen.

Belgian midfielder Marouane Fellaini (2nd L) celebrates with teammates after scoring the opening goa

SCORET: Marouane Fellaini ga United ledelsen tidlig i returkampen mot Celta Vigo. FOTO: AFP

Foto: Miguel Riopa / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Den viktigste kampen i klubbens historie, sa manager José Mourinho før møtet med Celta Vigo på Old Trafford.

Og med det som utgangspunkt må United-leiren være strålende fornøyde med 1-1 og plass i finalen i Europaligaen, men alt var nære ved å ryke i det sjette overtidsminuttet.

Claudio Beauvue kom seg fri inn i boksen og så ut til å få en enorm sjanse, men valgte å slå inn retning svenske John Guidetti. Han traff ikke skikkelig, United fikk etter hvert klarert og feiringen kunne starte.

– Han må skyte selv! Det er «sjukt» å få den matchballen der, sier Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal på kanalens sending.

Laster Twitter-innhold

Les også: Solskjær ut mot gamleklubben: – Krisemøte hvis vi ble nummer to

Fellaini-mål

Alt virket komfortabelt da Marouane Fellaini ga United, som hadde 1-0 å gå på fra den første semifinalen i Spania, ledelsen etter 17 minutter.

Celta Vigo har vist en egen evne til å komme tilbake mot slutten på bortebane i Europa denne sesongen, og fem minutter før slutt nikket Facundo Roncaglia inn utlikningen.

Da var spanjolene kun én scoring unna en skrell i Manchester, men det tok tid da målscorer Roncaglia og Eric Bailly begge ble utvist etter bråk midt på banen.

Det ble lagt til seks minutter, men United holdt unna og er klare for finalen i Europaligaen som også kan bety en vei inn i mesterligaen neste sesong. På Friends Arena i Stockholm 24. mai venter nederlandske Ajax.

– Det var en vill kamp, men vi slet. Nå er vi i finalen, og vi har kjempet hardt for å komme dit. Man kan ikke vinne en semifinale uten problemer. Det er plassen i finalen som teller, sier Uniteds midtbanespiller Ander Herrera.

Drama i Lyon

Men det kunne fort blitt Lyon som skulle ta turen til den svenske hovedstaden om to uker. Ajax ledet 4-1 fra det første møtet i Nederland og tok også ledelsen torsdag ved danske Kasper Dolberg.

Alexandre Lacazette snudde kampen med to mål på ett minutt før pause, og dramaet var ikke over. Rachid Ghezzal satte inn 3-1 før Nick Viergever ble utvist for gjestene. Lyon skapte flere enorme sjanser de siste seks minuttene, men Ajax holdt unna og er videre med 5-4 sammenlagt.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Store navn til Telenor Arena

  Mandag ble utøverne til X Games i Telenor Arena offentliggjort, og stjernene står i kø. Blant annet er canadiske Mark McMorris bekreftet til arrangementet. Det samme er den 11 år gamle skateboarderen Rayssa Leal fra Brasil. X Games Norway 2019 arrangeres den 31. august.

  FIS Snowboarding World Championships - Slopestyle Qualification
  Foto: Ezra Shaw / AFP
 • Ståhl mistet seieren etter protest

  Daniel Ståhl trodde han hadde vunnet diskoskonkurransen under Diamond League-stevnet i Rabat med et kast på 69,94 meter. Noen minutter før midnatt kom kontrabeskjeden. Da kunngjorde Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) på Twitter at den svenske utøveren er fratatt seieren etter at Fedrick Dacres' kast på 70,78 meter i tredje runde, som først ikke ble godkjent, er godkjent etter at jamaicaneren la inn protest. Kastet er også ny Diamond League-rekord.

  Fedrick Dacres i aksjon under Diamond League-stevnet i Stockholm
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Rosenborg slo Vålerenga

  På dagen da statuen av Nils Arne Eggen ble avduket utenfor Lerkendal, hedret dagens Rosenborg-lag den legendariske Rosenborg-treneren med en 3-0-seier over Vålerenga. Samuel Adegbenro, Yann-Erik de Lanlay og Alexander Søderlund scoret målene.

  Eggen-statue Lerkendal
  Foto: Morten Andersen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal