NRK-ekspert: – Solskjær har ikke det som skal til

Ole Gunnar Solskjær har fått tidligere støttespillere mot seg. NRKs fotballekspert er blant flere som har mistet troen på Manchester United-sjefen.

MENTALT SLITNE: Ole Gunnar Solskjær vedgikk i et intervju etter kampen at spillerne virket mentalt slitne.

MENTALT SLITNE: Ole Gunnar Solskjær vedgikk i et intervju etter kampen at spillerne virket mentalt slitne.

Foto: CARL RECINE / REUTERS

– Det er i bunn og grunn Solskjær som har ansvaret, og når de taper mot Burnley er det ingen i Manchester United som klarer å godta at de er i en prosess, sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

For nettopp prosessen har Solskjær og flere i styret og stell lent seg på når det butter imot eller diskusjonen om klubbens trener dukker opp. Det vil ta tid å bygge opp laget, mener Solskjær, men får kristiansunderen den nødvendige tiden?

– Det er ingenting som tyder på at man her legger fundamentet for fremtiden. Jeg ser ikke hvilken retning de går i, sier tidligere støttespiller og lagkompis, Rio Ferdinand hos BT Sports etter kampslutt.

– Penger har blitt brukt hytt og vær de siste syv årene, men hva har det gitt. Dette kan ikke forsvares, fortsatte han rasende.

En av dem som mener nordmannen bør få mer tid, er tidligere lagkamerat Phil Neville. Han sier klubben bør signere minst to nye spillere i overgangsvinduet i januar.

– United er der de er på dette tidspunktet, og det må folk akseptere. Troppen virker skjør, uerfaren og det ser ut som de er tynget av forventningspresset, sier Neville.

l871I_GJVKI ferdinand, solskjær

LITE FORNØYD: Rio Ferdinand var en stopperkjempe i Manchester United og spilte flere år sammen med Ole Gunnar Solskjær. Engelskmannen har vært stor tilhenger av Solskjær, og flere ganger bedt om at han skal få tid. Nå virker det som tålmodigheten har tatt slutt for den tidligere høyreiste forsvarsspilleren.

Foto: DARREN STAPLES

– Ferdig etter sesongen

BBCs fotballekspert Martin Keown levner ikke Solskjær store sjanser til å fortsette som manager i Manchester United etter inneværende sesong.

– Alarmklokkene ringer, sier Martin Keown.

I BBC-programmet «Match of the day» kommenterer den tidligere engelske landslagsspilleren mulighetene for at den hardt pressede nordmannen fortsetter som sjef i Manchester.

Flere tidligere profiler fra engelsk Premier League sitter rundt bordet hos den britiske allmennkringkasteren og feller dom over Manchester Uniteds svake prestasjon mot Burnley.

I2psVk9Udn4 martin keown

HAR IKKE TROEN: Martin Keown tror Solskjær er ferdig etter sesongslutt.

Foto: PHIL NOBLE

– Jeg vet at folk sier han bør få mer tid, men dette er Manchester United, det er en stor fotballklubb, sier Keown, som tilbrakte mesteparten av karrieren hos rivalen Arsenal.

– Jeg tror ikke han kommer til å vare lenger enn etter sesongen.

NRK-ekspert: – Solskjær har ikke det som skal til

Manchester United er 30(!) poeng bak serieleder Liverpool. Opp til mesterligaspill er avstanden syv poeng.

Er Solskjær kapabel til å få dette laget tilbake på nivået de en gang var?

– Jeg har lenge tenkt at Solskjær ikke har det som skal til for å løfte United til det nivået de skal være på, sier NRK-ekspert Torp.

– Nå må klubben ta et valg. Jeg tror andre trenere kunne fått mye mer ut av dette mannskapet, enn det Solskjær har fått. Han er en United-legende med stor påvirkningskraft inn i klubben, men samtidig ser man lite utvikling av spillestil og enkeltspillere, avslutter Torp.

Carl-Erik Torp

MÅ TA ET VALG: NRKs fotballekspert mener Solskjær har blitt skjermet fra mye kritikk lenge på grunn av den svake ledelsen i Manchester United. Men nå tror han selv nordmannens egne forkjempere, begynner å miste troen.

Foto: Julia Marie Naglestad

Siste nytt

 • Zuccarello kåret til ukens spiller

  Den norske ishockeyspilleren Mats Zuccarello er kåret til ukens spiller av NHLs spillerorganisasjon etter to mål og seks målgivende pasninger i forrige uke.

  Mats Zuccarello kastet ikke bort tiden da han igjen var å se i lagoppstillingen til Minnesota Wild, bemerker NHLPA i kåringen. Nordmannen mistet startet av sesongen på grunn av skade i håndleddet, men han har vært suveren etter skadeavbrekket.

  I tillegg til de åtte målpoengene på fire kamper, nådde 33-åringen også 400 poeng totalt i NHL-karrieren i uken som gikk.

  Zuccarello var tilbake etter skaden 16. februar og har raskt utviklet et godt samspill med lagkameratene Kirill Kaprizov og Victor Rask.

  – De har veldig mye selvtillit, har Wild-trener Dean Evason sagt om trioen til NBC Sport.

  Natt til tirsdag spiller Minnesota Wild mot Vegas Golden Knights.

  Kirill Kaprizov og Mats Zuccarello
  Foto: MATTHEW STOCKMAN / AFP
 • Russiske stjerner reiser fra VM

  Russiske Sergej Ustjugov har forlatt Oberstdorf på grunn av lårskaden han pådro seg i forrige uke, og går ikke mer i VM.

  Det bekrefter landslagstrener Markus Cramer overfor NRK.

  Tirsdag reiser også Denis Spitsov hjem etter å ha brukket hånda på trening mandag. Både Spitsov og Ustjugov var potensielt sentrale på det russiske laget i stafetten fredag.

  – Det er veldig dramatisk for oss, men hva kan vi gjøre? Nå er Norge selvsagt store favoritter i stafetten, sier Cramer til NRK mandag kveld.

  Sprint verdenscup finaler
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Fotballen kommer med dato

  Det er bred enighet blant toppklubbene i Fotball-Norge om at treningskampene må komme i gang senest 15. mars dersom eliteserien skal kunne starte 5. april, skriver VG.

  Det er Odds daglige leder Einar Håndlykken som overfor VG bekrefter det som seiler opp som en skjebnedato med tanke på eliteseriestarten.

  – De fleste er enige om å komme i gang da. Det blir få datoer utover høsten, og å spille masse under EM er ikke gunstig. Kommer vi ikke i gang da, blir det ikke lett, sier Håndlykken til avisen.

  Eliteserien i fotball er planlagt å starte 5. april. Norges Fotballforbund har allerede besluttet å utsette oppstarten av toppserien og 1. divisjon for kvinner.

  Eliteserien fotball 2020: Bodø/Glimt - Viking (3-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal