United slet seg til finale - møter Ajax

Det ble nervøst på Old Trafford da Celta Vigo utliknet fem minutter før slutt, men Manchester United haltet seg videre og møter Ajax i finalen i Europaligaen.

Belgian midfielder Marouane Fellaini (2nd L) celebrates with teammates after scoring the opening goa

SCORET: Marouane Fellaini ga United ledelsen tidlig i returkampen mot Celta Vigo. FOTO: AFP

– Den viktigste kampen i klubbens historie, sa manager José Mourinho før møtet med Celta Vigo på Old Trafford.

Og med det som utgangspunkt må United-leiren være strålende fornøyde med 1-1 og plass i finalen i Europaligaen, men alt var nære ved å ryke i det sjette overtidsminuttet.

Claudio Beauvue kom seg fri inn i boksen og så ut til å få en enorm sjanse, men valgte å slå inn retning svenske John Guidetti. Han traff ikke skikkelig, United fikk etter hvert klarert og feiringen kunne starte.

– Han må skyte selv! Det er «sjukt» å få den matchballen der, sier Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal på kanalens sending.

Laster Twitter-innhold

Fellaini-mål

Alt virket komfortabelt da Marouane Fellaini ga United, som hadde 1-0 å gå på fra den første semifinalen i Spania, ledelsen etter 17 minutter.

Celta Vigo har vist en egen evne til å komme tilbake mot slutten på bortebane i Europa denne sesongen, og fem minutter før slutt nikket Facundo Roncaglia inn utlikningen.

Da var spanjolene kun én scoring unna en skrell i Manchester, men det tok tid da målscorer Roncaglia og Eric Bailly begge ble utvist etter bråk midt på banen.

Det ble lagt til seks minutter, men United holdt unna og er klare for finalen i Europaligaen som også kan bety en vei inn i mesterligaen neste sesong. På Friends Arena i Stockholm 24. mai venter nederlandske Ajax.

– Det var en vill kamp, men vi slet. Nå er vi i finalen, og vi har kjempet hardt for å komme dit. Man kan ikke vinne en semifinale uten problemer. Det er plassen i finalen som teller, sier Uniteds midtbanespiller Ander Herrera.

Drama i Lyon

Men det kunne fort blitt Lyon som skulle ta turen til den svenske hovedstaden om to uker. Ajax ledet 4-1 fra det første møtet i Nederland og tok også ledelsen torsdag ved danske Kasper Dolberg.

Alexandre Lacazette snudde kampen med to mål på ett minutt før pause, og dramaet var ikke over. Rachid Ghezzal satte inn 3-1 før Nick Viergever ble utvist for gjestene. Lyon skapte flere enorme sjanser de siste seks minuttene, men Ajax holdt unna og er videre med 5-4 sammenlagt.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».