United slet seg til finale - møter Ajax

Det ble nervøst på Old Trafford da Celta Vigo utliknet fem minutter før slutt, men Manchester United haltet seg videre og møter Ajax i finalen i Europaligaen.

Belgian midfielder Marouane Fellaini (2nd L) celebrates with teammates after scoring the opening goa

SCORET: Marouane Fellaini ga United ledelsen tidlig i returkampen mot Celta Vigo. FOTO: AFP

Foto: Miguel Riopa / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Den viktigste kampen i klubbens historie, sa manager José Mourinho før møtet med Celta Vigo på Old Trafford.

Og med det som utgangspunkt må United-leiren være strålende fornøyde med 1-1 og plass i finalen i Europaligaen, men alt var nære ved å ryke i det sjette overtidsminuttet.

Claudio Beauvue kom seg fri inn i boksen og så ut til å få en enorm sjanse, men valgte å slå inn retning svenske John Guidetti. Han traff ikke skikkelig, United fikk etter hvert klarert og feiringen kunne starte.

– Han må skyte selv! Det er «sjukt» å få den matchballen der, sier Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal på kanalens sending.

Laster Twitter-innhold

Les også: Solskjær ut mot gamleklubben: – Krisemøte hvis vi ble nummer to

Fellaini-mål

Alt virket komfortabelt da Marouane Fellaini ga United, som hadde 1-0 å gå på fra den første semifinalen i Spania, ledelsen etter 17 minutter.

Celta Vigo har vist en egen evne til å komme tilbake mot slutten på bortebane i Europa denne sesongen, og fem minutter før slutt nikket Facundo Roncaglia inn utlikningen.

Da var spanjolene kun én scoring unna en skrell i Manchester, men det tok tid da målscorer Roncaglia og Eric Bailly begge ble utvist etter bråk midt på banen.

Det ble lagt til seks minutter, men United holdt unna og er klare for finalen i Europaligaen som også kan bety en vei inn i mesterligaen neste sesong. På Friends Arena i Stockholm 24. mai venter nederlandske Ajax.

– Det var en vill kamp, men vi slet. Nå er vi i finalen, og vi har kjempet hardt for å komme dit. Man kan ikke vinne en semifinale uten problemer. Det er plassen i finalen som teller, sier Uniteds midtbanespiller Ander Herrera.

Drama i Lyon

Men det kunne fort blitt Lyon som skulle ta turen til den svenske hovedstaden om to uker. Ajax ledet 4-1 fra det første møtet i Nederland og tok også ledelsen torsdag ved danske Kasper Dolberg.

Alexandre Lacazette snudde kampen med to mål på ett minutt før pause, og dramaet var ikke over. Rachid Ghezzal satte inn 3-1 før Nick Viergever ble utvist for gjestene. Lyon skapte flere enorme sjanser de siste seks minuttene, men Ajax holdt unna og er videre med 5-4 sammenlagt.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Zuccarello ute med skade

  Mats Zuccarello er ikke med i Minnesota Wilds hjemmekamp mot Tampa Bay Lightning søndag. Årsaken er en skade han pådro seg i 7-1-seieren over Winnipeg fredag.

  Wild oppgir bare at årsaken til Zuccarellos fravær er en «upper body injury». NHL-lag er sparsomme med informasjon om skader og nøyer seg ofte med å beskrive om skaden er over eller under midjen.

  Det skal ikke dreie seg om en alvorlig skade, og trener Dean Evason sa lørdag at en avgjørelse om nordmannens eventuelle deltakelse ville treffes rett før søndagens kamp.

  Wild vant kampen mot Lightning 4-2.

  OL-kvalifisering i ishockey: Norge - Danmark
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Williams-grunnleggar død

  Frank Williams, gjennom mange år ein av motorsportens fremste profilar, er død. Han blei 79 år gammal.

  Williams oppretta Formel 1-laget som ber hans etternamn, og han leidde det i mange år. På hans vakt vant laget sju VM-titlar for førarar og lagmesterskapet heile ni gonger.

  – Det er med stor sorg at vi på vegne av Williams-familien kan stadfeste at Sir Frank Williams er død, heiter det i ei utsegn frå laget.

  – Etter å ha blitt innlagt på sjukehus fredag sovna han fredfullt inn i dag tidleg, omgitt av familien.

  Williams-førar George Russell heidra han også på Twitter.

  – I dag seier vi farvel til mannen som definerte dette laget. Sir Frank var eit vedunderleg menneske, og eg vil aldri gløyme tida vår saman, skrev han.

  Frank Williams selde laget i fjor og var etter det ikkje lenger direkte involvert på leiarsida.

  Frank Williams
  Foto: ALEXANDER KLEIN / AFP
 • Berget kan ha avgjort gullstrid

  Jo Inge Berget stod for kampens einaste mål då Malmö vant 1–0 over Kalmar søndag. Bergets lag sikrar seriegullet dersom AIK og Elfsborg spelar uavgjort måndag.

  Serietoar Djurgården snubla heime mot Varberg tidlegare på dagen, og dermed kunne Malmö ta eit godt grep om ligatittelen med siger borte mot Kalmar.

  Det tok si tid, men i det 83. minutt kom vinnarmålet, signert Berget. Nordmannen fekk eit innlegg i boksen og var iskald i avslutningsaugneblinken. Ein flott touch og ei roleg avslutning med utsida av foten gjorde at Berget og Malmö kunne sleppe jubelen laus til slutt.

  – Det var godt å setje den. No har vi gjort vår del av jobben, så får vi sjå korleis det blir i morgon, sa Berget til Discovery Plus. Han starta på benken, men blei bytta inn vel halvvegs i 2. omgang.

  Jo Inge Berget
  Foto: Anders Bjuro/TT / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal