United slet seg til finale - møter Ajax

Det ble nervøst på Old Trafford da Celta Vigo utliknet fem minutter før slutt, men Manchester United haltet seg videre og møter Ajax i finalen i Europaligaen.

Belgian midfielder Marouane Fellaini (2nd L) celebrates with teammates after scoring the opening goa

SCORET: Marouane Fellaini ga United ledelsen tidlig i returkampen mot Celta Vigo. FOTO: AFP

Foto: Miguel Riopa / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Den viktigste kampen i klubbens historie, sa manager José Mourinho før møtet med Celta Vigo på Old Trafford.

Og med det som utgangspunkt må United-leiren være strålende fornøyde med 1-1 og plass i finalen i Europaligaen, men alt var nære ved å ryke i det sjette overtidsminuttet.

Claudio Beauvue kom seg fri inn i boksen og så ut til å få en enorm sjanse, men valgte å slå inn retning svenske John Guidetti. Han traff ikke skikkelig, United fikk etter hvert klarert og feiringen kunne starte.

– Han må skyte selv! Det er «sjukt» å få den matchballen der, sier Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal på kanalens sending.

Laster Twitter-innhold

Les også: Solskjær ut mot gamleklubben: – Krisemøte hvis vi ble nummer to

Fellaini-mål

Alt virket komfortabelt da Marouane Fellaini ga United, som hadde 1-0 å gå på fra den første semifinalen i Spania, ledelsen etter 17 minutter.

Celta Vigo har vist en egen evne til å komme tilbake mot slutten på bortebane i Europa denne sesongen, og fem minutter før slutt nikket Facundo Roncaglia inn utlikningen.

Da var spanjolene kun én scoring unna en skrell i Manchester, men det tok tid da målscorer Roncaglia og Eric Bailly begge ble utvist etter bråk midt på banen.

Det ble lagt til seks minutter, men United holdt unna og er klare for finalen i Europaligaen som også kan bety en vei inn i mesterligaen neste sesong. På Friends Arena i Stockholm 24. mai venter nederlandske Ajax.

– Det var en vill kamp, men vi slet. Nå er vi i finalen, og vi har kjempet hardt for å komme dit. Man kan ikke vinne en semifinale uten problemer. Det er plassen i finalen som teller, sier Uniteds midtbanespiller Ander Herrera.

Drama i Lyon

Men det kunne fort blitt Lyon som skulle ta turen til den svenske hovedstaden om to uker. Ajax ledet 4-1 fra det første møtet i Nederland og tok også ledelsen torsdag ved danske Kasper Dolberg.

Alexandre Lacazette snudde kampen med to mål på ett minutt før pause, og dramaet var ikke over. Rachid Ghezzal satte inn 3-1 før Nick Viergever ble utvist for gjestene. Lyon skapte flere enorme sjanser de siste seks minuttene, men Ajax holdt unna og er videre med 5-4 sammenlagt.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Engelsk fotball hedrer Maradona

  Under fredagens kveldskamp mellom Crystal Palace og Newcastle i Premier League, ble det satt av tid til å hedre den avdøde fotballegenden, Diego Maradona.

  Det ble gjort med svarte sørgebånd og ett minutts applaus før kampstart.

  Markeringen skal bli gjort under alle helgens kamper i den øverste divisjonen i England.

  QoV0T4IGy6U
  Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
 • Carlsen vant første semifinalekamp

  Magnus Carlsen leder semifinalen mot Jan Nepomnjasjtsjij i første turnering i Champions Chess Tour, men underveis levde han farlig flere ganger.

  Nordmannen er i føringen 2,5-1,5 etter semifinalens fire første hurtigsjakkpartier.

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • – Blatter og Platini etterforskes

  De tidligere fotballtoppene Sepp Blatter og Michel Platini kan igjen være i trøbbel. Ifølge nyhetsbyrået AFP gransker påtalemyndighetene i Sveits dem begge for bedrageri.

  Det får nyhetsbyrået AP bekreftet i en uttalelse fra den sveitsiske påtalemyndigheten.

  Blatter og Platini er begge blitt avhørt i Bern de siste ukene. Flere vitner har også måttet svare på spørsmål.

  Inntil for fem år siden var Blatter og Platini to av fotballens mektigste menn.

  Blatter måtte gå av som president for Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) og Platini måtte forlate Det europeiske fotballforbundet (Uefa) etter at skandalesaker om korrupsjon begynte å rulle.

  Platini og Blatter
  Foto: DESK / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal