Hopp til innhold

NRK-ekspert: – Solskjær har ikke det som skal til

Ole Gunnar Solskjær har fått tidligere støttespillere mot seg. NRKs fotballekspert er blant flere som har mistet troen på Manchester United-sjefen.

MENTALT SLITNE: Ole Gunnar Solskjær vedgikk i et intervju etter kampen at spillerne virket mentalt slitne.

MENTALT SLITNE: Ole Gunnar Solskjær vedgikk i et intervju etter kampen at spillerne virket mentalt slitne.

Foto: CARL RECINE / REUTERS

– Det er i bunn og grunn Solskjær som har ansvaret, og når de taper mot Burnley er det ingen i Manchester United som klarer å godta at de er i en prosess, sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

For nettopp prosessen har Solskjær og flere i styret og stell lent seg på når det butter imot eller diskusjonen om klubbens trener dukker opp. Det vil ta tid å bygge opp laget, mener Solskjær, men får kristiansunderen den nødvendige tiden?

– Det er ingenting som tyder på at man her legger fundamentet for fremtiden. Jeg ser ikke hvilken retning de går i, sier tidligere støttespiller og lagkompis, Rio Ferdinand hos BT Sports etter kampslutt.

– Penger har blitt brukt hytt og vær de siste syv årene, men hva har det gitt. Dette kan ikke forsvares, fortsatte han rasende.

En av dem som mener nordmannen bør få mer tid, er tidligere lagkamerat Phil Neville. Han sier klubben bør signere minst to nye spillere i overgangsvinduet i januar.

– United er der de er på dette tidspunktet, og det må folk akseptere. Troppen virker skjør, uerfaren og det ser ut som de er tynget av forventningspresset, sier Neville.

l871I_GJVKI ferdinand, solskjær

LITE FORNØYD: Rio Ferdinand var en stopperkjempe i Manchester United og spilte flere år sammen med Ole Gunnar Solskjær. Engelskmannen har vært stor tilhenger av Solskjær, og flere ganger bedt om at han skal få tid. Nå virker det som tålmodigheten har tatt slutt for den tidligere høyreiste forsvarsspilleren.

Foto: DARREN STAPLES

– Ferdig etter sesongen

BBCs fotballekspert Martin Keown levner ikke Solskjær store sjanser til å fortsette som manager i Manchester United etter inneværende sesong.

– Alarmklokkene ringer, sier Martin Keown.

I BBC-programmet «Match of the day» kommenterer den tidligere engelske landslagsspilleren mulighetene for at den hardt pressede nordmannen fortsetter som sjef i Manchester.

Flere tidligere profiler fra engelsk Premier League sitter rundt bordet hos den britiske allmennkringkasteren og feller dom over Manchester Uniteds svake prestasjon mot Burnley.

I2psVk9Udn4 martin keown

HAR IKKE TROEN: Martin Keown tror Solskjær er ferdig etter sesongslutt.

Foto: PHIL NOBLE

– Jeg vet at folk sier han bør få mer tid, men dette er Manchester United, det er en stor fotballklubb, sier Keown, som tilbrakte mesteparten av karrieren hos rivalen Arsenal.

– Jeg tror ikke han kommer til å vare lenger enn etter sesongen.

NRK-ekspert: – Solskjær har ikke det som skal til

Manchester United er 30(!) poeng bak serieleder Liverpool. Opp til mesterligaspill er avstanden syv poeng.

Er Solskjær kapabel til å få dette laget tilbake på nivået de en gang var?

– Jeg har lenge tenkt at Solskjær ikke har det som skal til for å løfte United til det nivået de skal være på, sier NRK-ekspert Torp.

– Nå må klubben ta et valg. Jeg tror andre trenere kunne fått mye mer ut av dette mannskapet, enn det Solskjær har fått. Han er en United-legende med stor påvirkningskraft inn i klubben, men samtidig ser man lite utvikling av spillestil og enkeltspillere, avslutter Torp.

Carl-Erik Torp

MÅ TA ET VALG: NRKs fotballekspert mener Solskjær har blitt skjermet fra mye kritikk lenge på grunn av den svake ledelsen i Manchester United. Men nå tror han selv nordmannens egne forkjempere, begynner å miste troen.

Foto: Julia Marie Naglestad

Siste nytt

 • Matip ute resten av sesongen

  Liverpool-stopper Joël Matip fikk en korsbåndsskade mot Fulham som setter han ut av spill resten av sesongen. Det bekrefter Jürgen Klopp.

  32-åringens kontrakt med Liverpool går ut til sommeren, og Matip kan derfor ha spilt sin siste kamp for klubben.

  Den tyskfødte kameruneren kom til Liverpool i 2016 og har over 200 kamper for klubben.

  Joël Matip
  Foto: AP
 • Emery avskriver Villa som tittelkandidat: – Vi trenger mer tid

  Aston Villa passerte regjerende seriemester Manchester City på tabellen med tre poeng på eget gress onsdag kveld. Unai Emery vil likevel ikke prate om ligagull.

  Trepoengeren var klubbens 14. strake på Villa Park i ligasammenheng, og Birmingham-klubben klatret til en imponerende 3.-plass i Premier League. Opp til ligaleder Arsenal er avstanden fire poeng.

  – Vi er ikke tittelkandidater. Det er sju lag som er sterkere kandidater enn oss, slo Villa-trener Emery fast etter 1-0-seieren mot City.

  Spanjolen ble ansatt som ny hovedtrener etter Steven Gerrard i fjor høst, og siden inntredenen har han imponert stort med sitt Villa-lag. Denne sesongen spiller laget i serieligaen.

  – Vi kan tro på det, men det er for tidlig å snakke om tittelen etter 15 kamper. Vi er fornøyde med hvor vi ligger, men å holde dette gående er veldig vanskelig. Jeg tror vi trenger mer tid, la Emery til.

  Kun City har bokført flere nettkjenninger enn Villa i Premier League denne sesongen, og det er bare serieleder Arsenal som har vunnet flere kamper.

  Lørdag venter nettopp Arsenal hjemme på Villa Park. En trepoenger der vil sende laget helt opp i ryggen på serielederen.

  – Det er spesielt for meg å slå Guardiola, men nå er fokuset vårt på Arsenal, avsluttet Villa-treneren.

  (NTB)

  Unai Emery og Pep Guardiola under Premier League-kampen mellom Aston Villa og Manchester City
  Foto: AP
 • Suárez tomålsscorer i Gremio-avskjeden – Santos rykket ned etter 111 år på toppnivå i BrasilID

  Uruguayanske Luis Suárez fortsetter å score jevnt og trutt med mål. Onsdag fant han veien til nettmaskene to ganger i sin siste kamp for brasilianske Gremio.

  Den tidligere Atletico Madrid-, Liverpool- og Barcelona-spilleren endte på 29 mål i løpet av sesongen, og 3-2-seieren mot Fluminense sikret laget 2.-plassen på tabellen.

  Suárez signerte i utgangspunktet en toårskontrakt med Gremio, men spissveteranen gir seg allerede etter denne sesongen på grunn av tøff belastning på kroppen. 36-åringen har vært linket til Lionel Messis klubb Inter Miami, men har selv ikke ønsket å kommentere ryktene.

  – Jeg elsker dette livet, men det er tøft å våkne i smerter hver eneste dag. Jeg ønsker å fortsette, men jeg vet ikke helt hva som skjer, sa Suárez til nyhetsbyrået AFP etter kampen.

  Gremio endte til slutt på plassen bak serievinner Palmeiras. I andre enden av tabellen kulminerte årets sesong i stor skuffelse for den tradisjonsrike klubben Santos. Etter 111 år på det øverste nivået i brasiliansk fotball rykket klubben ned etter 1-2-tap hjemme mot Fortaleza.

  Det brasilianske fotballikonet Pelé tilbrakte store deler av sin karriere i klubben. Neymar, Robinho og Rodrygo har også spilt for Santos.

  (NTB)

  Luis Suárez
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal