Hopp til innhold

Solskjær hylles for taktisk genistrek i storkampen: – City var rysta

Ole Gunnar Solskjærs mannskap sjokkerte fra start i kampen mot byrival Manchester City. Etter tidlige scoringer i hver sin omgang endte det til slutt med seier til «de røde djevlene».

Mancheter United vinner 2-0 over Manchester City med scoringer av Bruno Fernandes og Luke Shaw.

Manchester United vinner 2–0 over Manchester City med scoringer av Bruno Fernandes og Luke Shaw.

Manchester United slo Manchester City 2–0 borte søndag kveld. Dermed brøt de den utrolige seiersrekken til Pep Guardiolas lag.

– Det er ikke bare kontringer, de har begynt å dominere. De har masse ball, sa Sky Sports ekspert og tidligere lagkamerat av Ole Gunnar Solskjær i Manchester United, Gary Neville underveis i kampen.

Solskjær og Guardiola

DISKUSJON: Det var amper stemning på sidelinjen mellom de to managerne underveis i kampen.

Foto: DAVE THOMPSON / AFP

– Han traff på kampplanen. De hadde to sjokkstarter i hver sin omgang, men i andreomgang føler jeg de hadde full kontroll. Selvfølgelig skal City kanskje score et mål, men det presset kom da kampen var mer eller mindre kjørt, slo Norges landslagssjef Ståle Solbakken fast, som gjestet Premier League-studio i forbindelse med kampen.

Solskjær selv sier han er veldig fornøyd med hvordan de gjennomførte kampen.

– Vi hadde mye det samme mot Chelsea for en uke siden. Vi hadde et par kontringer vi ikke tar mot Chelsea, men i dag tar vi de, sier han til TV 2 etter kampen.

– City var rysta

Supporterne hadde knapt rukket å banke seg foran TV-en før dommer Anthony Taylor blåste straffespark for Manchester United, som ble plassert i nettet. Det skjedde etter Solskjærs mannskap hadde satt et enormt press på de lyseblå.

– Kampinngangen funket 100 prosent. De lot ikke City få i gang spillet sitt, sa Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio i pausen.

– Vi så etter hvert at City var rysta, la Myhre til.

Ole Gunnar Solskjær og Pep Guardiola

TOK PEP: Solskjær gikk seirende ut av den taktiske bataljen med Pep Guardiola.

Foto: PETER POWELL / Reuters

Det var tydelig at laget til Solskjær ikke hadde planer om å ligge bakpå fra start og kontre, som de ofte har gjort i tidligere toppkamper. Denne gangen stod de høyt og presset frem feil hos ellers ballsikre Manchester City-spillere.

– Vi ville presse høyt, noe jeg syns vi klarte bra. Så er det kanskje naturlig at etter vi scorer så faller vi litt bakpå, sa Solskjær etter kampen.

Dette var tredje seier på rad i ligaen borte mot Manchester City for Solskjærs Manchester United. Han har med andre ord god kontroll på hvordan å slå Guradiolas mannskap i enkeltkamper.

United effektive

Allerede før 40 sekunder av kampen var spilt ble Martial lagt i bakken innenfor 16-meteren til serielederen. Dermed stilte Bruno Fernandes seg opp, og plasserte ballen nede i det venstre hjørnet. Ederson fikk en hånd på ballen og slo den nesten utenfor, men Solskjær kunne juble for en drømmestart i derbyet etter lagets åttende straffescoring for sesongen.

Bruno Fernandes

STRAFFESPESIALIST: Bruno Fernandes satte sitt åttende straffespark for sesongen.

Foto: Laurence Griffiths / AP

Det betød at United ble det første laget som tok ledelsen mot Guardiolas menn siden november, med det tidligste målet City har sluppet inn på sin nye stadion i Premier League.

Hjemmelaget slet med å skape de store sjansene, foruten et skudd i stolpen fra Rodri tidlig i andre omgang. Men istedenfor en utligning kontret United ved Rashford og Luke Shaw. Backen fikk ballen og plasserte den utagbart i hjørnet i det 50. minuttet.

Utover i omgangen skapte Manchester City flere gode sjanser, men en god keeper, heltemodig forsvarsspill, flaks og elendige avslutninger hindret Sterling, Jesus og Gündogan fra å sette reduseringen.

Siste nytt

 • Flytrøbbel forsinker Branns cupkamp

  NM-oppgjøret mellom Brann og Fredrikstad er forskjøvet med én time etter at FFKs flyavgang til Bergen ble utsatt.

  Det opplyser Brann på sine nettsider. Kveldens cupkamp får avspark klokken 19.00.

  – Fredrikstad har fått problemer med et utsatt fly, og derfor er vi blitt enige med Fredrikstad og NFF om at vi skyver tidspunktet for avspark med 60 minutter, sier Branns daglig leder Christian Kalvenes.

  Han begrunner utsettelsen med at den gir begge lag best mulig forberedelser til kampen. Vinneren går til fjerde runde i fotball-NM. (NTB)

 • To stjerneryttere mister Tour de France

  Bare et drøyt døgn før Tour de France-starten i København har både Daryl Impey (Israel-Premier Tech) og Bryan Coquard (Cofidis) fått påvist koronasmitte.

  Det bekrefter lagene på deres respektive Twitter-kontoer. 37 år gamle Impey blir opplyst å være uten symptomer, mens Cofidis foreløpig ikke har sagt noe om Coquards tilstand.

  Impey, som vant den niende Tour de France-etappen i 2019, erstattes av Guy Niv. Sistnevnte uttaler følgende etter at han nå er tatt inn i troppen:

  – Jeg er veldig spent og glad for å ha fått muligheten til å kjøre mitt andre Tour de France, selv om jeg føler med lagkameratene mine som blir tvunget til å stå av rittet.

  Coquard blir på sin side erstattet av franskmannen Pierre-Luc Périchon, opplyser Cofidis.

  Impey og Coquard blir den femte og sjette i rekken av ryttere som må stå av touren som følge av korona. På Israel-Premier Tech-laget har Omer Goldstein allerede kastet inn håndkleet etter positivt prøvesvar onsdag. Det samme gjelder Samuele Battistella (Astana), Matteo Trentin (UAE) og Tim Declercq (Quick-Step).

  Også Jumbo-Vismas sportsdirektør Merijn Zeeman har fått konstatert smitte.

  (NTB)

  Daryl Impey fra Sør-Afrika.
  Foto: Laurent Rebours / AP
 • Vipers signerte russisk stjerne

  Anna Vjakhireva (27) har skrevet under for håndballklubben Vipers Kristiansand. Hun har flere OL- og VM-medaljer i bagasjen med det russiske landslaget.

  Vipers bekrefter signeringen i en pressemelding, skriver TV 2.

  Backen har inngått en ettårskontrakt med de regjerende mesterligavinnerne. Ifølge TV 2 kommer Vjakhireva fra ungarske FTC Hungaria.

  Vjakhireva var med å vinne OL i Rio i 2016 før hun tok sølv med det russiske laget i fjorårets Tokyo-leker.

  – Dette er en spiller i den absolutte verdensklasse. Det er et scoop for oss, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til kanalen.

  Gjekstad forteller at de måtte sjekke om det var mulig å hente en russisk spiller til klubben.

  – Vi har gjort en ganske grundig sondering politisk både blant håndballforbundet og blant våre sponsorer, og også litt ellers. Vi er bare blitt møtt med positive tilbakemeldinger. Det er litt annerledes når en spiller forlater Russland, sier han.

  Møbelringen cup 2016: Norge - Russland.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste