NRK-ekspert: – Solskjær har ikke det som skal til

Ole Gunnar Solskjær har fått tidligere støttespillere mot seg. NRKs fotballekspert er blant flere som har mistet troen på Manchester United-sjefen.

MENTALT SLITNE: Ole Gunnar Solskjær vedgikk i et intervju etter kampen at spillerne virket mentalt slitne.

MENTALT SLITNE: Ole Gunnar Solskjær vedgikk i et intervju etter kampen at spillerne virket mentalt slitne.

Foto: CARL RECINE / REUTERS

– Det er i bunn og grunn Solskjær som har ansvaret, og når de taper mot Burnley er det ingen i Manchester United som klarer å godta at de er i en prosess, sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

For nettopp prosessen har Solskjær og flere i styret og stell lent seg på når det butter imot eller diskusjonen om klubbens trener dukker opp. Det vil ta tid å bygge opp laget, mener Solskjær, men får kristiansunderen den nødvendige tiden?

– Det er ingenting som tyder på at man her legger fundamentet for fremtiden. Jeg ser ikke hvilken retning de går i, sier tidligere støttespiller og lagkompis, Rio Ferdinand hos BT Sports etter kampslutt.

– Penger har blitt brukt hytt og vær de siste syv årene, men hva har det gitt. Dette kan ikke forsvares, fortsatte han rasende.

En av dem som mener nordmannen bør få mer tid, er tidligere lagkamerat Phil Neville. Han sier klubben bør signere minst to nye spillere i overgangsvinduet i januar.

– United er der de er på dette tidspunktet, og det må folk akseptere. Troppen virker skjør, uerfaren og det ser ut som de er tynget av forventningspresset, sier Neville.

l871I_GJVKI ferdinand, solskjær

LITE FORNØYD: Rio Ferdinand var en stopperkjempe i Manchester United og spilte flere år sammen med Ole Gunnar Solskjær. Engelskmannen har vært stor tilhenger av Solskjær, og flere ganger bedt om at han skal få tid. Nå virker det som tålmodigheten har tatt slutt for den tidligere høyreiste forsvarsspilleren.

Foto: DARREN STAPLES

– Ferdig etter sesongen

BBCs fotballekspert Martin Keown levner ikke Solskjær store sjanser til å fortsette som manager i Manchester United etter inneværende sesong.

– Alarmklokkene ringer, sier Martin Keown.

I BBC-programmet «Match of the day» kommenterer den tidligere engelske landslagsspilleren mulighetene for at den hardt pressede nordmannen fortsetter som sjef i Manchester.

Flere tidligere profiler fra engelsk Premier League sitter rundt bordet hos den britiske allmennkringkasteren og feller dom over Manchester Uniteds svake prestasjon mot Burnley.

I2psVk9Udn4 martin keown

HAR IKKE TROEN: Martin Keown tror Solskjær er ferdig etter sesongslutt.

Foto: PHIL NOBLE

– Jeg vet at folk sier han bør få mer tid, men dette er Manchester United, det er en stor fotballklubb, sier Keown, som tilbrakte mesteparten av karrieren hos rivalen Arsenal.

– Jeg tror ikke han kommer til å vare lenger enn etter sesongen.

NRK-ekspert: – Solskjær har ikke det som skal til

Manchester United er 30(!) poeng bak serieleder Liverpool. Opp til mesterligaspill er avstanden syv poeng.

Er Solskjær kapabel til å få dette laget tilbake på nivået de en gang var?

– Jeg har lenge tenkt at Solskjær ikke har det som skal til for å løfte United til det nivået de skal være på, sier NRK-ekspert Torp.

– Nå må klubben ta et valg. Jeg tror andre trenere kunne fått mye mer ut av dette mannskapet, enn det Solskjær har fått. Han er en United-legende med stor påvirkningskraft inn i klubben, men samtidig ser man lite utvikling av spillestil og enkeltspillere, avslutter Torp.

Carl-Erik Torp

MÅ TA ET VALG: NRKs fotballekspert mener Solskjær har blitt skjermet fra mye kritikk lenge på grunn av den svake ledelsen i Manchester United. Men nå tror han selv nordmannens egne forkjempere, begynner å miste troen.

Foto: Julia Marie Naglestad

Siste nytt

 • Martial redda uavgjort for United

  Anthony Martial scora eit svært viktig bortemål for Manchester United mot Club Brügge i 16-delsfinalen i Europaligaen mot Manchester United. Den belgiske klubben starta best og tok tidleg leiinga ved Emmanuel Dennis etter 15 minutt. Solskjærs menn tok seg opp utover kampen og etter 36 minutt sette Martial iskaldt inn utlikninga. United pressa på og var nærmast sigeren mot slutten, men har likevel skaffa seg eit godt utgangspunkt for avansement før heimemøte på Old Trafford.

  Anthony Martial
  Foto: JOHN THYS / AFP
 • Jumbolaget slo Oilers

  Oslo-laget Grüner overraska heile Hockey-Noreg da dei slo serievinnar Stavanger Oilers 4-3 torsdag. Grüner ligg heilt desidert sist i serien med heile 27 poeng opp til Manglerud Star på plassen over. Likevel klarte dei altså å ta skalpen til Oilers som alt har vunne serien denne sesongen.

  Gruner
  Foto: Annika Byrde / Annika Byrde
 • Noreg til semifinale i bandy-VM

  Dei norske bandykvinnene var sjanselause mot Sverige og tapte heile 11-1 på Frogner stadion. Likevel er dei klare for semifinale fredag. Motstandar der blir Russland, som Noreg tapte 2-0 for tidlegare torsdag. Sverige møter Finland i den andre semifinalen. Noreg starta VM med siger mot USA og Finland og klarte seg også greitt mot favoritten Russland. Sverige og Russland har møtt kvarandre i alle finalane i VM sidan meisterskapet blei arrangert for fyrste gong i 2004.

  Sverige mot Noreg på Frogner stadion i bandy-VM
  Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal