Hopp til innhold

- En av de deiligste kampene jeg har spilt

Steinar Ege smadret den tyske selvtilliten og ryddet vei i VM tirsdag. Så overtok Christoffer Rambo showet i 35-25-seieren.

Video Reaksjoner etter Norge knuste Tyskland

Se intervjuer etter seieren.

Norge - Tyskland 35- 25

Norge avsluttet hovedrunden i VM på en meget god måte da de slo Tyskland med ti mål.

Også i denne i kampen slapp trener Robert Hedin til flere unggutter. En av dem, Christoffer Rambo, ble kåret til banens beste.

- Det er deilig å få slik tillit på landslaget. Det gir trygghet. Vi spilte en fantastisk kamp sammen, og jeg traff på mye, sier Rambo ifølge NTB.

- Helt fantastisk

Bjarte Myrhol, som i likhet med Rambo satte inn sju mål, er begeistret for ungguttenes inntog i den norske troppen.

- Unggutta har bidratt med mye. Og se hvor glade de er, Rambo svever jo bortover gulvet nå, sier strekspiller Bjarte Myrhol til TV 2.

Tysklands-proffen var i ekstase etter å ha knust en rekke lagkamerater på det tyske laget.

- Det her var en av de deiligste håndballkampene jeg har vært med på. Å slå Tyskland med ti mål, og på denne måten, føles bare helt fantastisk. Vi har en glød og en vinnervilje de ikke er i nærheten av, samtidig som Steinar Ege er fantastisk bak der, sier Myrhol.

Kjelling og Ege

Steinar Ege spilte en stor kamp mot Tyskland. Det vet Kristian Kjelling å sette pris på.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Mesterlig keeperspill

Keeper Steinar Ege storspilte nemlig i det som var hovedrundens siste kamp for Norge. Han var oppe i en redningsprosent på 64 etter 13 minutter.

På den tiden hadde han stoppet elleve av 17 tyske skudd på målet. Han fortsatte storspillet fra mandagskampen mot Frankrike. Da reddet 38-åringen alle fire straffekast i tillegg til mye annet.

- Det var en flott kamp. Vi bestemte oss for å kjempe for hver eneste centimeter, og ville ikke gi Tyskland den OL-kvalikplassen gratis, sier Ege til TV 2.

Han berømmer forsvaret for innsatsen.

- Det er viktig at de er aggressive, og står tett og stresser skytterne.

Med seieren unngikk Norge å bli jumbo i gruppen. Nå venter spill om 9.-plassen fredag. Det er ikke Steinar Ege fornøyd med.

- Vi har høyere ambisjoner enn dette, det er helt klart, sier Ege til NRK.

Kjelling og Ege

Steinar Ege spilte en stor kamp mot Tyskland. Det vet Kristian Kjelling å sette pris på.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Gode unggutter

VM har vasket fram unge navn for framtiden. Det viste også Tyskland-kampen:

 • Sondre Paulsen (22) VM-debuterte med å score på sine første fire skudd.
 • Rambo (21) feide inn flere baller. Med noen flere kilo muskler på ham, kan det bli virkelig bra.
 • Espen Lie Hansen (21) var langt mer variabel enn mot Spania og Frankrike, men bidro likevel med kraft og mål.

Alle tre trenger herding, både i angrep og forsvar. Klarer trener Robert Hedin holde på denne gjengen kan drømmen om semifinale slå inn i EM 2012.

- Det ser bra ut for framtiden, og vi har flere unggutter som banker på døra, sier Hedin til TV 2.

Han trekker særlig fram Rambo og Paulsen etter Tyskland-kampen.

- De to og Steinar Ege var veldig gode. Men alle var gode i dag, det var en fantastisk kamp, sier han.

Les om Norges tidligere kamper:

Press på treneren

Tyskland har håndballsportens desidert viktigste liga for menn. Der flommer det over med velbetalte importstjerner, men det tyske landslaget halter rundt uten evne til å presse de store.

Spørsmålet blir om trener Heiner Brand får fortsette etter fire svake mesterskap på rad.

Siste nytt

 • Vålerenga legger press på Rosenborg - slo Arna-Bjørnar i innholdsrik kamp

  Vålerenga hadde kun tatt to poeng på de siste to kampene i Toppserien og dermed gitt fra seg tabelltoppen til Rosenborg før onsdagens kamp mot Arna-Bjørnar.

  Arna-Bjørnar kjemper på sin side for å unngå nedrykk, men de kom til kampens første store sjanse i Oslo onsdag kveld.

  Gradvis tok Vålerenga over og etter en halvtime kom uttellingen. Med et lekkert skudd fra 15 meter sendte Olaug Tvedten Vålerenga i ledelsen og bare fem minutter senere doblet hun ledelsen, via Arna-Bjørnars Sigrid Aas.

  Arna-Bjørnar slo imidlertid tilbake. Vilde Vedeler reduserte etter 40 minutters spill og ti minutter ut i den andre omgangen utlignet Linnea Sælen da hun kom først på en ball i bakrommet og kunne spasere ballen inn i tomt bur.

  Håpet om poeng ble kortvarig for Arna-Bjørnar, for bare fire minutter senere headet Vålerenga-kaptein Ingibjörg Sigurdardóttir ballen i mål og få minutter etter sto det 4-2 etter et selvmål fra Imana Chebel.

  Flere mål ble det ikke og dermed er Vålerenga oppe på 49 poeng, like mange som serieleder Rosenborg. Trønderne har både en marginalt bedre målforskjell og én kamp mindre spilt enn laget fra Oslo. Dermed kan det bli spenning om Toppserie-gullet helt inn. Vålerenga møter Rosenborg borte i siste serierunde, 18. november. De to lagene møtes også i cupfinalen 26. november.

  Arna-Bjørnar ligger nest sist og på kvalifiseringsplass, ett poeng foran Avaldsnes på nedrykksplass.

 • Stabæk vant første gang siden mai - knuste HamKam i nøkkelkamp

  Stabæk har vært inne i en fæl periode de siste månedene. Lagets forrige seier før onsdagens kveldskamp hjemme mot HamKam var da de slo Vålerenga 2-1 på hjemmebane 29. mai.

  Siden har de røket ut av cupen og kun tatt tre poeng på 14 kamper i Eliteserien. I løpet av den perioden forsvant også trener Lars Bohinen og ble erstattet av Bob Bradley.

  Onsdag 4. oktober ble marerittrekken omsider brutt for Stabæk, som gjorde det med stil i det som til slutt ble en overlegen 5-2-seier.

  Riktignok var det HamKam som startet best og kom seg til et par store sjanser tidlig i kampen, men etter hvert handlet det meste om Stabæk. Nikolas Walstad sendte hjemmelaget i ledelsen etter et kvarter og like før halvtimen var spilt headet Mushaga Bakenga inn 2-0.

  John Olav Norheim reduserte kort tid før pause, men på overtid i den første omgangen ble HamKams Vegard Kongsro utvist etter en takling på Rasmus Eggen Vinge - hvor VAR grep inn etter at dommer Daniel Higraff først hadde gitt gult kort.

  I den andre omgangen var det aldri tvil om hvilket lag som skulle vinne, med mål fra Bakenga, Nicolai Næss og Curtis Edwards i løpet av de første 20 minuttene.

  Morten Bjørlo pyntet på resultatet på tampen for HamKam.

  For Stabæk er seieren svært viktig i kampen for å unngå nedrykk. Fremdeles ligger de på 15. plass og nedrykksplass, men med de tre poengene har de bare ett poeng opp til Haugesund på kvalikplass og Sandefjord på sikker plass. HamKam ligger på 12. plass, fire poeng foran Stabæk.

  Eliteserien fotball 2023: Stabæk - HamKam
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Vipers slo serielederen tross tunge forfall

  Vipers Kristiansand manglet flere nøkkelspillere, men fikk likevel 28-26-seier i toppkampen mot Storhamar i eliteserien i håndball.

  Dermed inntok sørlandslaget tabelltoppen med tolv poeng fra seks kamper (full pott). Før oppgjøret var Storhamar foran Vipers på målforskjell. (NTB)

  Anna Vjakhireva
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste