Raser etter VAR-drama: – Burde blitt utvist

Chelsea-manager Frank Lampard raser etter 2-0 tapet mot Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Chelsea fikk to scoringer VAR-annullert.

Anthony Martial

VIKTIG SEIER: Anthony Martial scoret Uniteds første mål.

Foto: Adrian Dennis / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg har sett det igjen og det er det VAR er der for, og det var ikke riktig avgjørelse. Harry Maguire burde blitt sendt av banen. Det er helt klart, og det endret åpenbart spillet, sier Lampard til BBC.

Mange ropte på rødt kort da Maguire sendte støvelen i skrittet på Michy Batshuayi, men dommeren vinket alt videre.

– Jeg følte at han kom til å falle på meg og min naturlige reaksjon var å rette ut beinet for å stoppe ham, forklarer han.

– Jeg ikke hadde til hensikt å skade ham. Det var bare en naturlig reaksjon.

Og han får støtte av sin norske trener.

– Var Harry Maguire heldig? Jeg tror ikke det. Han ble hindret først og Batshuayi var i ferd med å falle oppå ham, så han satte foten opp og traff ham uheldigvis der det gjør vondt, sa Solskjær til BBC Sport etter kampen.

Hundrevis av Chelsea-fans forlot Stamford Bridge før kampen var slutt. Hjemmelaget fikk to mål VAR-annulert. Det ene for dytt i boksen og det andre for offside.

– Det er litt sjelødleggende for fansen, sier Lampard.

Viktig for United

Seieren var svært viktig for Uniteds håp om mesterligaspill. De er nå kun tre poeng bak Chelsea, som i øyeblikket er på plasseringen som gir garantert billett til mesterligaen neste sesong.

– Det var en veldig viktig seier, det var en viktig kamp, sier Solskjær til TV 2.

– Vi spilte ikke spesielt bra med ballen, vi var slepphendte og til tider trege, men forsvaret var veldig bra. Eric Bailly var enestående i sin første kamp siden april og det var absolutt en toppkamp, fortsatte Solskjær.

Harry Maguire scoret Uniteds andre mål med hodet.

– Det er lenge siden. Jeg visste at det var et spørsmål om tid før jeg scoret igjen, og forhåpentligvis vil det kommer mange flere, sier han i et BBC-intervju.

Bruno Fernandes fikk sin første seier i United-drakten i denne kampen.

– Jeg føler meg bra, vi trengte å vinne. Jeg spiller for den største klubben i England, det er en drøm, sier han.

Manchester United-jubel

UNITED-JUBEL: Det ble tre viktige poeng for United-spillerne,

Foto: Adrian Dennis / AFP

Chelsea med flest sjanser

Chelsea har ikke slått Manchester United i Premier League siden høsten 2017.

Men det var likevel Chelsea som hadde de største sjansene i første omgang. Både Willian og James kom til gode skuddmuligheter i løpet av de første 10 minuttene.

Et presset bortelag slet med å komme til avslutninger, og de få gangene United kom til muligheter foran Chelsea-målet ble det for upresist av Solskjærs menn.

Det var derfor litt mot spillets gang da Anthony Martial førte Manchester United i ledelsen like før pause.

VAR-avgjørelser

Forarbeidet ble gjort av Aaron Wan-Bissaka. På glimrende vis serverte han ballen til Martial, som stusset ballen videre og bak keeper Wilfredo Caballero. En nydelig scoring av United-duoen.

Chelsea-presset fortsatte imidlertid i uforminsket styrke i andre omgang, og etter 56 minutter slapp hjemmepublikum jubelen løs da Zouma banket ballen i mål.

Målet ble imidlertid annullert etter at VAR-dommerne konkluderte med at Brandon Williams hadde blitt dyttet i ryggen i forkant av scoringen.

Og så slo United nok en gang tilbake.

Denne gangen var det Harry Maguire som brukte hodet etter en perfekt tatt corner av Bruno Fernandes.

Men Chelsea ga aldri opp. Og etter 77 minutter var det Giroud som brukte hodet for hjemmelaget i et herlig angrep. Men nok en gang grep VAR-dommerne inn og annullerte en scoring for Chelsea. TV-bildene viste også at Giroud var offside i situasjonen.

– Det er ikke en 2-0-kamp. Jeg vet ikke hvor mange skudd vi hadde, men det var mange. Men hvis vi ikke scorer, kan man ikke vinne fotballkamper, sier Chelsea-manager Frank Lampard til Sky Sports.

Premier League - Chelsea v Manchester United

VIKTIG FOR SOLSKJÆR: United var i ferd med å miste kontakten med de beste lagene.

Foto: Matthew Childs / Reuters

Viktig kamp for Solskjær

Skulle Manchester United og Ole Gunnar Solskjær bevare et lite håp om å sikre den viktige fjerdeplassen i Premier League, burde de nemlig vinne kveldens kamp mot Chelsea.

United var nemlig helt nede på en niendeplass før mandagens oppgjør - og opp til hjemmelaget på den ettertraktede fjerdeplassen, var det blitt hele seks poeng.

Med seieren har Solskjær igjen fått kontakt med topp fem-sjiktet i Premier League.

– Hadde vi tapt, hadde vi kommet ni poeng bak, og det kunne vi nok realistisk sett ikke hentet inn igjen, sier Solskjær.

Uniteds neste motstander i Premier League, er nestjumbo Watford. Kampen spilles på Old Trafford søndag. Chelsea fortsetter med en ny hjemmekamp i serien lørdag. Den går mot byrival Tottenham.

I forkant av kveldens kamp gikk for øvrig agent Mino Raiola til angrep mot Ole Gunnar Solskjær i denne twittermeldingen:

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Zlatan trente med Hammarby

  Zlatan Ibrahimovic trente skjærtorsdag med Hammarby, som svensken eier 25 prosent av. Hammarby-sportssjef Jesper Jansson forteller at spissen har vært hjemme i Stockholm noen dager og ville trene litt med ball, skriver NTB. 38-åringen har kontrakt med Milan ut sesongen, men det er foreløpig uvisst om svensken fortsetter karrieren eller ikke.

  Zlatan
  Foto: Henrik Montgomery / AP
 • Fra KooKoo til Färjestad

  Den norske landslagskeeperen Henrik Haukeland (25) forlater finske KooKoo og har signert for svenske Färjestad.

  Färjestad ble nummer to i den svenske serien denne sesongen.

  ISHOCKEY-VM 2019 NORGE-LATVIA
  Foto: Claudio Bresciani/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix
 • Uendret for Norge på FIFA-rankingen

  Norge er verdens 44. beste landslag, skal vi tro FIFA-rankingen som ble publisert torsdag. Det er ingen endringer blant de 50 øverste nasjonene. Belgia topper fortsatt foran Frankrike og Brasil.

  44.-plass er Norges høyeste posisjon siden 2013.

  EM-kvalifisering fotball menn: Norge - Malta
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal