Hopp til innhold

NRK-ekspert: – Solskjær har ikke det som skal til

Ole Gunnar Solskjær har fått tidligere støttespillere mot seg. NRKs fotballekspert er blant flere som har mistet troen på Manchester United-sjefen.

MENTALT SLITNE: Ole Gunnar Solskjær vedgikk i et intervju etter kampen at spillerne virket mentalt slitne.

MENTALT SLITNE: Ole Gunnar Solskjær vedgikk i et intervju etter kampen at spillerne virket mentalt slitne.

Foto: CARL RECINE / REUTERS

– Det er i bunn og grunn Solskjær som har ansvaret, og når de taper mot Burnley er det ingen i Manchester United som klarer å godta at de er i en prosess, sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

For nettopp prosessen har Solskjær og flere i styret og stell lent seg på når det butter imot eller diskusjonen om klubbens trener dukker opp. Det vil ta tid å bygge opp laget, mener Solskjær, men får kristiansunderen den nødvendige tiden?

– Det er ingenting som tyder på at man her legger fundamentet for fremtiden. Jeg ser ikke hvilken retning de går i, sier tidligere støttespiller og lagkompis, Rio Ferdinand hos BT Sports etter kampslutt.

– Penger har blitt brukt hytt og vær de siste syv årene, men hva har det gitt. Dette kan ikke forsvares, fortsatte han rasende.

En av dem som mener nordmannen bør få mer tid, er tidligere lagkamerat Phil Neville. Han sier klubben bør signere minst to nye spillere i overgangsvinduet i januar.

– United er der de er på dette tidspunktet, og det må folk akseptere. Troppen virker skjør, uerfaren og det ser ut som de er tynget av forventningspresset, sier Neville.

l871I_GJVKI ferdinand, solskjær

LITE FORNØYD: Rio Ferdinand var en stopperkjempe i Manchester United og spilte flere år sammen med Ole Gunnar Solskjær. Engelskmannen har vært stor tilhenger av Solskjær, og flere ganger bedt om at han skal få tid. Nå virker det som tålmodigheten har tatt slutt for den tidligere høyreiste forsvarsspilleren.

Foto: DARREN STAPLES

– Ferdig etter sesongen

BBCs fotballekspert Martin Keown levner ikke Solskjær store sjanser til å fortsette som manager i Manchester United etter inneværende sesong.

– Alarmklokkene ringer, sier Martin Keown.

I BBC-programmet «Match of the day» kommenterer den tidligere engelske landslagsspilleren mulighetene for at den hardt pressede nordmannen fortsetter som sjef i Manchester.

Flere tidligere profiler fra engelsk Premier League sitter rundt bordet hos den britiske allmennkringkasteren og feller dom over Manchester Uniteds svake prestasjon mot Burnley.

I2psVk9Udn4 martin keown

HAR IKKE TROEN: Martin Keown tror Solskjær er ferdig etter sesongslutt.

Foto: PHIL NOBLE

– Jeg vet at folk sier han bør få mer tid, men dette er Manchester United, det er en stor fotballklubb, sier Keown, som tilbrakte mesteparten av karrieren hos rivalen Arsenal.

– Jeg tror ikke han kommer til å vare lenger enn etter sesongen.

NRK-ekspert: – Solskjær har ikke det som skal til

Manchester United er 30(!) poeng bak serieleder Liverpool. Opp til mesterligaspill er avstanden syv poeng.

Er Solskjær kapabel til å få dette laget tilbake på nivået de en gang var?

– Jeg har lenge tenkt at Solskjær ikke har det som skal til for å løfte United til det nivået de skal være på, sier NRK-ekspert Torp.

– Nå må klubben ta et valg. Jeg tror andre trenere kunne fått mye mer ut av dette mannskapet, enn det Solskjær har fått. Han er en United-legende med stor påvirkningskraft inn i klubben, men samtidig ser man lite utvikling av spillestil og enkeltspillere, avslutter Torp.

Carl-Erik Torp

MÅ TA ET VALG: NRKs fotballekspert mener Solskjær har blitt skjermet fra mye kritikk lenge på grunn av den svake ledelsen i Manchester United. Men nå tror han selv nordmannens egne forkjempere, begynner å miste troen.

Foto: Julia Marie Naglestad

Siste nytt

 • Ruud vil snakke ut med Rune

  Munnhoggeriet mellom Holger Rune og Casper Ruud blei igjen tema på pressemøtet framfor Wimbledon.

  Dansken raste mot Ruud etter å ha tapt mot nordmannen i kvartfinalen i Roland-Garros i mai. Rune uttalte då at Ruud hadde ropt «JAAA» opp i ansiktet på han då dei to var på veg inn i garderoben, ein påstand Ruud bestemt har avvist.

  – Det er feil, det han påstår. Det er verkeleg ikkje det som skjedde. Ei stor løgn, og det er skuffande å bli loge om, sa den norske tennisstjerna til Discovery.

  På spørsmål frå ein dansk journalist før storturneringa i England svarar Ruud at han ønskjer å rydde opp med det danske talentet.

  – Eg har ikkje sett Holger sidan kampen i Paris, så eg har ikkje hatt sjanse til å snakke med han. Han fortalde løgner til media, og eg var ganske tydeleg på at det ikkje skjedde. Eg respekterer Holger som ein ung, god og fryktlaus spelar, seier Ruud og held fram:

  – Som eg sa etter kampen, oppfører han seg litt vilt, og det har vi alle sett på TV. Eg vil ikkje seie så mykje meir, men eg håpar eg kan snakke med han her eller i Båstad, så vi kan kome oss vidare frå dette.

  Holger Rune og Casper Ruud
  Foto: Christophe Archimbault/Anne-Christine Poujoulat / AFP
 • Glimt tar seieren i slitekamp

  Bodø/Glimt måtte jobbe for poengene hjemme mot Aalesund og ble reddet av to fantastiske mål av Amahl Pellegrino og Brice Wembangomo.Etter første omgangen hadde kampen gått i sjansesløseri og stillingen var 0-0.

  I andre omgang løsnet det for Glimt. Brice Wembangomo setter kampens andre og siste mål da han driblet seg forbi tre-fire spillere og bredsidet ballen i mål.

  – Det er alltid kult å score, og på den måten her også. Jeg er veldig fornøyd, sier Wembangomo til Discovery.

  De regjerende seriemesterne har ikke fått den starten de ønsket på sesongen, med 19 poeng på sine 11 første kamper. Det holder kun til 5.-plass på tabellen.

  Eliteserien i fotball 2022: Bodø/Glimt-Aalesund
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Sandefjord med etterlengtet hjemmepoeng – seieren glapp på tampen

  Tromsø slo tilbake etter å ha kommet under to ganger og berget 2-2 borte mot Sandefjord i Eliteserien. Det var Sandefjords første poeng på hjemmebane i år.

  2-2-resultatet kom i en kamp som var svært sjansefattig før pause, men som åpnet seg fullstendig opp etter sidebytte. William Kurtovic hadde gitt Sandefjord 1-0 kort før hvilen, men ledelsen skulle ikke holde lenge.

  – Det er en kamp som går opp og ned. Tromsø er bra med ballen, og det blir en tøff annenomgang. Det er ett poeng, og det tar vi med oss, sa Kurtovic til Discovery etter kampen. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: Sandefjord - Tromsø (1-1)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste