NRK Meny
Normal

Branns unggutter frykter ikke Rosenborg på Lerkendal

Kristoffer Larsen & co husker bedre 6-3-seieren i 2011 enn 0-9 og 0-10 på 90-tallet. – Vi gleder oss til å møte RBK og skal ha med oss tre poeng hjem til Bergen, sier spissen selvsikkert.

Kristoffer Larsen feirer scoring mot VIF

SCORET I SERIESTARTEN: Kristoffer Larsen bidro sterkt da Brann senket Vålerenga på Brann Stadion i seriestarten.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Øystein Øvretveit

TØFF START: Øystein Øvretveit kom inn for en skadd Piotr Leciejewski mot RBK på Lerkendal i fjor.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

21-åringen scoret et av målene da Brann senket Vålerenga i seriestarten. Nå venter Rosenborg på Lerkendal andre påskedag, en duell mange Brann-fans fortsatt kvir seg til på grunn av skrekk-resultatene på 90-tallet.

– Kanskje like greit å ikke huske

Men Branns unge og fremadstormende spillere har ikke noe forhold til Rosenborgs storhetstid. Larsen var selv bare to år da Brann tapte 0-9 for Nils Arne Eggens menn høsten 1994.

Han husker heller ikke kampen to år senere, hvor trønderne klarte tosifret.

– På den tiden var jeg en bitteliten gutt, så det er ikke mye jeg husker. Men Rosenborg var jo gode på den tiden, så det er kanskje like greit at jeg ikke husker så mye, sier Larsen til NRK.no etter onsdagens Brann-trening i Vestlandshallen.

Jonas Grønner, Øystein Øvretveit og Kristoffer Larsen husker ikke de historiske kampene på 90-tallet.

FOR UNGE TIL Å HUSKE: Jonas Grønner, Øystein Øvretveit og Kristoffer Larsen er ikke redd for å dra til Lerkendal andre påskedag. VIDEO: KJARTAN LÆGREID

Tror på jevn kamp

Han forsikrer at dagens Brann-spillere ikke fins nervøse foran turen til Trondheim.

– Vi er ikke redde for å reise opp til Lerkendal. Vi bare gleder oss og er klare for å gasse på. Nå har det vært pause i to uker og vi skal gi alt. Det blir jevnt, men vi skal ha poengene med oss hjem, sier Larsen til NRK.no.

Reservekeeper Øystein Øvretveit (18) fikk sin eliteseriedebut på nettopp Lerkendal i fjor, en kamp som endte 3-1 i hjemmelagets favør.

Keeperen var tre måneder gammel da Brann gikk på den første store smellen i Trondheim og bare trekker på skuldrene over fortidens store Rosenborg-dominans.

– Kan bli skrekkopplevelse for RBK

– Skrekkopplevelsen kan like gjerne gå til Rosenborg. Vi vant jo 6-3 der oppe for noen år siden (2011, journ.anm.). Så det blir ikke 90-talls-sifre for oss i år, sier 18-åringen.

Midtstopper Jonas Grønner er jevngammel med Øvretveit og har stor respekt for det Harald Brattbakk og gjengen klarte å gjøre for Rosenborg og norsk fotball da han fortsatt krabbet rundt i bleier.

Respekten for årets utgave er derimot sterkt begrenset.

Rosenborg - Brann 9-0 i 1994

NESTE VERSTE NOENSINNE: Rosenborg nedsablet Brann med 9-0 i 1994. Tapet var det største i moderne tid i eliteserien frem til lagene møttes samme sted to år senere. Her setter Harald Martin Brattbakk inn et av RBKs mål mot keeper Bjarni Sigurdsson. Til høyre Inge Ludvigsen.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Mener tidspunktet passer Brann godt

– De har mange gode spiller, god giv og ny trener. Men det er mye nytt der oppe, og det kan ta litt tid før ting setter seg skikkelig. Kanskje er det greit at vi møter dem nå, før de har rukket å bli ordentlig kjent med hverandre, sier Grønner.

Rosenborgs største seier over Brann kom i 1992, under det uoffisielle norgesmesterskapet i five-a-side. Da vant trønderne hele 22-5 over rødtrøyene.

Likevel var ikke 90-tallet helsvart for bergenserne. I 1993 vant Brann 4-0 over Rosenborg på Lerkendal, etter scoringer av Kaj Eskelinen, Trond Egil Soltvedt, Trond Nordeide og Geirmund Brendesæther.

Av hensyn til våre lesere i Bergen, velger vi å ikke vise video fra de omtalte kampene i 1994 og 1996. Trøndere og andre spesielt interesserte kan se video i artiklene det er lenket til i andre avsnitt.

Siste nytt

 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Norge slo Tyskland

  Norge måtte slå Tyskland for å gå videre til semifinalen i EM, og «Team Ulsrud» innfridde forventningene. Tyskland holdt følge med nordmennene hele veien, men Ulsrud og gjengen holdt hodet kaldt, og vant til slutt 6-4.

  Team Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP
 • Danmark topp 12 på Fifa-rankingen

  Åge Hareide sitt Danmark går sju plasser oppover Fifa-rankingen og ligger nå på en 12. plass. Sverige går også sju plasser opp og legger seg på 18. plass. Island går ned en plass til 22. plass, mens Norge ligger uendret på 58. plass.

  Åge Hareide
  Foto: Terje Haugnes / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad