Presset øker: – Manageren det enkleste problemet å fikse

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United må tåle hard kritikk etter søndagens tap.

Premier League - Newcastle United v Manchester United

NYTT TAP FOR SOLSKJÆR: Søndag ble det 0-1 for Newcastle.

Foto: Scott Heppell / Reuters

ESPN diskuterte United-nedturen under sin sending søndag og stilte spørsmålet om Solskjær ville få sparken i løpet av den kommende landslagspausen.

Sportsjournalist og ESPN-skribent Gabriele Marcotti, mener det er lite trolig at nordmannen får sparken nå, men legger til:

– Klubben har 101 problemer, men manageren er det enkleste problemet å fikse umiddelbart. Han er ikke det eneste problemet, men han er det som er raskest å fikse.

BBC-ekspert Alan Shearer var heller ikke spesielt imponert over Solskjærs mannskap etter innsatsen mot Newcastle.

– Dette er det verste United-laget jeg kan huske å ha sett på mange år, sier den tidligere Blackburn- og Newcastle-stjernen.

GAry Neville

KRITISK: Gary Neville.

Foto: John Sibley / Reuters

– Elendige avgjørelser

Tidligere United-kaptein Gary Neville rakk å spille totalt 602 kamper for klubben før han la opp. Nå er han mildt sagt oppgitt etter nok et tap for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United.

Søndag ble det 0-1 mot Newcastle.

– Manchester United må nå betale for elendige avgjørelser tatt i styret, sier han.

Med ni poeng på åtte kamper går Manchester United inn i landslagspausen på en 12.-plass.

– Det er ikke akseptabelt for en klubb som oss. Jeg synes det er flaut også. Ikke bare i dag, hele sesongen, uttalte keeper David de Gea etter søndagens kamp.

Mener styret er ansvarlige

Neville, som er fotballekspert for Sky Sports, legger imidlertid ikke skylden på Solskjær. Han mener det er United-styret som må stilles til ansvar for de elendige resultatene.

Sky-eksperten mener styret i klubben er ansvarlige for at United ikke har greid å hente de beste spillerne. De har også valgt managere med forskjellige lederstiler de siste årene, påpeker han.

– Ole Gunnar Solskjær tar nå klubben i en helt annen retning.

– Hvis du som styre endrer kurs annethvert år, og investerer 250 millioner pund i hver leder, får du til slutt store problemer, kommenterer den tidligere United-spilleren.

Siden 2013 har Manchester United ansatt (og sparket) David Moyes, Lous van Gaal og José Mourinho. Før Solskjær altså fikk sjansen.

Laster Twitter-innhold

– En kommersiell maskin

Neville spår at klubben vil oppleve flere tøffe stunder denne sesongen.

– Nå er det helt nødvendig at de får hentet inn nye spillere. De trenger fem eller seks toppspillere i den troppen, og det kommer til å koste mye penger.

Henry Winter, som er sportsjournalist i The Times, skriver i en kommentar at klubbeierne har glemt at United er en fotballklubb.

– De har blitt en kommersiell maskin som tjener penger, noe de siste inntektene viser, men et middelmådig fotballag, påpeker han.

En presset Ole Gunnar Solskjær kan imidlertid ikke love noen snarlig løsning. Om to uker møter United ubeseirede Liverpool.

– Det vil ta den tiden det tar. Jeg kan ikke gi deg et tidspunkt, men vi nærmer oss. Vi har skapt en stor, stor utfordring med å komme blant topp fire, men det er tett, sier Solskjær.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Zucca tilbake med målgivende

  Etter å ha vært ute i fire kamper med en skade, var Mats Zuccarello tilbake på isen da Minnesota Wilds slo Edmonton Oilers 3-0 i NHL. Nordmannen stod for den målgivende pasningen på det første målet, i det som var Wilds tredje seier på ni kamper.

  DCQcY77atFU
  Foto: Brace Hemmelgarn / Reuters
 • Mbappé i storform for PSG

  Tre mål fra Kylian Mbappé og en Mauro Icardi-dobbel sørget for 5-0 seier for PSG borte mot Club Brugge i mesterligaen tirsdag. Med ni poeng og 9-0 i målforskjell på tre kamper er Paris Saint-Germain på strak vei mot sluttspillet.

  Mbappe
  Foto: Kenzo Tribouillard / AFP
 • Dybala reddet Juventus

  Lokomotiv Moskva sjokkerte Juventus i Torino i mesterligaen tirsdag. Aleksey Miranchuk sendte russerne i ledelsen etter 30 minutter. Det så lenge ut til å holde, men så scoret Paulo Dybala to mål på tre minutter og sikret 2-1 for italienerne.

  Italy Soccer Champions League
  Foto: Andrea Di Marco / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal