Solskjær hylles for taktisk genistrek i storkampen: – City var rysta

Ole Gunnar Solskjærs mannskap sjokkerte fra start i kampen mot byrival Manchester City. Etter tidlige scoringer i hver sin omgang endte det til slutt med seier til «de røde djevlene».

Mancheter United vinner 2-0 over Manchester City med scoringer av Bruno Fernandes og Luke Shaw.

Manchester United vinner 2–0 over Manchester City med scoringer av Bruno Fernandes og Luke Shaw.

Manchester United slo Manchester City 2–0 borte søndag kveld. Dermed brøt de den utrolige seiersrekken til Pep Guardiolas lag.

– Det er ikke bare kontringer, de har begynt å dominere. De har masse ball, sa Sky Sports ekspert og tidligere lagkamerat av Ole Gunnar Solskjær i Manchester United, Gary Neville underveis i kampen.

Solskjær og Guardiola

DISKUSJON: Det var amper stemning på sidelinjen mellom de to managerne underveis i kampen.

Foto: DAVE THOMPSON / AFP

– Han traff på kampplanen. De hadde to sjokkstarter i hver sin omgang, men i andreomgang føler jeg de hadde full kontroll. Selvfølgelig skal City kanskje score et mål, men det presset kom da kampen var mer eller mindre kjørt, slo Norges landslagssjef Ståle Solbakken fast, som gjestet Premier League-studio i forbindelse med kampen.

Solskjær selv sier han er veldig fornøyd med hvordan de gjennomførte kampen.

– Vi hadde mye det samme mot Chelsea for en uke siden. Vi hadde et par kontringer vi ikke tar mot Chelsea, men i dag tar vi de, sier han til TV 2 etter kampen.

– City var rysta

Supporterne hadde knapt rukket å banke seg foran TV-en før dommer Anthony Taylor blåste straffespark for Manchester United, som ble plassert i nettet. Det skjedde etter Solskjærs mannskap hadde satt et enormt press på de lyseblå.

– Kampinngangen funket 100 prosent. De lot ikke City få i gang spillet sitt, sa Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio i pausen.

– Vi så etter hvert at City var rysta, la Myhre til.

Ole Gunnar Solskjær og Pep Guardiola

TOK PEP: Solskjær gikk seirende ut av den taktiske bataljen med Pep Guardiola.

Foto: PETER POWELL / Reuters

Det var tydelig at laget til Solskjær ikke hadde planer om å ligge bakpå fra start og kontre, som de ofte har gjort i tidligere toppkamper. Denne gangen stod de høyt og presset frem feil hos ellers ballsikre Manchester City-spillere.

– Vi ville presse høyt, noe jeg syns vi klarte bra. Så er det kanskje naturlig at etter vi scorer så faller vi litt bakpå, sa Solskjær etter kampen.

Dette var tredje seier på rad i ligaen borte mot Manchester City for Solskjærs Manchester United. Han har med andre ord god kontroll på hvordan å slå Guradiolas mannskap i enkeltkamper.

United effektive

Allerede før 40 sekunder av kampen var spilt ble Martial lagt i bakken innenfor 16-meteren til serielederen. Dermed stilte Bruno Fernandes seg opp, og plasserte ballen nede i det venstre hjørnet. Ederson fikk en hånd på ballen og slo den nesten utenfor, men Solskjær kunne juble for en drømmestart i derbyet etter lagets åttende straffescoring for sesongen.

Bruno Fernandes

STRAFFESPESIALIST: Bruno Fernandes satte sitt åttende straffespark for sesongen.

Foto: Laurence Griffiths / AP

Det betød at United ble det første laget som tok ledelsen mot Guardiolas menn siden november, med det tidligste målet City har sluppet inn på sin nye stadion i Premier League.

Hjemmelaget slet med å skape de store sjansene, foruten et skudd i stolpen fra Rodri tidlig i andre omgang. Men istedenfor en utligning kontret United ved Rashford og Luke Shaw. Backen fikk ballen og plasserte den utagbart i hjørnet i det 50. minuttet.

Utover i omgangen skapte Manchester City flere gode sjanser, men en god keeper, heltemodig forsvarsspill, flaks og elendige avslutninger hindret Sterling, Jesus og Gündogan fra å sette reduseringen.

Siste nytt

 • RBK-seier i første test

  Rosenborg vant 3-0 over 1.-divisjonslaget Raufoss i sesongens første treningskamp. Dino Islamovic, Emil Konradsen Ceïde og Carlo Holse scoret målene. Åge Hareide ga også startplass til tre nye spillere: Adam Andersson (venstreback), Vebjørn Hoff (midtbane) og Stefano Vecchia (høyre kant), skriver NTB.

  RBK
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Graham Hansen med to målgivende

  Caroline Graham Hansen og Barcelona kjørte over Deportivo La Coruña, og storlaget ga seg ikke før det stod 9-0. Hansen hadde to målgivende pasninger i 1.-omgang, og tabelljumboen lagde også to selvmål. 26-åringen ble tatt av banen etter en drøy time.

  Graham Hansen
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP
 • Redusert straff for Veerpalu

  Idrettens Voldgiftsrett (CAS) kutter Andrus Veerpalus utelukkelse etter dopingsaken «operasjon Aderlass».

  I mars behandlet CAS' antidoping-avdeling saken. Det førte til at langrennsprofilen utestenges fra all aktivitet i FIS-regi til 28. september i år. Det er en reduksjon fra fire til to år. FIS utelukket ham først for fire år.

  Endringen kommer fram på skiforbundets hjemmeside. Estlenderen Veerpalu dømmes for direkte å ha deltatt i planlegging og gjennomføring av dopingbruk hos utøvere og forsøk på å tildekke saken.

  Under ski-VM i Seefeld i 2019 ble østerrikske langrennsløpere tatt på fersken da de injiserte opptint blod på et hotell. Dette førte så til en omfattende etterforskning der den tyske legen Mark Schmidt ble pekt ut som hovedmann i en stor dopingsak med forgreninger til mange land.

  Veerpalu og Mati Alaver, Karel Tammjärv, Andreas Veerpalu, Algo Kärp og Alekséj Poltoranin innrømmet å ha vært involvert.

  Disse fikk fra to og et halvt til fire års utelukkelse. To utøvere (Max Hauke og Dominik Baldauf) ble suspendert for fire år. Hauke fikk også betinget fengsel i fem måneder i Østerrike.

  Veerpalu har to OL- og to VM-gull individuelt i langrenn. Han fylte 50 år i februar. (NTB)

  Veerpalu
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal